23 Kasım 2009 Pazartesi

"Öğretmenim, Sen Bir Meleksin"




















Bir öğretmen olarak bu özel günde, duyduğum hislerle beraber, öğrencilerimle olan iletişimimden izninizle bahsetmek isterim. Madem ki öğretmenim ve madem ki bana ait özel bir gün var; o halde ben de bu defa mesleki duygularımı aktarmaya gayret edeceğim:


Hemen hergün özenle ve çok samimi içten duyguların yansıtıldığı, rengarenk resimler ve çeşitli çizgiler aracılığıyla bulabildikleri her kağıda yazılan o, sımsıcak sevgilerin aktarıldığı, irili ufaklı mektuplar... İşte bu mektuplarla çantam dolup taşıyor... Her akşam eve geldiğimde fırsat bulduğum ilk anda yakınlarımla birlikte paylaşarak okuduğum cümlelerin, kalbimde ayrı bir sevgi demetleri olarak iz bıraktığını görüyorum. Zira her birinde, insani duyguların en sıcağı ve en samimi ifadelerinin yer alması; ruhumda en güzel duyguların yaşamasına neden oluyor. Onları, okudukça öğrencilerime olan duygularımın ve ilgimin öyle "geçiştirilecek" nitelikte olmaması yönünde beynime mesajlar geçiyor.


Aldığım mektupları atmaya kıyamadığım gibi, bir köşede biriktirme alışkanlığım oldu. Sayısını bilemiyorum... Binlerce mektup demek en doğrusu olacak galiba. Şu anda bile önümde sayısız haftalık mektuplar var... Hepsi de birbirinden güzel... Onlara bakıldığında sanki kendinizi "masal dünyası"nda gibi hissedebilirsiniz... Zira ünvanlarım bir hayli kalabalık!.. Onların gözüyle; kraliçe, prenses, melek, çiçek... saymakla bitmez... Bir insanın ruhuna hitap edecek her türlü güzellikteki sevgiden bol bol var... :) Tabii, Atatürk'ü benden daha çok "sevdikleri"ni de belirtmeyi ihmal etmeyecek kadar asil cesaretlerini ortaya koyan, vatanseverliklerine değinmeden de geçemeyeceğim. Bayrak ve Atatürk sevgisini mutlaka bir kenara not ediyorlar!.. Onlarla gurur duyuyorum!.. O minicik yüreklerindeki vatan sevgisini nasıl ifade edeceklerini çok iyi biliyorlar! Kısaca; en içten sevgilerini, çocuk ruhlarıyla cömertçe paylaşmasını o kadar samimice ifade edebiliyorlar ki...


Evet; cep telefonumdaki mesajlar, çantamdaki mektuplar tüm bunları yok etmeye kıyamıyorum! Sınıfa girdiğim an, o cıvıltılı sesler arasında merhabalaşarak, onların sevgilerini ve iltifatlarını almak, dünyanın en güzel armağanları olarak değerlendiriyorum!.. Özellikle birebir kurduğumuz yakın temaslarla birlikteliğimiz bir harika!.. Onlara "ŞEKER ŞEYLER" diye hitap ediyorum. Zira gerçekten hepsi de ayrı bir şeker! Gözlerindeki pırıltılar, tıpkı bir "YILDIZ"ı anımsatıyor... Onları, çok SEVİYORUM!..


Öğretmenlere teslim edilen bu minik dimağlara, öncelikle sevgiyle yaklaşmamız gerekliliğini unutmadan, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün emaneti olan Cumhuriyetimize sahip çıkacak nice yeni nesillerle elele yürümek dileğiyle, kutsal ve onurlu mesleğimizin temsili günü olan "24 Kasım Öğretmenler Günü" tüm öğretmenlerimize kutlu olsun!

Sevgi ve saygılarımla!

4 yorum:

  1. Bu toplum bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum derken şu an uyaran öğretmenini kapı önünde bıçaklayan topluma dönüşmüştür.Öğretmenlerimizi MEB değil Tanrı korusun
    Y.Türk

    YanıtlaSil
  2. Sizin gibi öğretmenlerin önünde saygıyla eğilirim
    Elif

    YanıtlaSil
  3. öğretmenim siz her zaman bir meleksiniz.Zaten sizin başınızda bir melek tacı var biz bunu görüyoruz bildirim yapıyoruz.Sizi çok seviyoruz.Dünyanın sonu gelip geçsin biz yine sizinleyiz.Minik kalplerimizi size bağladık bekliyoruzHergün yemek niyetine bilgi dolu güzel kekler yemekteyiz.dünya sizinle dönüp sorguluyor ben ise 5 b 107 fadime ...

    YanıtlaSil
  4. ek olarak:Biz türk ulusunun umut beklediği,ATATÜRK kişiliğinde olan minik bireyler olarak yetişeceğiz...İnanınki ATATÜRK ÜMÜN beklediği gül gibi biten bu çocuklar,buram buram özgürlük ve hasret kokan ,kırmızıya boyanan toprağı bir kat daha boyayacağız.Bu size sözüm olsun...Size sesleniyorum bu ülküyü bozan hainler!!!Gerek mal,GEREKTİMİ DE CAN VERİRİZ.Sizin gibi BİZ korkak değiliz tek yüreğiz.İşte bu yüzden atam ile biz galibiz.
    SEVGİLERİMLE
    BEN FADİME

    YanıtlaSil