16 Mayıs 2010 Pazar

Söz Savunmanın!












"Uşağım bile olsa, yanlışlarımı düzelten efendim olur." Johann Wolfgang von Goethe



Geçtiğimiz haftalarda bir televizyon kanalında izlediğim haberle, bugün izninizle yazıma konu edinmek isterim. Zira habere göre geçimlerini hırsızlık ve dolandırıcılıktan sağladıklarını anlatan kadın, ''Ne yapayım bizim geçimimiz hırsızlıktan. Hırsızlık yapar, krallar gibi yaşarım. Giderim Ankara ve İstanbul'a, vururum vurgunu, gelirim evime krallar gibi yerim. Onlar da soyulmasınlar. Bizim uyuşturucuyla işimiz olmaz. Allah uyuşturucuyu bizden uzak etsin'' diye feryat ediyor...


İnanılır gibi değil!.. Ezeldan beri hırsızlığın yüz kızartıcı bir "suç" olduğunu hepimiz biliriz! Doğal olarak da bu suçu işlemek hem yasalar önünde, hem de toplumsal bazda çeşitli yaptırımlarla karşılanır. Ne bileyim, kimse çıkıp da "ben hırsızlık yaparım, geçimimi bundan temin ederim" gibi söylemlerde normal şartlarda bulunmaz. Hatta afet zamanlarında bile toplum bunu kabul etmediği gibi, bunu yapanlara karşı neredeyse büyük bir öfke birikimiyle anında cezalandırmaya yönelir... Peki bu şaşırtıcı açıklamayı kameralar karşısında neredeyse "gurur"la ifşa etmenin arkasında yatan gerekçe ne olabilir?


Vallahi toplumun bu kadar vahim bir noktya ulaşması, akıl alır gibi değil... Zira neredeyse "ölümü gösterip sıtmaya razı etmek" anlayışının kabul görür noktasına geldik... Yani "uyuşturucu" suçu karşısında, "hırsızlık" meslek olarak ortaya atılıyor. Bu durumu gören çocuklarımız, gençlerimiz ve ekonomik sıkıntı yaşayan halkımız acaba ne der ve ne düşünürler?!..


Bu haberi okuyanlar ve görüntüleri izleyenler "güleriz ağlanacak halimize" misali bol bol güldüler!!! Şaşkınlık dolu, bu ibret verici görüntüler karşısında ne bileyim ben de gülmekten kendimi alamadım!.. Hakikaten Cono Aşireti mensubu bu kadının hakkını da kendisine teslim etmek gerekir; zira vatandaşlara da kendince "namuslu" bir davranışla hatırlatma yapıyor; "onlar da soyulmasınlar!" Helâl olsun!.. Ne diyelim "onlar da soyulmasınlar" :)

Sözün kısası, aslını inkâr eden haramzadedir...

Sevgi ve saygılarımla!

1 yorum: