26 Kasım 2009 Perşembe

Bayramımız Kutlu Olsun...












"Gelsinler ki, kendilerine ait bir takım menfaatlere şahit olsunlar ve Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine belli günlerde (onları kurban ederken) Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin." HAC SÛRESİ, 28. Ayet


Bayramlar; insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği günlerdir. Bayramlar; insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar; millî ve dini duyguların, inançların, geleneklerin uygulanıp hayata geçirildiği, bir toplumda millet olma şuurunun güçlü bir şekilde ortaya çıktığı günlerdir.

İşte bu anlamda her zamankinden daha çok muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi en sıcak şekilde hissetmeye; dostluğu, sevgiyi ve geleceğimizi.. Ekmeğimizi, aşımızı.. Kederimizi, acımızı ve yalnızlığımızı paylaşmaya ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu bayram umut ediyorum ki bizlere, HUZUR, SEVGİ, ANLAYIŞ, HOŞGÖRÜ getirsin!

Bu duygu ve düşünceyle güzel ve yalnız ülkemde daima birarada, sevgi dolu kardeşçe nice bayramlar geçirmek istemiyle; Mübarek Kurban Bayramımız kutlu ve mutlu olsun!

Sevgi ve saygılarımla!

2 yorum:

  1. Başta siz olmak üzere bütün islam aleminin kurban bayramı kutlu olsun....

    YanıtlaSil
  2. Sizin vesilenizle ben de yüce Türk milletinin bayramını kutlarım.

    YanıtlaSil