21 Nisan 2013 Pazar

Siz de Adalet Önüne Çıkacak mısınız?!..















"Karşılaştığınız sorunları o sorunları yarattığınız düşünce düzleminde kalarak çözemezsiniz" A.Einstein


Günlerdir Amerika'da meydana gelen patlamaları basından takip ediyoruz...

"OBAMA: Boston İçin Dua Edin

ABD Başkanı Barack Obama, Boston'daki bombalı patlamaların ardından yaptığı açıklamada, "Öncelikle bütün Bostonlulara, saldırıda yaralananlara geçmiş olsun, hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bunun kimler tarafından, ne amaçla yapıldığını bilmiyoruz. Ama... güvenlik birimlerimiz bu saldırının kimler tarafından ne amaçla yapıldığını bulmak için çalışıyor. Bulacağız ve suçluları adalet önüne çıkaracağız. Zaman artık birlik olma zamanı, demokrat olmak, cumhuriyetçi olmak fark etmez, tek bir çatı altında toplanıp, ulus olarak bunun üstesinden geleceğiz " şeklinde konuştu." 16 Nisan 2013

Bu sözlere eyvallah da...

ABD "şok"a girmiş... Pes!

Obama "suçluları bulacağız, adalet önüne çıkaracağız" demiş, pes!

Ve... "şimdi birlik olma zamanı", "tek bir çatı altında toplanıp, ulus olarak bunun üstesinden geleceğiz" demiş, pes!!!


Kendilerine gelince, birlik olmak, ulus vurgusu yapmak, "suçlu"ları aramak, adalet önüne çıkarmak en doğal hakları oluyor da, bize gelince ulus olmak, modası geçmiş kavram; birlik olmak demokrasi anlayışına sığmıyor, "faşist" falan oluyor, öyle mi? Ki bu bağlamda ırksal ve mezhepsel bütün etnik ayrışmaları öne çıkarıp acilen birbirinizden ayrılın deniliyor... yani ayrışmanın bini bir para!

Öte yandan Irak'da, Afganistan'da her gün patlamalarla onlarca, yüzlerce insan takır takır ölüyor, kimse bana mısın demiyor! Muhteşem (!) basın burada olduğu gibi manşet manşet bunları haber yapmıyor! "Şok", "şok" demiyor! O sebeple kimse de ayağa filan kalkmıyor...

ABD yönetimi de malûmunuz "şok"a falan girmiyor... sayısız hayatların sönmelerine vesile olanlar, seyirci kalanlar... 3 tane can gitti diye, dünyayı ayağa kaldırıyor...


Sahi, duydunuz değil mi? Bu patlamaları "gerçekleştiren"ler de yine müslüman çıkmış... Demek ki ufukta yine bölgemize ve coğrafyamıza yeni yeni saldırı, beraberinde  bir dizi işgal hazırlıkları var... Tıpkı 11 Eylül 2001'de ki, ikiz kulelere saldırının hemen arkasından coğrafyamıza hücum edildiği gibi...


Bir de hatırlatma yapalım: Amerikan milletine karşı bizim bir kızgınlığımız falan yok... Bizim, Amerikan yönetiminin bölgemiz ve ülkemiz üzerindeki hasmane siyasetine, insanlarımızı bölmeye yönelik tutumuna  karşı öfkemiz var... O sebeple Boston'daki patlamalarda hayatlarını kaybeden masum sivil insanlar için son derece üzgün olduğumuzu da ayrıca belirtelim.

O halde ABD Başkanı Obama'nın dediğini, biz de kendi ülkemizi ve ulus bütünlüğümüzü korumaya muktedir olan Türk milletine karşı uyarlayarak aynen aktarırken bir de sorumuz olacak:


Öncelikle  Türk ulusuna ve devletine karşı yapılan, tüm saldırılarda yaralananlara geçmiş olsun, bu vakte kadar (40 bin şehidimiz var) hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Bunun kimler tarafından, ne amaçla yapıldığını ulus olarak biz çok iyi biliyoruz... Zaman artık birlik olma zamanı, Kürt olmak, Türk olmak, Laz olmak, Çerkez olmak, Arap olmak, Alevî olmak, Sünnî olmak fark etmez, tek bir çatı (Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye Halkına Türk milleti denir) altında toplanıp, ulus olarak bunun üstesinden geleceğiz!

Peki milyonlarca masum insanın ölümüne sebep olan siz haçlılar, siz de adalet önüne çıkacak mısınız?!






Demem o ki...

Gün; millî devletlerin, mazlum milletlerin  bir araya gelme günüdür! 

Kime karşı? 

Hiç şüphe duyulmasın ki, dünyayı karıştıran ve halkları birbirine boğazlatan bu emperyalist haçlıların zulmüne karşı! Zorbalığa karşı! Sömürüye  karşı!


Sevgi ve saygılarımla!


Image"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

4 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Öğretmenim,

    Kalemine ve yüreğine sağlıklar dilerim. Ellerin dert görmesin. Ağzınıza sağlık öğretmenim.

    Ne kuş beyinli insanlarla uğraşıyoruz!.. Arkadaş! Şimdi farklılıklarımızı tartışacak zaman değil, eskiden olduğu gibi hep birlikte uğruna kan döküp can verdiğimiz bu milletin adı ve bu milletin bayrağı ve çatısı altında toplanalım diyoruz. Dilimiz tek, dinimiz tek, vatanımız tek, bayrağımız, tek, ülkümüz tek, adımız tek olmalı ki, millet olabilelim. Eğer millet olma hasletlerimizi ve değerlerimizi parçalar ve kaybedersek, bizi inim inim inletirler. Bunlar geçmişte yaşandı. Geçmişten ders alalım. Aksi halde sonumuz çok acı olur.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Umarım hepsi yaptıklarının hesabını verecek kadar yaşarlar.

    YanıtlaSil
  3. oğretmenim merhaba...

    amerikanın gizli tarihi diye bir belgesel tavsiye ediyorum nacizane...
    oliver stone un.

    ilgileneceğinizi seveceğinizi düsünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Canım arkadaşım yine çok güzel çok çarpıcı yazmışsın.Bu bahsi geçen ülkeler her zaman olduğu gibi şimdide nalıncı keserliğine devam etmektedirler.''Biz ulus devletiyiz birleşelim siz(yani biz)bölünelim...Yıllar önce birlikte okuduğumuz gazete manşetinde olduğu gibi''TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK BİR ÜLKE''(yani tersten okuyoruz KÜÇÜLTECEĞİZ) Selamlar!

    YanıtlaSil