2 Temmuz 2013 Salı

Rezalet!















"Diyarbakar'da çeşitli ziyaretlerde bulunan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone... Tarihi yerleri gezen Ricciardone'nin elini, bir vatandaşın öpmek istemesi dikkat çekti."  27 Haziran 2013   http://www.takvim.com.tr/Siyaset/2013/06/27/baris-elcisi


Yukarıdaki satırları yazarken zihnim tarihe doğru kaydı... Halide Edip ADIVAR'ın "Vurun Kahpeye!" adlı eseri... O dönemi (Kurtuluş Savaşı dönemini) yansıtan eserde, Hacı Fettah Efendi ve Küçük Hüseyin Efendi'nin davranışları bir hayli düşündürücüydü.

"İki yobaz kılık değiştirip,Yunan karargahlarına gittiler. Askeri plânları açıklayıp Yunanlılara yardım ettiler. Yunanlılar bir sabah alaca karanlıkta bu yöreye girerler. Hoca onları karşıladı. Yunan komutanı kasaba hakkında bilgi toplamış. Zenginleri tespit etmişti. Amacı önce kasabada emniyeti temin etmek,sonra da kendi için bolca para toplamak" Halide Edip ADIVAR, Vurun Kahpeye

Ne alakası var, diyeceksiniz… Haklısınız… Hiçbir alakası yok... Konuya dönüyorum.

Okudunuz değil mi haberin dikkat çeken kısmını?

Ne diyor, "Ricciardone'nin elini, bir vatandaşın öpmek istemesi dikkat çekti."

Çok güzel (!) hareketler bunlar valla...

Elini öpen kişiye iyi bakın bir de...



E be mübarek...

Nedir derdin? Niye elin haçlısının elini, ayağını öpmeye kalkışırsın?

Beklentin ne?

Allah korusun... Ülken bir zarar görürse sen aradan sıyrılıp, ona buna yağ çekerek mutlu mesut yaşayacağını  mı zannediyorsun?

Yoksa... birilerini kendine "efendi" mi edindin?

Söz buraya kadar gelmişken, izninizle bir hatırlatma daha yapalım:


"15. yy’da, Osmanlı’nın devşirdiği kapıkulları da, biz, Anadolu’nun kadim halklarını aşağılamaya yelteniyor; asıyor, kesiyor, boğuyor, kuyulara dolduruyor, etmediğini bırakmıyorlardı. Atatürk, bu karanlık dönemi kapatırken; dönekler, devşirmeler, "İngiliz, Amerikan, Alman mandası" diyor, Türkler ve Kürtler ise o büyük insanın Bağımsız Türk Devleti hedefine kayıtsız şartsız destek veriyorlardı." Murtaza Demir

O bakımdan,

Unutma ki uğruna "ihanet" ettiğin ve "efendi" bellediğin kimseler, yarın ilk seni gözden çıkaracak...


Sevgi ve saygılarımla!


Image"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

1 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Gürdal.

    Önce o bizim nazarımızda ve gözümüzde bir hiç olan şeytanın Diyarbakır'da işi ne? Ne yapıyor orada? Onu sorgulamak gerekir.

    Daha sonra da elbette onun elini öpmek isteyene ne demeli?.. Siz çok güzel ayrıntılarıyla konuyu işlemiş ve denecek şeyleri demişsiniz Tülay kardeşim. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    İşte, bir durum olsa, onlar bizi böyle arkamızdan vururlar, daha önce de vurdukları gibi. Bunlardan ne beklenir ki zaten!..

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.



    YanıtlaSil