9 Mayıs 2009 Cumartesi

Ben de Anneyim!












Anne sözcüğü sımsıcak sevginin ve şefkatin adresidir. Yeryüzündeki her bir canlı bu anlamın mutlaka hissini taşıyor ve yaşıyor olsa gerek. Zira Yüce Yaratan bu duyguyu canlılara vermemiş olsaydı, galiba süregelen devamlılık da olmazdı. O halde anneler, yeri doldurulamayacak kadar kutsal ve değerli varlıklardır. Karşılıksız şefkat ve sadakat, sonsuz hoşgörü, sınırsız özveri ile yaşamlarını yavrularına adayan anneler; istisnasız çocukları için kendi yaşamlarını da tereddütsüz feda edebilecek kadar büyük sevgileri de vardır.
*
*****
*
Bu güzel duygularla ve fedakarlıklarla yüklü annelerimizin, şüphesiz ki kıymetlerini anlamak ve hatırlamak bir güne sığdırılamayacak kadar büyüktür. Ancak bu sembolleştirilmiş günü, her zamanki rutin yaşamımızdan farklı sayarak, duyguları ve söylemleri evrensel boyutta ve tüm dikkatleri aynı zamanda odaklamak anlamı taşımaktadır diye düşünüyorum. Buradan yola çıkarak umut ediyor ve diliyorum ki, bugünü -Anneler Gününü- ortaya atanlar gerçek boyutta anneliğin kıymeti üzerinde; "din, dil, ırk, mezhep" ve en önemlisi menfaat beklemeksizin bütün annelerin taşıdığı heyecana, koruduğu evlatlarına saygı duyarak, onların incinmesine yol açacak kasti eylemlerden ve planlardan kaçınmaları olmalıdır. Bu düşünce aynı zamanda gerçek anlamda bir insanlık davranışı da olacaktır! Ki bu durum, içinde bulunduğumuz buhranlı ve sıkıntılı günlerin de asıl sorunu demektir. İşte bu sorun insani ve vicdani boyutta, normal rayına girdiği takdirde herşey çok daha güzel olacaktır! Unutmayalım ki, insanlığın ve canlılığın korunması da yine sağlıklı toplumlar ve sağlıklı bireylerin varlığıyla oluşacaktır. İşte burada da yine devreye anneler ve onların sorumluluğunda yetiştirecekleri nesiller giriyor.
*
*****
*
Evet şu anda evlat acısı çeken anlarımıza, ki özellikle burada canlarını bu topraklar için vermiş olan şehit anneleri için dikkat çekmek isterim! Ve yine daha bir kaç gün önce bir vahşet neticesinde, annelerini kaybeden 70 masum çocuğumuza karşı duyduğum utanç ve mahçubiyetin ezikliğine dikkat çekmek isterim! Tabii henüz anneliğin tadına varamadan, karnındaki bebekleriyle birlikte katledilen insanlarımızın anısına da, hayatın her alanında cefa çeken annelerimizin verdikleri yaşamsal mücadelelerine de dikkat çekmek isterim!

*
*****
*
Vicdanımın derin yara gördüğü ve en acı biçimde kalp sızısı çektiğimi hissettiğim yaşamın bu yönündeki duygu ve düşüncelerimle anlamaya çalıştığım; fakat bir türlü kabul edemediğim insanın insana reva gördüğü bu haksızlıklar ve adaletsizlikler karşısında tek istediğim şey; ülkemdeki ve dünyadaki insanların beyinleri aydınlık, ruhları sevgi dolu ve yürekleri huzurlu olsun diyorum! Bu anlamda öncelikle kalpleri sızıyla ve evlat acısıyla yanıp tutuşan eli öpülesi şehit annelerimize saygı, şükran ve minnet duygularımla beraber tüm annelerin "Anneler Günü" kutlu olsun diyorum!

Sevgi ve saygılarımla!

2 yorum:

  1. MERHABA .hocam anneler günü yzınızı merkla bekledim. buradan tüm annelerin anneler gününü kutluyorum .sevgi ve saygılarımı sunuyorum.anneler çok kutsal çok değerli çok fedakar çok asil vede çok mübarek insanlardır .bu güzel ve özel günümüz hepimize kutlu ve mutlu olsun. sizinde anneler gününüz ktlu olsun sevgi ve saygılarımla... dilek doğru

    YanıtlaSil
  2. Dünyanın en değerli varlıkları olan bütün dünya annelerinin ve başta şehit annelerinin günü kutlu osun... Teşekkürler hocam. Serkan Alpaslan

    YanıtlaSil