14 Temmuz 2011 Perşembe

Bu Yasağı Alkışlıyoruz...












"Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız." Atatürk




"Kantinde artık kola ve hamburger yok
Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları kantinlerde hamburger, kola gibi ürünlerin satılmasını yasakladı. Ayran ve meyve zorunlu oldu.

Okullarda obeziteyi engellemek ve öğrencileri bilinçli beslenmeye teşvik etmek için, iki bakanlığın yapacağı ortak uygulama kapsamında, okul kantinlerindeki hamburger tipi fast food gıda, kolalı içecek, hazır meyve suları, enerji içecekleri, kızartma ve cips tipi ürünler öğrencilere satılmayacak. Bunun yerine ayran, ayran, yoğurt, meyve satışı zorunlu hale gelecek. Zararlı gıda satan kantinin sözleşmesi feshedilecek."


Vatan'ın haberinden edindiğimiz bilgi böyle...

Valla ne diyelim... Yasak kavramı ancak bu kadar yerinde ve anlamlı olabilirdi...:)


Bir eğitimici olarak bu haberi olumlu ve çok yerinde buldum. Harika bir tespit... Bakanlığımızın almış olduğu bu karardan dolayı kendilerini kutlamak istiyoruz...

Çocuklarımızın bilinçli hareket ederek sağlıklı beslenmesi şüphesiz ki çok önemli... Bu münasebetle çocuklarımız, beslenme alışkanlığını kendi kültürü içerisinde sürdürmeyi de sağlamış olacaklardır. En önemlisi ise bu tür alışkanlıklar, öncelikle "eğlence" gibi görünse de arkasında tehdit ve tehlike içeren pekçok önemli unsurları barındırdığının farkına varılmasıdır.

Bu anlamda ayrıca çocuklarımızın geciktirilmeden tek tek bilnçlendirilmesi de biz eğitimcilerin üzerine düşen en önemli sorumluluklarımızdan birisi olduğunun altını kalınca çizmek isterim...


Bu güzel ve önemli başlangıç için Milli Eğitim Bakanlığımıza ve katkıda bulunan Sağlık Bakanlığı yetkililerine buradan TEŞEKKÜR EDERİZ... :)

Sevgi ve saygılarımla!

Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (S.A.V.)

1 yorum:

  1. Güzel bir uygulama ancak bunun da suyunun çıkarılmasından korkarım.Bozuk ayranlar,bozuk meyve suları vs.Ama başlangıç olarak güzel umarım uygulamada titiz davranılır.

    YanıtlaSil