27 Ağustos 2008 Çarşamba

Bombalar Altında ANNE Olmak!



Sımsıcak sevgileriyle, sonsuz şefkatleriyle anneler! Bu kutsal duygunun yerini hiç bir şey dolduramaz. Ruhlarımızı, ilk anne sevgiyle doldururuz. Bu duygunun altında korunmayı ve korumayı öğreniriz. Şefkat sözcüğünün en anlamlı yeri burasıdır. Anaların sevgi ve saygıyla anıldığı ve dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak hiç bir sevginin olmadığını hatırladığımız gündür "Anneler Günü."


Deniliyor ki, bütün uygar ülkelerde, her yıl mayıs ayının 2. pazar günü "anneler günü" olarak kutlanır. Ne kadar güzel bir duygu! Üstelik bu duyguyu, evrensel olarak yaşatıp yaşayabilmek. Bu anlamlı günün çıkış noktası Amerika / Flederfiya eyaletinde yaşayan "Jarvis" isimli kızın talebiyledir. Amerikan senatosu talebi kabul edip, resmileştirerek, tüm dünyanın kabul gördüğü "Anneler Günü". Uygar dünyaya, kendilerini uygar niteleyenler ve tanımlayanlar ne yazık ki, dün olduğu gibi bugün de savaşları çıkartan zihniyetin hakim olduğu milletlerdir. Nasıl anlamalıyım diye kendimi zorluyorum. Bir yandan anneliğin kutsallığını, sevgisini anlayıp, evrensel bir günle taçlandıracaksın, bir yandan da bu kutsal varlıkları, acılara büründürerek, vurdum duymazlık içerisinde dünyayı kan gölüne çevireceksin! Yürekleri dağlayan, insanlık dramını yaşatacaksın! Ne kadar sahte bir anlayış değil mi? Bakınız bugün, sürmekte olan savaşların içerisinde ANNELER bulunmakta.

O yüce varlıklar, kaybettikleri çocukları, eşleri, kardeşleri için ağlıyorlar. Yitirdikleri yuvaları, evleri için ağlıyorlar! Yüreklerinde taşıdıkları fakat artık bir daha yeşeremeyecek sımsıcak sevgilerinin yok oluşuna ağlıyorlar. Bir o kadar da, kutsal olan vatanlarının işgali için ağlıyorlar. Evet onlar için "anneler günü" yerini yüreklerinin ağır yaralandığı, insanlığın kaybolduğunun günleri olarak yaşanmaktadır. En doğal hakları olan yaşama haklarının ellerinden alındığının kara günleridir.
Ya, bizim analarımızın! eli öpülesi analarımızın, haklarını nasıl öderiz? O analar ki, gözlerinden sakındıkları fidanlarını seve seve vatan uğruna şehit vermeyi şeref, onur, namus saymayı bilen analarımız! Onların bu özel gününde, toplum olarak yanlarında olmayı bilecek miyiz? Onların acılarını hafifleteblecek miyiz? Yaşatma arzusunu yaşama arzusundan üstün kılan şehitlerimizin anaları! Onları uzakta değil yakınlarımızda aramamız gerekliliğini, yüreklerinde ki acılarına ortak olmayı, ellerini öpmeyi, gözyaşlarını silmeyi ve bizlerin onlara minnet borcumuzu yavrularımıza anlatmayı düşünmek ister miyiz?
Evet, Amerika'lı yetimin acısını, bugünlere taşıtarak, evrenselleştirenler, aynı zamanda kendinden olmayan diğer anaların acısını kaderleri gibi göstermeyi bir insanlık suçu olarak tarihe yazdıklarını biliyor ve umursuyorlar mıdır acaba? Tüm bu sorgulamalarla birlikte, bütün dünyada ki annelerin ve yürekleri acıyla dolu analarımızın "Anneler Günü"nü sımsıcak duygularımla kutluyor, haklarını ödeyememenin ağırlığıyla, ellerinden öpüyorum. Sevgi ve saygılarımla!

2 yorum:

  1. Misafir 19.06.2008 - 12:10


    başarılarınızın devamını dilerim


    Misafir 19.06.2008 - 12:09


    çok güzel şeyler yazmışsınız.Bizi bilgilndirdiğiniz için teşekkür ederim


    Yusuf Ersöz [Tüm Yorumlarını Göster] 17.05.2008 - 09:30


    yazılarınızda anlattığınız gerçekler tüm dünyanın sorunu olmadıkça bu duruma çözüme ulaştırmak zor olacak. duyarlılığınızdan dolayı teşekkürler.


    y g [Tüm Yorumlarını Göster] 17.05.2008 - 01:47


    yazilarinizi tesadufen okudum. duyguyu samimiyetle veren bir anlatiminiz var. muvaffak olmaniz dilegi ile.


    ayşe şahin [Tüm Yorumlarını Göster] 15.05.2008 - 20:34


    Yazılarınızı takip ediyorum..Mücadelenizin devamını diliyorum.Ülke sorunlarında kral çıplak diye haykırmanı bekliyorum.Başarılar...


    hasan köseoglu [Tüm Yorumlarını Göster] 15.05.2008 - 20:22


    Mithiş bir çelişkiye parmak bastın.. Amerikanın iki yüzünü çarpıcı şekilde vurguladın.. Ayrıca anneler gününü özellikle ülkemizde şehit analarının durumunu bizlere bir kere daha hatırlattın.İnşallah bu toplum olarak eksik olan tutum ve davranışlarımızı değiştiririz.Onların acılarını bir nebze hafifletmek için toplum olarak duyarlı oluruz.Seni kutluyor bundan sonra ki yazılarını sabırsızlıkla bekliyorum......Hasan Ali Yücel Lisesi Hasan Köseoğlu


    nural tekman [Tüm Yorumlarını Göster] 15.05.2008 - 18:25


    anne negüzel bırsozcük sıcacık, sevgi,hoşgorüvs vs kalemınıze kuvvet tülay hanım boyle bır ortamda anne sozu neler ifade etmıyorkı sağolun sızın aracılığınızda ,fıstığıma ,canıma varlığıma seslenmek ıstiyorum onucoook sevıyorum


    Misafir 15.05.2008 - 12:15


    Ben bu yazıda, "ANNE"liğin ruhunu gördüm. Bu yazıda, uygar ülkelerin bencilliğini, menfatlerinin herşeyden üstün tutulduğunu gördüm. Onun için teşekkür ederim.


    Misafir 15.05.2008 - 06:17


    Umarim elestirilere aciksinizdir, bir yaziyi bir ulkenin tum insanlarina mal etmeden once biraz dusunmeni tavsiye ederim. Medyadan gorduklerinle insanlari yargilaman cok yanlissss. Kucuk pencereden bakilirsa dunyaya sonuc bu olur !


    mıro er [Tüm Yorumlarını Göster] 14.05.2008 - 22:02


    elıne ve yüreğine sağlık arkadaşım


    aynur keles [Tüm Yorumlarını Göster] 14.05.2008 - 20:52


    Anne olmak...Rabbin rahim sıfatı ile doğrudan sıfatlanmak...Anne olmak gerçekten kutsal... kutsallığı anlamalarını beklemek gerçekten zor... anlaşılabilmek dileklerimle ...


    Misafir 14.05.2008 - 17:48


    görüşlerinize katılıyorum.bombalanan kendi anneleri olursa tepki verirler.onların bu anlayışı bana sürpriz değil.


    sinem çiçek [Tüm Yorumlarını Göster] 14.05.2008 - 12:26


    Ne güzel ifade etmişsin arkadaşım kalemine,yüreğine sağlık...


    yıldız turkay [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 23:30


    Annenin sevgisi bir daireye benzer. Başı da yoktur sonu da... Sürekli büyüyerek döner.Döner yoluna her çıkana dokunarak.Hepsini sabah havası gibi içine çekerek, öğle güneşi gibi ısıtarak ve gece gökyüzündeki yıldızlar gibi örterek Annenin sevgisi bir daireye benzer. Başı da yoktur sonu da... Başarılar diler, yeni yazılarını bekliyorum .Sevgilerimle


    ilknur uğurlu [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 22:02


    Tülay'cığım bir anne olarak yazın beni çok duygulandırdı.Işığını yaymaya devam etmen dileğiyle.


    sezen soykan [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 19:15


    Analardır adam eden adamı, Aydınlıklardır önümüzde giden. Sizi de bir ana doğurmadı mı? Analara kıymayın efendiler... Tüm annelerin yüzünün güldüğü bir dünya dileği ile.


    yağız furkan yılmaz [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 18:47


    ben 1-B den yağız furkan çok güzel


    şükriye karaarslan [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 15:10


    GÜNDEMİ TAKİP EDEN YAZILARINIZDAN DOLAYI SİZİ KUTLUYORUM. HİÇ BİR ANNENİN EVLAT ACISI TATMAMASI DİLEĞİYLE TÜM ANNELERİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM...


    ruhi kısaoglu [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 11:30


    Cennet annelerin ayaklarının altındadır deriz ama bu kutsal varlığı yaşadığımız toplumdan da ayırırız.Bu ne yaman çelişki.Anneler sahip oldukları kadınlık onurunu korumalılar ve toplumdan ayrılmamalıyız demeliler.Yazını,Türk kadınının ayılmasını sağlayacağı umudu ile kutluyorum.


    mustafa karaarslan [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 11:07


    ANNEYE SEVGİYİ, SAYGIYI, HAK ÖDEMEYİ BİR GÜNE SIĞDIRIP KALAN GÜNLERDE BİLDİĞİNİ OKUYAN BİR EVLAT YIĞINI OLMAMAK DİLEKLERİMLE...


    kıymet ışık [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 10:42


    Şehit annelerinin,göz yaşlarıyla suladığı bu gün, nasıl mutluluk çiçikleri açar yüzümüzde bilemiyorum.Ve bunu sessizce kendi kendime soruyorum.Size,bu soruyu hepimiz adına yüksek sesle sorduğunuz için teşekkür ederim.


    HALİL İBRAHİM KÂHYA [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 10:20


    Kaynağı kapitalizm ve insanların tüketim ihtiyacını körüklemek olan bu günü; çok sıcak ve duygusal ifadelerle değerlendirmişsiniz.Yazılarınızda çok önemli konulara duyarlılıla parmak basıyorsunuz.Bir sonraki yazınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.


    KAÇAN KAÇAN [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 10:19


    Duygularınızı paylaşıyor.Başarılar diliyorum. Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.Rabbim, her kadına anne olma duygusunu ve evlat sevgisini yaşatsın.Evlat acısı göstermesin.Şehitlerimizin mekanları cennet olsun.Şehit analarımıza Allah sabır versin.AMİN... Saygı ve hürmetle şehit annelerinin ellerinden öpüyorum.


    semra kasapoğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 02:34


    Annelerimiz bizim koruyucu meleklerimizdir. Bizde onların ihtiyacı olduğunda, yani yaşlandıklarında onlara hak ettikleri koruyuculuğu ve sahiplenmeyi inşallah verebiliriz... Tıpkı onların bize bir ömür verdikleri gibi!..


    cihan sert [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 00:59


    Tülay'cığım tebrikler. Ancak bir anne, annelik duygusunu bu kadar güzel dile getirebilirdi. Senin de anneler gününü kutluyorum. Sevgiler...


    ergil coşkunkanlıgil [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 23:35


    Dünyada ANNE sevgisini yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur. Yılın birgününü değil,her günümüzü annelerimize olan sevgi borcumuzu ödeyelim.Saygılar.


    tülay muti [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 23:34


    anneler günü akşamı haberlerde şehit annelerini gördüm göz yaşlarımı tutamadım...böyle büyük bir acıya o yürek nasıl dayanır? anne olmak zor iş ama çokta güzel ALLAH herkese o duyguyu tattırsın...tüm ANNELERİN anneler günü kutlu olsun...elinize sağlık ...


    ibrahim eroğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 22:12


    Öncelikle yazınız için sizi tebrik ediyorum.Güncel olayları takip ederek yazılarınızı hazırlamanızın da olumlu olduğunu düşünüyorum. Neşe ve coşkuyla kutladığımız,aslında neyi kutladığımızı bilmediğimiz bazı günleri de ileride aynı duyarlılığı göstererek yorumlayacağınızı umuyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.


    hüseyin öztaş [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 21:33


    " Ve sofradaki yeri Öküzümüzden sonra gelen Anamız,avradımız,yarimiz"Nazım Hikmet Ran ustayı saygıyla anarak, bu güzel yazın için kutluyorum seni.


    fatoş Altunkaynak [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 20:41


    6 tane şehit evlat anneler gününde toprağa verilirken ben bi anne olarak nasıl mutlu olabilirimki.Bu hayatımda geçirdiğim en acı anneler günü oldu biz annelere böyle bir anneler günü yaşatanlar utansın....Siz her zamanki gibi gene döktünüz içinizi ama anlayana Tülay Hanım cım. Sizin gibi duyarlı insanlara bu ülkenin ihtiyacı var yürüyün kim tutar sizi.Tebrik ediyom ve takipçinizim....


    ömer öztürk [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 20:27


    Çok etkileyici ve duygu yüklü bir yazı yazdınız.Okurken göz yaşlarımı tutamadım.Tebrikler Tülaycığım.Bütün zorluklara rağmen anne olmak çok güzel bir duygudur.Bütün annelerin anneler gününü kutlarım.


    safak selim [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 20:12


    emeğine sağlık. güzel konu, güzel derleme..


    Misafir 12.05.2008 - 19:53


    tülay hanım yazılarınızı zevkle okuyoruz anlatılmak isteyen duygularımıza harika bir yorum getirmişiniz çok teşekkürler.başarılarınızın devamını diliyoruz.


    memet kaygısız [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 19:13


    Tebrikler Tülay Hanım. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum.Turgutlu'dan sevgiler, saygılar.


    adil kacar [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 19:06


    tülay gürdal hanfendiye duyarlı yazısından dolayı kutlarım.saygılar


    enver camcı [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 17:32


    elinize sağlık.duygularımıza tercüman oldunuz.süper bir yazıydı.devamını bekliyoruz.


    gülderen gürbüzoğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 17:22


    Yazınız çok güzel olmuş sizi tebrik ediyor ve tüm annelerin annelik duygularını doyasıya yaşamaları dileği ileanneler gününü kutluyorum.


    deniz deniz [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 16:48


    Tülaycığım her yazını zevkle okuyorum,ancak bu yazının apayrı bir tadı var. İnan okurken gözyaşlarımı tutamadım.Başlık seçimin ,konuyu ele alışın süper... Anne olmak çok tatlı, aynı zamanda da en acı duyguyu insana yaşatabiliyor. Evlatlarımızla ilgili, hep tatlı ve güzel duygular yaşamak dileğiyle tüm annelere saygılar sunuyorum.


    ENVER ERMİŞ [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 16:20


    TÜLAY HANIM DUYARLILIĞINIZ BANA VE BENİM GİBİ DÜŞÜNENLERE CESARET VERDİ.BİZE YOL GÖSTERİCİ OLDUNUZ SİZDEN ALDIĞIM GÜÇLE BUNDAN SONRA ÜLKEMİZLE İLGİLİ HER KONUDA OLUMLU TEPKİ VE GÖRÜŞLERİMİZİ DİLE GETİRECEĞİM. EĞİTMENLİK VE YAZARLIK HAYATINIZDA BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM. TÜM KALBİMİZLE SİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ.BAŞARILAR.


    Misafir 12.05.2008 - 16:15


    tülay hanım merhaba ,yazılarınızı severek ve merakla takip ediyorum verilen mesajlar çok önemli bence herkesin bu siteyi ziyaret etmesini ve yazıları takip etmesini rica ediyorum dün verdiğimiz6 şehid hepimizi çok üzdü millet olarak başımız sağolsun yakınlarına allah tan sabır diliyorum .annelik çok kutsal sizinde anneler gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum ve tüm dünya annelerinin anneler günü kutlu olsun .çıkacak yazılarınızı merakla bekliyorum saygılarımı sunuyorum... sınıf velisi dilek doğru


    fuat tokdemir [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 16:11


    Tülay Hanım terör yüzünden nice yiğitlerimizi, fidanlarımızı kaybettiğimiz şu günlerde bu anlamlı ve duygu yüklü yazınız beni çok etkiledi.Tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum...


    Misafir 12.05.2008 - 15:58


    yazılarınızı takip ediyorum başarılarınızın devamını dilerim.diğer yazılarınızıda merakla bekliyorum saygılar...


    cihan [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 14:34


    Yazılarınızı beğeniyle izliyorum.Başarılarınızın devamını dilerim.


    Misafir 12.05.2008 - 14:01


    Dün 6 şehit verdik. Annelerimizin acısını TÜRT milleti olarak paylaşıyoruz. Onlara minnet borçluyuz.


    Misafir 12.05.2008 - 13:57


    Tülay hanım bu yazınız iyi olmuş.Adını hatırlamadığım bir yabancı yazar KADINLAR ZAYIFTIR AMA ANNELER GÜÇLÜDÜR demiş.Gerçektende anne sevgisi bambaşka birşey.Sizinde dile getirdiğiniz gibi batılı devletlerin bir RAHMANİ birde ŞEYTANİ yüzü vardır.Anneler gününü evrensel yaparlar diğer taraftan başka ülkeleri sömürürler.Anne dünyanın her yerinde annedir ama TÜRK ANNESİ KADAR FEDAKARLIK YAPMIŞ BAŞKA ANNELER YOKTUR.


    basak çelik [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 13:31


    Sadece 3 günlük ceninken tatığım annelik duygusu sonsuz bir mutluluktu..Gidişi çok zor oldu..Hormanel değişiklik dışında hiç birşey yaşamamıştım..Oysaki bedeninde büyüdüğünü ,dunyaya gelişini ,büyüyüp sana yakınlaştığını,cok daha büyüyüp sana yol gösterdiğini ,hayatına yön verdiğini hissetmek kadar yüce bir duygu olmasa gerek..Dahası ancak anne olunca öğrenilecek biliyorum..Anneciğime sonsuz minnettarım..Hep yanımda kal..Hep benimle ol..Beni hiç yalnız bırakma..Bütün annelere sonsuz saygılarımla..


    emir tuncay [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 11:59


    Tülay Hanım, Arkadaşınız Sinem Hanım'ın tavsiyesi ile siteyi ziyaret ettim ve yazılarınızı beğeniyle okuyorum. Başladığınız bu yolda başarılar diliyorum. Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  2. Misafir 19.06.2008 - 12:10


    başarılarınızın devamını dilerim


    Misafir 19.06.2008 - 12:09


    çok güzel şeyler yazmışsınız.Bizi bilgilndirdiğiniz için teşekkür ederim


    Yusuf Ersöz [Tüm Yorumlarını Göster] 17.05.2008 - 09:30


    yazılarınızda anlattığınız gerçekler tüm dünyanın sorunu olmadıkça bu duruma çözüme ulaştırmak zor olacak. duyarlılığınızdan dolayı teşekkürler.


    y g [Tüm Yorumlarını Göster] 17.05.2008 - 01:47


    yazilarinizi tesadufen okudum. duyguyu samimiyetle veren bir anlatiminiz var. muvaffak olmaniz dilegi ile.


    ayşe şahin [Tüm Yorumlarını Göster] 15.05.2008 - 20:34


    Yazılarınızı takip ediyorum..Mücadelenizin devamını diliyorum.Ülke sorunlarında kral çıplak diye haykırmanı bekliyorum.Başarılar...


    hasan köseoglu [Tüm Yorumlarını Göster] 15.05.2008 - 20:22


    Mithiş bir çelişkiye parmak bastın.. Amerikanın iki yüzünü çarpıcı şekilde vurguladın.. Ayrıca anneler gününü özellikle ülkemizde şehit analarının durumunu bizlere bir kere daha hatırlattın.İnşallah bu toplum olarak eksik olan tutum ve davranışlarımızı değiştiririz.Onların acılarını bir nebze hafifletmek için toplum olarak duyarlı oluruz.Seni kutluyor bundan sonra ki yazılarını sabırsızlıkla bekliyorum......Hasan Ali Yücel Lisesi Hasan Köseoğlu


    nural tekman [Tüm Yorumlarını Göster] 15.05.2008 - 18:25


    anne negüzel bırsozcük sıcacık, sevgi,hoşgorüvs vs kalemınıze kuvvet tülay hanım boyle bır ortamda anne sozu neler ifade etmıyorkı sağolun sızın aracılığınızda ,fıstığıma ,canıma varlığıma seslenmek ıstiyorum onucoook sevıyorum


    Misafir 15.05.2008 - 12:15


    Ben bu yazıda, "ANNE"liğin ruhunu gördüm. Bu yazıda, uygar ülkelerin bencilliğini, menfatlerinin herşeyden üstün tutulduğunu gördüm. Onun için teşekkür ederim.


    Misafir 15.05.2008 - 06:17


    Umarim elestirilere aciksinizdir, bir yaziyi bir ulkenin tum insanlarina mal etmeden once biraz dusunmeni tavsiye ederim. Medyadan gorduklerinle insanlari yargilaman cok yanlissss. Kucuk pencereden bakilirsa dunyaya sonuc bu olur !


    mıro er [Tüm Yorumlarını Göster] 14.05.2008 - 22:02


    elıne ve yüreğine sağlık arkadaşım


    aynur keles [Tüm Yorumlarını Göster] 14.05.2008 - 20:52


    Anne olmak...Rabbin rahim sıfatı ile doğrudan sıfatlanmak...Anne olmak gerçekten kutsal... kutsallığı anlamalarını beklemek gerçekten zor... anlaşılabilmek dileklerimle ...


    Misafir 14.05.2008 - 17:48


    görüşlerinize katılıyorum.bombalanan kendi anneleri olursa tepki verirler.onların bu anlayışı bana sürpriz değil.


    sinem çiçek [Tüm Yorumlarını Göster] 14.05.2008 - 12:26


    Ne güzel ifade etmişsin arkadaşım kalemine,yüreğine sağlık...


    yıldız turkay [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 23:30


    Annenin sevgisi bir daireye benzer. Başı da yoktur sonu da... Sürekli büyüyerek döner.Döner yoluna her çıkana dokunarak.Hepsini sabah havası gibi içine çekerek, öğle güneşi gibi ısıtarak ve gece gökyüzündeki yıldızlar gibi örterek Annenin sevgisi bir daireye benzer. Başı da yoktur sonu da... Başarılar diler, yeni yazılarını bekliyorum .Sevgilerimle


    ilknur uğurlu [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 22:02


    Tülay'cığım bir anne olarak yazın beni çok duygulandırdı.Işığını yaymaya devam etmen dileğiyle.


    sezen soykan [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 19:15


    Analardır adam eden adamı, Aydınlıklardır önümüzde giden. Sizi de bir ana doğurmadı mı? Analara kıymayın efendiler... Tüm annelerin yüzünün güldüğü bir dünya dileği ile.


    yağız furkan yılmaz [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 18:47


    ben 1-B den yağız furkan çok güzel


    şükriye karaarslan [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 15:10


    GÜNDEMİ TAKİP EDEN YAZILARINIZDAN DOLAYI SİZİ KUTLUYORUM. HİÇ BİR ANNENİN EVLAT ACISI TATMAMASI DİLEĞİYLE TÜM ANNELERİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM...


    ruhi kısaoglu [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 11:30


    Cennet annelerin ayaklarının altındadır deriz ama bu kutsal varlığı yaşadığımız toplumdan da ayırırız.Bu ne yaman çelişki.Anneler sahip oldukları kadınlık onurunu korumalılar ve toplumdan ayrılmamalıyız demeliler.Yazını,Türk kadınının ayılmasını sağlayacağı umudu ile kutluyorum.


    mustafa karaarslan [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 11:07


    ANNEYE SEVGİYİ, SAYGIYI, HAK ÖDEMEYİ BİR GÜNE SIĞDIRIP KALAN GÜNLERDE BİLDİĞİNİ OKUYAN BİR EVLAT YIĞINI OLMAMAK DİLEKLERİMLE...


    kıymet ışık [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 10:42


    Şehit annelerinin,göz yaşlarıyla suladığı bu gün, nasıl mutluluk çiçikleri açar yüzümüzde bilemiyorum.Ve bunu sessizce kendi kendime soruyorum.Size,bu soruyu hepimiz adına yüksek sesle sorduğunuz için teşekkür ederim.


    HALİL İBRAHİM KÂHYA [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 10:20


    Kaynağı kapitalizm ve insanların tüketim ihtiyacını körüklemek olan bu günü; çok sıcak ve duygusal ifadelerle değerlendirmişsiniz.Yazılarınızda çok önemli konulara duyarlılıla parmak basıyorsunuz.Bir sonraki yazınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.


    KAÇAN KAÇAN [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 10:19


    Duygularınızı paylaşıyor.Başarılar diliyorum. Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.Rabbim, her kadına anne olma duygusunu ve evlat sevgisini yaşatsın.Evlat acısı göstermesin.Şehitlerimizin mekanları cennet olsun.Şehit analarımıza Allah sabır versin.AMİN... Saygı ve hürmetle şehit annelerinin ellerinden öpüyorum.


    semra kasapoğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 02:34


    Annelerimiz bizim koruyucu meleklerimizdir. Bizde onların ihtiyacı olduğunda, yani yaşlandıklarında onlara hak ettikleri koruyuculuğu ve sahiplenmeyi inşallah verebiliriz... Tıpkı onların bize bir ömür verdikleri gibi!..


    cihan sert [Tüm Yorumlarını Göster] 13.05.2008 - 00:59


    Tülay'cığım tebrikler. Ancak bir anne, annelik duygusunu bu kadar güzel dile getirebilirdi. Senin de anneler gününü kutluyorum. Sevgiler...


    ergil coşkunkanlıgil [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 23:35


    Dünyada ANNE sevgisini yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur. Yılın birgününü değil,her günümüzü annelerimize olan sevgi borcumuzu ödeyelim.Saygılar.


    tülay muti [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 23:34


    anneler günü akşamı haberlerde şehit annelerini gördüm göz yaşlarımı tutamadım...böyle büyük bir acıya o yürek nasıl dayanır? anne olmak zor iş ama çokta güzel ALLAH herkese o duyguyu tattırsın...tüm ANNELERİN anneler günü kutlu olsun...elinize sağlık ...


    ibrahim eroğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 22:12


    Öncelikle yazınız için sizi tebrik ediyorum.Güncel olayları takip ederek yazılarınızı hazırlamanızın da olumlu olduğunu düşünüyorum. Neşe ve coşkuyla kutladığımız,aslında neyi kutladığımızı bilmediğimiz bazı günleri de ileride aynı duyarlılığı göstererek yorumlayacağınızı umuyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.


    hüseyin öztaş [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 21:33


    " Ve sofradaki yeri Öküzümüzden sonra gelen Anamız,avradımız,yarimiz"Nazım Hikmet Ran ustayı saygıyla anarak, bu güzel yazın için kutluyorum seni.


    fatoş Altunkaynak [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 20:41


    6 tane şehit evlat anneler gününde toprağa verilirken ben bi anne olarak nasıl mutlu olabilirimki.Bu hayatımda geçirdiğim en acı anneler günü oldu biz annelere böyle bir anneler günü yaşatanlar utansın....Siz her zamanki gibi gene döktünüz içinizi ama anlayana Tülay Hanım cım. Sizin gibi duyarlı insanlara bu ülkenin ihtiyacı var yürüyün kim tutar sizi.Tebrik ediyom ve takipçinizim....


    ömer öztürk [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 20:27


    Çok etkileyici ve duygu yüklü bir yazı yazdınız.Okurken göz yaşlarımı tutamadım.Tebrikler Tülaycığım.Bütün zorluklara rağmen anne olmak çok güzel bir duygudur.Bütün annelerin anneler gününü kutlarım.


    safak selim [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 20:12


    emeğine sağlık. güzel konu, güzel derleme..


    Misafir 12.05.2008 - 19:53


    tülay hanım yazılarınızı zevkle okuyoruz anlatılmak isteyen duygularımıza harika bir yorum getirmişiniz çok teşekkürler.başarılarınızın devamını diliyoruz.


    memet kaygısız [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 19:13


    Tebrikler Tülay Hanım. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum.Turgutlu'dan sevgiler, saygılar.


    adil kacar [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 19:06


    tülay gürdal hanfendiye duyarlı yazısından dolayı kutlarım.saygılar


    enver camcı [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 17:32


    elinize sağlık.duygularımıza tercüman oldunuz.süper bir yazıydı.devamını bekliyoruz.


    gülderen gürbüzoğlu [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 17:22


    Yazınız çok güzel olmuş sizi tebrik ediyor ve tüm annelerin annelik duygularını doyasıya yaşamaları dileği ileanneler gününü kutluyorum.


    deniz deniz [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 16:48


    Tülaycığım her yazını zevkle okuyorum,ancak bu yazının apayrı bir tadı var. İnan okurken gözyaşlarımı tutamadım.Başlık seçimin ,konuyu ele alışın süper... Anne olmak çok tatlı, aynı zamanda da en acı duyguyu insana yaşatabiliyor. Evlatlarımızla ilgili, hep tatlı ve güzel duygular yaşamak dileğiyle tüm annelere saygılar sunuyorum.


    ENVER ERMİŞ [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 16:20


    TÜLAY HANIM DUYARLILIĞINIZ BANA VE BENİM GİBİ DÜŞÜNENLERE CESARET VERDİ.BİZE YOL GÖSTERİCİ OLDUNUZ SİZDEN ALDIĞIM GÜÇLE BUNDAN SONRA ÜLKEMİZLE İLGİLİ HER KONUDA OLUMLU TEPKİ VE GÖRÜŞLERİMİZİ DİLE GETİRECEĞİM. EĞİTMENLİK VE YAZARLIK HAYATINIZDA BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM. TÜM KALBİMİZLE SİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ.BAŞARILAR.


    Misafir 12.05.2008 - 16:15


    tülay hanım merhaba ,yazılarınızı severek ve merakla takip ediyorum verilen mesajlar çok önemli bence herkesin bu siteyi ziyaret etmesini ve yazıları takip etmesini rica ediyorum dün verdiğimiz6 şehid hepimizi çok üzdü millet olarak başımız sağolsun yakınlarına allah tan sabır diliyorum .annelik çok kutsal sizinde anneler gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum ve tüm dünya annelerinin anneler günü kutlu olsun .çıkacak yazılarınızı merakla bekliyorum saygılarımı sunuyorum... sınıf velisi dilek doğru


    fuat tokdemir [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 16:11


    Tülay Hanım terör yüzünden nice yiğitlerimizi, fidanlarımızı kaybettiğimiz şu günlerde bu anlamlı ve duygu yüklü yazınız beni çok etkiledi.Tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum...


    Misafir 12.05.2008 - 15:58


    yazılarınızı takip ediyorum başarılarınızın devamını dilerim.diğer yazılarınızıda merakla bekliyorum saygılar...


    cihan [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 14:34


    Yazılarınızı beğeniyle izliyorum.Başarılarınızın devamını dilerim.


    Misafir 12.05.2008 - 14:01


    Dün 6 şehit verdik. Annelerimizin acısını TÜRT milleti olarak paylaşıyoruz. Onlara minnet borçluyuz.


    Misafir 12.05.2008 - 13:57


    Tülay hanım bu yazınız iyi olmuş.Adını hatırlamadığım bir yabancı yazar KADINLAR ZAYIFTIR AMA ANNELER GÜÇLÜDÜR demiş.Gerçektende anne sevgisi bambaşka birşey.Sizinde dile getirdiğiniz gibi batılı devletlerin bir RAHMANİ birde ŞEYTANİ yüzü vardır.Anneler gününü evrensel yaparlar diğer taraftan başka ülkeleri sömürürler.Anne dünyanın her yerinde annedir ama TÜRK ANNESİ KADAR FEDAKARLIK YAPMIŞ BAŞKA ANNELER YOKTUR.


    basak çelik [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 13:31


    Sadece 3 günlük ceninken tatığım annelik duygusu sonsuz bir mutluluktu..Gidişi çok zor oldu..Hormanel değişiklik dışında hiç birşey yaşamamıştım..Oysaki bedeninde büyüdüğünü ,dunyaya gelişini ,büyüyüp sana yakınlaştığını,cok daha büyüyüp sana yol gösterdiğini ,hayatına yön verdiğini hissetmek kadar yüce bir duygu olmasa gerek..Dahası ancak anne olunca öğrenilecek biliyorum..Anneciğime sonsuz minnettarım..Hep yanımda kal..Hep benimle ol..Beni hiç yalnız bırakma..Bütün annelere sonsuz saygılarımla..


    emir tuncay [Tüm Yorumlarını Göster] 12.05.2008 - 11:59


    Tülay Hanım, Arkadaşınız Sinem Hanım'ın tavsiyesi ile siteyi ziyaret ettim ve yazılarınızı beğeniyle okuyorum. Başladığınız bu yolda başarılar diliyorum. Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil