11 Kasım 2009 Çarşamba

O, Bizim Atamız!

















"Benim için en büyük korunma noktası ve şefaat kaynağı milletimin sinesidir." ATATÜRK, 1919



Ona, Eşisiz Atatürk diyerek duygularımı belirtmek istiyorum. Zira her geçen gün değeri artarak onun, yokluğunu arıyoruz... 1919 yılında üzerimize bir "kara bulut" gibi çöken emperyalizm, yine aynı ağırlıkta bizi kuşatma peşinde. İşte o yüzden sevgili Atamızı bugün daha iyi anlıyor ve onun büyüklüğü karşısında önünde saygıyla eğiliyoruz... Söylediği her sözün değeri, bir hazine... Hepsinden ayrı bir ders çıkaracağımız kesin!

İşte bugünlerde Türk milleti, Atasına hiç olmadığı kadar sahiplenirken, bu inanılmaz sevgi karşısında dünya devletleri bu durumu bir türlü anlayamıyor ve anlayamazlarda!

Atatürk niye büyüktür, niye hiç eksilmeyen bir minnet ve saygıyla anıyoruz sorusuna, "Şu Çılgın Türkler" kitabı ile daha yakından tanıdığımız değerli yazarımız Turgut Özakman'ın ifadeleriyle izninizle açıklamak isterim:

"Dünyada ülkesini savaşta zafere kavuşturan bir çok komutan var. Milletini daha ileri bir toplum yapmak için çalışmış birçok komutan var. Milletini daha ileri bir toplum yapmak için çalışmış birçok önder de var. Ama yokluk, yoksulluk içinde ikisini birden başarmış bir kişi var: ATATÜRK

Sıfır imkanla, işgal edilen vatanını kurtarmış, emperyalizmi ve yardakçılarını yenmiş, ülkesini tam bağımsız yapmış, bununla kalmamış milletini çağdaşlaştırmak, kadın-erkek eşitliğini sağlamak, halkını uyandırmak, kalkındırmak için devrimler gerçekleştirmiş, bir doğu ülkesinde demokrasinin kapısını açmış böyle bir önder, bilge, millet atası hiçbir ülkenin tarihinde yer almıyor." Cumhuriyet Türk Mucizesi.
İşte yabancıların bu yüzden bizi anlaması imkansız. Zira Onların tarihinde bir örneği yok ki!

Evet, bir tarafta uzantısı Haçlı Seferlerine kadar giden hayasızca akın ve onun PARALI askerleri, diğer taraftan "yokluk, yoksulluk" içerisindeki ve vatanı için gözünü kırpmadan canını verecek asil bir millet; ve ona yön veren o, büyük lider...

Öte yandan, "diktatör" tanımlamasıyla Atatürk'ü küçültmeye çalışanlara söylenecek sözümüz de olacak elbette; aramızdan ayrılalı 71 yıl olmasına rağmen kalbimizden silinmediği gibi, hergeçen gün artmaya devam eden bu büyük sevgi ve saygının bir zorlayanı mı var, sorusuna cevap verebilirler mi acaba?! O halde bu karalamalar nafile...

Bu millet, Atasını çok SEVİYOR!.. Ve onu çok ÖZLÜYOR!.. Hiçbir kuvvet, onun sevgisini kalbimizden silemez!.. Büyük Atatürk'e ölümünün 71. yılında, Allah'tan rahmet diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder