22 Ocak 2013 Salı

Allah Katına "Onay"latmak!











"Helâl Ruj Dönemi

Parfüm ve makyaj malzemelerini, “Helâl kozmetik” olarak pazarlamak isteyen firmalara, İyi Üretim Uygulaması (GMP-Good Manufacturing Practices) belgesi alma zorunluluğu getiriliyor. " 15 Ocak 2013, Hürriyet
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22362418.asp



Allah'ım sana çok şükür... ruj tamam da..

Bir de helâl telefon, helâl bilgisayar... yapabilseydik..

Zira son model teknolojik ürünlerin yapımında "koltan" madeni kullanılıyor. Bunun için de rezervin yüzde 80'ine sahip Kongo'nun doğal yaşamını talan ve tahrip etmek gerekiyor ki, bu durumda da dünyanın en büyük maymun türü olan gorillerin yaşam alanlarını yok etmek anlamına geliyor.

E o zaman, bu helâl mi?

Pekii; neden kozmetik ürünlerin ve kullandığımız son model teknolojik âletlerin üzerlerine bu uğurda nesli tükenen canlıların resimleri  yapıştırılmaz? Zira sigara paketlerinin  üzerlerinde "insan sağlığına zararlıdır" ibaresi yazılıyor ya..


Demek ki mutluluk sadece ruhani değilmiş!!! Doğaya saygı, onu korumak da insanı fazlasıyla mutlu etmeye yetiyor.. O sebepledir ki; Allah Kur’an’da şöyle buyurur:

"Ey insanlar! Yeryüzündeki şeylerin helâl ve temiz olanlarından yiyin. Şeytanın izinden yürümeyin. Çünkü o sizin için apaçık bir düşmandır."Bakara Sûrsei, 168. Ayet

Helâl: İnancımıza göre yapılması uygun ve dini kurallara uyan tutum ve davranış bütünüdür. En önemlisi de çalışarak, alın teri dökerek elde edilen kazançtır; ve de vicdanlı olmak, doğruluktan ayrılmamaktır helâlin tam karşılığı.


O halde haram kılınan bir gerçeğin üzerini örtmek ve yapılana kılıf uydurmak...

Bu olay, sözde "helâl.." sıfatı ile yaftalanan ve gerçekte haram olan bir olgu'yu göz boyama ile Allah katına "onay"latmaktan öteye geçmeyen; ve de zihinleri takla attırmaya yönelik girişimin daniskası olan haram'ı, "helâl"leştirme gayretidir!!!


Sevgi ve saygılarımla!



Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (A.S.)

2 yorum:

  1. Merhabalar,

    Bu insanlarda ne samimi iman var, ne de Allah korkusu. Kuldan zaten utanan yok! Bunların yaptığına "Allah ile Kandırmak" denir. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Dini sömürmekte vardıkları noktalar inanların gerçekleri algılama süreçleriyle orantılı devam edecektir ne yazık ki. Bizlerin bilmesi ve uyarması ne yazık ki özgür düşünme gücü olmayanların duvarlarına çarpıp kalıyor.

    YanıtlaSil