30 Temmuz 2012 Pazartesi

Bu Tablo Korkutuyor...

















"MALATYA’nın Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Alevi ve Sünni vatandaşların birlikte yaşadığı Sürgü Beldesi’nde, sahurda evinin önünde davul çalınmasına karşı çıkan bir ailenin evi taşlanıp camları kırıldı, evin yanındaki ahır yakıldı. Tekbir getirip sloganlar attığı ileri sürülen 50- 60 kişilik saldırgan grubu, havaya uyarı ateşi açan jandarma 2 saatte dağıttı." 29 Temmuz 2012, Vatan


Bu haberi okuduğumda ilk aklıma gelen şey; herkesçe tanındığını düşündüğüm Muaviye oldu. "Muaviye kim?" diyenlere izninizle önce bir hatırlatma yapmak isterim:


Muaviye, Sıffin (Halife Hz. Ali ile İslam Devleti'nin Suriye valisi Muaviye bin Ebu Süfyan arasında Sıffin'de yapılan savaş) Savaşı’nda Hz. Ali’ye mağlup olacağını hissedince şahsi menfaatleri için Kur’an’ı kullanmaya cüret etmiş kişidir. Ki böylelikle mızraklarının ucuna Kur’an sayfalarını geçirerek, Hz. Ali ordusundaki askerlerin geri durmasını sağlamış ve Hz. Ali ile savaşan, binlerce müslümanın katline sebep olmuştur.



"İslâm devletini ve Müslümanların kaderini eline geçirmek üzere Emevilerin ilk atılımını Müelefetü-Kulûb'dan Ebu Süfyan yapmıştır. İslâm'ın ilk gününden itibaren kılıcından müslüman kanı damlayan azılı İslâm düşmanı Ebu Süfyan, unutmayalım ki, Emevî hanedan saltanatının kurucusu olan Muaviye'nin de babasıdır.

Ebu Süfyan, Kur'an'ın "şeytan" diye nitelediği şerir kişidir. Tefsirlere onca Emevî müdahalesine rağmen şunu bilyoruz ki, Taberî'den Elmalılı'ya kadar bütün müfessirler, Kur'an'ın Âli İmran 175. ayetinin Ebu Süfyan ve dostları hakkında indiğini beyan etmişlerdir. Anılan ayet şöyle diyor:

"İşte size şeytan. O yalnız kendi dostlarını korkutur/sizi kendi, dostlarıyla korkutur. Eğer inanalarsanız onlardan korkmayın, benden korkun!"

Bu ayet, Ebu Süfyan'ın Mekke fethi sırasında korkudan kurtulmak, ganimetten pay almak maksadıyla dilinden açıkladığı Müslümanlığında asla samimi olmadığının ve olamayacağının tanrısal kanıtıdır. Allah onu şeytan diye nitelemişse, onun hiçbir iman iddiası gerçek olamaz. Ve hiç kimse onun gerçek bir mümin olduğunu iddia edemez. Ne yazık ki, bu iddiayı, Emevici hadis tacirleri kitaplarında "Ebu Süfyan'ın Faziletlerine Dair" fasıllar açmışlardır. Onun oğlu ve Emevi hanedanının kurucusu "Muaviye'nin faziletlerine dair" bablar da vardır. Dahası, Uhud'da Hamza'nın ciğerlerini söktürüp çiğnediği için, sahabe neslinin "Akiletü'l-Ekbad" (ciğer yiyen kadın) diye andığı Hind'in (Ebu Süfyan'ın karısı) "faziletlerine dair"bölüm koyanlar bile vardır. Ama Hind tarafından ciğerleri sökülüp çiğnenen, gözleri kulakları, burnu kesilip gerdanlık yapılan Uhud şehidi ve Peygamber ordusunun başkumandanı "Hz. Hamza'nın faziletlerine dair" bir bölüme bu kitaplarda rastlayamıyoruz. Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, İmamı Azam Ebu Hanife, sf: 89



Tekbir getirerek adam kesmek, adam yakmak bilindiği üzere neredeyse "mübah" kılınır hale getirildi...


Haberde görüldüğü gibi Malatya'da da tehlikeli bir kıvılcım yakılmak isteniyor...


Efendim iddiaya göre, "ramazan davulcusunu reddeden" aileye tekbirler eşliğinde saldırı girişimi başlamış...


İnanılır gibi değil!

Hiç Allah adı kullanılarak insan canına kıyılabilinir mi?


Bu da ne demek oluyor?


Kur'an ayetlerini mızrak ucuna takarak dinin alet edildiği gibi,

Muaviye'nin yaptığı "aldatmaca"dan mı geliyor yoksa?


Bunlar da yakmak yıkmak için, "Allahuekber" diyerek insanların kanını içmeye davet ediyorlar...

Bu mudur Müslümanlık?

Bu mudur vicdan?

Bu mudur Allah korkusu?

Bu mudur insanlık?

Bu mudur hoşgörü, anlayışı?

Bu mudur iman sevgisi?

Bu mudur yaratılanı yaratandan dolayı sevmek?


Bu tablo korkutuyor...

Şii, Sünni...

Hepimiz müslümanız...

Kitabımız bir!

Allahımız bir!

Peygamberimiz bir!

Kıblemiz bir!



Haçlı plânlarına alet olan ve menfaatlerini gözetenler için dini kendilerine dayanak yapanların şerrinden hepimizi koru Ya Rabbi!

ÂMİN!


Sevgi ve saygılarımla!


Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (A.S.)

2 yorum:

  1. Cehalet kadar kötü düşman olamaz.
    Kaldı ki davulcuyu sevmemek mekruh bile değil ne alaka,Sünni bir vatandaş da sevmeye,istemeye bilir.
    Herkesin inancı kendine ,elbet toplumdan da bir nebze sorumluyuz ama bu ortalık bulandıracak kaar değil.
    Köy meydanında amatör Cihat ilan etmeye ne lüzum var.
    Şu mübarek günde birlik,beraberlik,huzur diliyorum hepimize.

    YanıtlaSil
  2. Rabbim cehaletten hepimizi korusun..Ki ilk emri ''Oku''olan bir dinin mensublarıyız ve güya ''Yaradılanı hoşgör,Yaradandan ötürü''felsefesini kabul ediyoruz ama cehaletimiz içler acısı..

    YanıtlaSil