20 Aralık 2013 Cuma

"Bir Milat"





İsviçre’de 2005 yılında "Ermeni soykırımını" inkâr ettiği gerekçesiyle cezaya çarptırılan Doğu PERİNÇEK, AİHM’de İsviçre’yi mahkûm ettirdi. AİHM, soykırımı reddetmenin ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Lozan medeniyetin "merkezi" öyle mi?

Alın size medeniyet!

Kendi mahkemeleri bile bu karara; "DUR" dedi...

Ve yine kendi sicilini ve hadddini bilmez Fransa yönetimi de...



Le Monde gazetesinin haberine göre, Hollande, diyaspora temsilcilerine "Yasayı getireceğim. Ama şimdilik sesinizi çıkarmayın." diye fısıldamış, iyi mi?

Anlaşılan o ki... Fransa işlediği insanlık suçunu -Cezayir katliamını- unutmuş bu bir!

İtilaf Devletleri 1. Dünya Savaşı'nın ardından  Maraş, Adana, Antep ve Urfa çevresinde küçük bir Ermenistan oluşturmaya karar vermişlerdi... Bu nedenle, bölge insanının -Türk halkının- işgale ve zulme karşı hareketsiz kalması için  Fransızların Adana, Bahçe, Haruniye, Osmaniye ve Dörtyol'un işgali sırasında Türk halkına karşı işledikleri işkence ve zulümlerle birlikte gerçekleştirdikleri katliamı yok sayıyorlar, bu iki! 

Tarihten bugüne geldiğimizde ise verdikleri silah ve kışkırtmalarıyla milyonlarca insanın öldürülmesine vesile olmaları da cabası, bu da üç!!!



Netice itibariyle, AİHM'in bu kararı Türk Dışişlerinin dediği gibi;

"Bir MİLAT"tır!

Sevgi ve saygılarımla!


Image"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

2 yorum:

  1. Gerçekten çok önemli bir karar.Bunu Türkiye'nin üzerine öyle yüklemişlerdi ki faşizan yasalar çıkarmaya dek vardırdılar. Mahkeme kararı ile de olsa fikir özgürlüğü çerçevesinde aksinin iddia edilebileceği noktasına geldiler. Yine de gerçeği beyinlerine çakabilmemiz için önümüzde uzun bir yol var. Dik durmak çok önemli.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.

    Ermeni meselesi, beni en çok rahatsız eden konulardan biridir. Bloğunuzda yer verdiğiniz haberi ben de gazetelerden okuduğum da çıldırmıştım.

    Konunun tarafı ve muhatabı olan her ülke biliyor ki, 1915 Ermeni tehciri, bir soykırım değildir. Ancak Fransa ve onun gibi olan diğer ülkelerin yüce ve necip Türk milletini her defasında köşeye sıkıştırmak suretiyle Ermeniler adına avukatlık yapmalarının gayesi bellidir. Zamanında yapamadıklarını şimdi yapmak suretiyle Türk devletini ve onun sahibi olan Türk milletini tamamen tarihten silmektir. Ancak, yüce ve necip Türk milleti dik duruşunu muhafaza ettiği sürece bunu başaramayacaklardır.

    Konuyu kaleme alarak bloğunuzda yer verdiğiniz için size teşekkür ederim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil