3 Haziran 2012 Pazar

Din Temelli Kuralların "Ehlileştirilmesi"
























"Biliyor musunuz ki, bizim dinimizin aslını bozup onu düşüren nedir?

Tefsirci ve tahlilcilerin yanlışları; riyâkar nakilcilerin yozlaştırılmış tartışmaları ve yoldan sapmış hükümdarların buyruklarıdır."


"Kadın erkeğin ikinci parçasıdır."


"İlim, unutulursa kaybolur, liyakatsizlerin elinde yok olur. Gerçek âlim odur ki, bilgisini tatbik eder."


"Allah Teâlâ ilmi insanların hafızalarından silip unutturmak suretiyle değil, fakat âlimleri öldürüp ortadan kaldırmak suretiyle alır. Neticede ortada hiçbir âlim bırakmaz. İnsanlar bir kısım cahilleri kendilerine lider edinirler Onlara birtakım meseleler sorulur, onlar da bilmedikleri halde fetva verirler. Neticede hem kendileri sapıklığa düşer, hem de insanları saptırırlar."


"Fazla geçmez bir zaman gelir ki, kendi dinimizin adından başka bir şey kalmayacak. Kur'an'dan, onun görüntüsünden başka bir şey kalmayacak. O zaman camilerde artık ilim ve din öğretilmeyecek. Allah'a kulluk yapılmayacaktır. Din adamları, ilim adamları, insanların en kötüsüne dönecek, münakaşa ve münazaralar onlardan çıkacak ve insanlar dinden çıkıp geri dönecekler."


"İlim öğrenmek her Müslüman'a farzdır. İlmi, ehil olmayana öğretmek, domuzların boyunlarına cevher, inci ve altın takmaya benzer."


"İlim üç şekilde olur. Bunlardan biri, şüphesiz gerçektir, onun ardınca git. Diğeri yoldan çıkarır, ondan sakın. Üçüncüsü ise, bilnmeyen konulardadır, bunun da cevabını Allah'ın indinde ara." Hz. Muhammed, Tolstoy, sf: 33-34




Bugün gelinen nokta...


İslam adı altında, cehaletin bini bir para...


"Kadın haklarına karşılar!

Endonezya'da kadın haklarına yönelik bir düzenleme kadınlardan tepki gördü. Kadınların istediği kişilerle evlenme hakkı ve miras paylaşımında kadınların erkeklerle aynı haklara sahip olduğunu da içeren yasa taslağına bazı kadın dernekleri karşı çıktı..." 20 Mart 2012


"Tahran’da ahlak polisi ava çıkıyor!

İran’da... ‘ahlak polisleri’ sokaklarda kadınların peşine düşmeye hazırlanıyor. Ülkede 70 bin çarşaflı kadın polis, ‘ahlak dışı giyinen’ hemcinslerini önce uyaracak, talimatları dinlemezlerse gözaltına alacak." 1 Mayıs 2012 Vatan


"Suudi kadının fendi din polisini yendi

Riyad’da bir alışveriş merkezinde ojeli tırnak ve gevşek başörtüsü ile dolaşan bir Suudi kadının, kendisini uyaran din polisine isyanını gösteren videoyu YouTube’da 1 milyonu aşkın kişi izledi. Kral Abdullah, din polisine ‘AVM‘lerde kadınlara karışmayın’ emri vermek zorunda kaldı." 30 Mayıs 2012, Vatan



Demem o ki...

Ortada...

Ne ilim kaldı, ne bilim!

Varsa yoksa kadın üzerinde kurulmak istenen egemenlik...


Oysa bir toplumun ileri çağdaş seviyeye ulaşması, kadınla erkeğin birlikteliğinden geçer.

Ama ne yazık ki bu çağda, namus kavramı, sadece kadının bedeni üzerinden topluma algılatılmaya çalışılıyor...

Öte yandan,

Birkaç gün önce -30 Mayıs 2012- Hürriyet'de okuduğum Ertuğrul Özkök ile Amr Şalakani'nin tartışmalarını konu eden bir yazıda; "Şeriat o kadar korkulacak bir şey değil. Dini temelli kuralların tamamı insani yorumlarla ehlileştirilir. (Amr Şalakani)" gibi tuhaf bir ifade dikkatimi çekti.


Amr Şalakani, dinin kurallarını "vahşi" olarak görüyor olmalı ki, bu kuralların "insani yorumlarla ehlileştirildiği"nden dem vuruyor.


Ancak biz bu cümleyi yazılanın aksine, yaşanılanları dikkate alarak yorumlarsak,

Birilerinin çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda,


Dine getirdikleri "insani yorumlarla"

Hem kadın, hem toplum,

Bir güzel "ehlileştiriliyor" diyebiliriz.

Tabii... Amr Şalakani'nin dikkat çeken ifadesinden yola çıkarak,

Şu soruyu da sormadan geçemeyeceğim;

Bu "ehlileştirilme" yetkisi,

Kimden, nasıl alındı?!


Sevgi ve saygılarımla!


Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (A.S.)

2 yorum:

  1. Böyle olduğu müddetçe yüz üstü sürünmeye devam ederiz.Burnumuz da pislikten çıkmaz...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    İnsanı yaratan Cenab-ı Hakk, onun mutluluğu ve saadeti için de neye ihtiyacı varsa onları da yaratmış. Saltanatlarını korumak, çıkar ve menfaatlerinin sürekliliğini sağlamak üzere İslam dinine sokulan bidat ve hurafeleri bertaraf etmek için de Cenab-ı Hakk'ın ipine sımsıkı sarılmak ve gereği gibi de İslam'ı yaşamak gerekiyor.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil