26 Haziran 2014 Perşembe

El İnsaf!
















Napolyon Bonapart ve George Washington gibi emperyalist devlet komutanlarını,  emperyalistlerle işbirliğine girmiş Osmanlı padişahına karşı , asker üniformasını çıkararak emperyalizme başkaldıran Mustafa Kemal ATATÜRK'e benzetme yapılıyor, iyi mi?

El insaf...

Kurtuluş Savaşı'nı  Türklerin tek başına bütün emperyal dünyaya karşı kazandığı emsalsiz mücadele'nin halk kahramanı; ve yaptığı çağdaş devrimlerle dünyayı kendisine hayran bırakan  Mustafa Kemal ATATÜRK, padişahlığı kaldırarak, şeriat devleti yerine  Cumhuriyeti kurdu.


Kızılderilileri, "vahşi hayvanlar"a benzeterek "tamamen imha edilmesi"ni isteyen İngiliz asıllı komutan  Washington ile ''ben daha hayattayken topraklarını kaybetmiş, bedbaht bir askerim..." diyen Napolyon'un  kişisel çıkarları uğruna cumhuriyeti yıkarak kendisini İmparator ilan eden emperyalist bir  generali, Mustafa Kemal ATATÜRK'le kıyaslamak ve özdeşleştirmek kimin haddine?

"ABD askerleri katlettikleri Kızılderilileri açtıkları bir çukura topluca gömdü. Organlarını kopardılar. Bartolome de Las Casas'ın yazdığı ‘Kızılderili Katliamı' adlı eser, zulmü şöyle 
anlatıyor: "Sırf eğlence olsun diye, kadın erkek demeden yerli halkın ellerini, burunlarını ve kulaklarını kesip kopardıklarını ve bunun bölgenin değişik yerlerinde defalarca tekrarlandığını kendi gözlerimle gördüm. Memeden kesilmemiş bebekleri annelerinin göğsünden alarak onları en uzağa fırlatma konusunda birbirleriyle yarıştılar...

Kızılderililere tahammül edemeyen bu zorbalar; onları "halk" olarak bile görmüyordu. ABD'nin kurucusu ve ilk Başkanı George Washington'un sözleri de tezi doğruluyordu. Washington, yerlileri vahşi kurtlara benzeterek, “Bu vahşi hayvanların (Kızılderilileri kastediyor) tamamen imha edilmesi gerekiyor” diyordu. Sonuçta da öyle oluyordu. ABD'nin bir başka Başkanı Theodore Roosevelt de Washington'dan geri kalmıyordu: "Ben en iyi yerli (Kızılderili) ölü yerlidir demek istemiyorum ama 10'da 9'u öyledir" diye konuşuyordu."



Öte yandan, kelle koparan, ciğer söken... vahşi barbarların bugün bölgemizde ve coğrafyamızda boy göstermesi hiç şüphe yok ki arkasındaki  emperyal güçlerin plânları ve silah desteği sayesinde...

Bu sayede hem İslam'ı "aşağılıyorlar", hem de amaçladıkları gibi bölgenin zenginliklerine sahip oluyorlar..

Yöntem ise çok basit... Tıpkı  Washington'un yıllar önce Kızılderililere yaptıkları hunharca katliamı onayladığı  gibi, bugün de aynı senaryo ve yöntemler sinsice uygulanıyor...

Görüldüğü üzere Büyük ATATÜRK'e "örnek" tutulmaya çalışılan maalesef  bu zevatlar...

El insaf...


KAYNAK:

. www.uhim.org/images/tarihte/1277372079.pdf
. Vikipedi


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

1 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Öğretmenim.

    Mustafa Kemal Atatürk bir emperyalist değildir. O, dünyada gelmiş geçmiş emperyalizme karşı mücadele eden ve kazanan tek lider ve devlet adamıdır. O'na yapılan tüm haksızlıkları şiddetle kınıyorum.

    Ramazan-ı şerifinizin hayırlı ve mübarek olmasını dilemekle birlikte bu kıymetli ayda O'nun rızasına uygun hareketler yapabilmeyi cümlemize ihsan etmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil