9 Aralık 2013 Pazartesi

Nelson MANDELA




Nelson MANDELA, 27 yıllık ırkçılığa karşı verdiği mücadeleden değil, emperyalizme maşa oluşu nedeniyle anılacak... Zira Yugoslavya'nın parçalanma sürecinde bizzat rol alarak mazlum milletlerin yanında değil, karşısında duruş sergiledi..  Ve ne yazık ki sömürgecilik karşıtı duruşunun yerini emperyalistlerle işbirliğine bıraktı.

MANDELA  bu bağlamda bir de ödül aldı. Nobel barış ödülü... Malum  bu ödülü ancak ve ancak emperyalizme hizmet edenler alabiliyor... Hatırlayacağımız üzere  bizim "yazar" O. Pamuk gibi... Hani o da "yazar"lığını unutup "tarihçi"liğe soyunmuştu ya.. Ardından ne demişti? "1 milyon Ermeni'yi kestik" filan gibi...

İşte öyle bi şey...

"The Elders" grubunun kurucuları ve onursal liderleri Nelson MANDELA'da o biçim oldu... Ki  bu grubun üyeleri kimler, işte  ona iyi bakmak gerekir...

Neyse...  Basından takip ettiğim kadarıyla MANDELA için, "teröristbaşı Öcalan için kurulacak hukuk komisyonunda temsilci olmayı düşündüğü ancak sağlığı el vermediği için vazgeçtiği açıklanmıştı."

Ömrü yetmedi... Yoksa bizi de tıpkı Yugoslavya da yaptığı gibi parçalama hevesindeydi...

Ne diyelim... "Efsane" lider olmak öyle kolay olmuyormuş hani... Önce sömürüye, toprak ağalığına karşı duracaksın, ardından emperyalizmin önünde diz çöküp, boyun eğeceksin!

Nelson MANDELA'da tarihteki yerini aldı...


Diyeceğim... Bu gibi  kişilerin eylemleri pek hayra alamet değil. Hele bir de o meşhur "Nobel" denen ödülü aldılar mı...


Bu Nobel ödüllülerden uzak durmak şart!


Sevgi ve saygılarımla!


Image"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

1 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Öğretmenim.

    Mandela'nın emperyalizme maşa olmak suretiyle Yugoslavya'nın parçalanma sürecinde bizzat rol aldığını yazınızdan öğrenmiş oldum. Ben onu sadece Güney Afrika'daki siyahların hak ve hukukunu sağlayan biri olarak biliyordum.

    Yazınızı okuduktan sonra Nobel ödülü ile ödüllendirilmişleri tekrar gözden geçirme ihtiyacı hissettim. Bunu ta O.Pamuk'a verdiklerinde ben de anlamıştım.

    Bu yararlı paylaşım ve doğru bilgilendirmenizden dolayı size teşekkür ederim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil