3 Temmuz 2014 Perşembe

Kuduran Kim?


















"Ey iman edenler! Bir topluluk bir diğerini alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da diğer kadınları alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Birbirinizi karalamayın, birbirinizi (kötü) lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir namdır! Kim de tövbe etmezse, işte onlar zâlimlerin ta kendileridir." Hucurat Sûresi, 11. Ayet

Bırakın RAMAZAN ayını, normal zamanda bile ağza alınmayacak sözler vardır ya, hani  insana hakaret, küfür gibi... Bu kelimeler insanın dolayısıyla da bağlı olduğu  o toplumun medeniyet, ahlak, vicdan ölçüsüdür...

"Bir seyyar satıcıyla girdiği tartışmada "şerefsiz" diyerek küfür eden Bağcılar Belediye Başkanı... Bağcılar İlçe Müftüsü... destek geldi. Sula Tivvit'ten "kudursun itler" dedi." 02 Temmuz 2014



Kötülükleri affetmeyi ve insanı sevmeyi emreden İslâm'ın temel yasasına iman ettiğimizi söyleriz hepimiz.  Dahası, İslâm'ın onuruna ülkemizin sayısız yerinde sayısız minareler dikmişizdir. Ama daha dün ağız dolusu hakaretler yağdıran kişiyi, bağışlamayı ve sevmeyi emreden bir dine hizmet etmesi gereken hoca, yani imam efendi tutar, önce onu (küfür edeni) kollayıp, cesaretlendirmekte bulunduktan sonra, üstüne üstelik  imam efendi de aynı şekilde küfür ve hakaretlerini pervasızca aleni yağdırarak bulunduğu konumu ayaklara altına  alırsa...  İkiyüzlülüğün böylesine yaygın oluşu, herkes tarafından böylesine olağan kabul edilişi karşısında sanki bu yeni bir şeymiş gibi, her seferinde şaşıp kalıyoruz vallahi...

Dolayısıyla sorum açık olarak Muhterem Müftü Efendiye:

Sayın Hocam.. Siz, topluma, özellikle de Sevgili Peygamberimizin güzel ahlakını temsil etmekle dolayısıyla da  insanlara örnek şahsiyet olmakla mükellef değil misiniz? Bu bir.

Yoksa bunun yerine topluma  ikiyüzlülüğü, yaşamı arapsaçına çeviren bir karmaşayı mü'minlere yerleştirmek için mi varsınız?! Bu iki.

Hucurat Sûresi, 11. Ayet size neyi hatırlatıyor? Bu da üç!

"Boşa koyuyorsun dolmuyor, doluya koyuyorsun almıyor"...


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

3 yorum:

  1. Yine nokta vuruşları yapan sözler...Ağzınıza sağlık Tülay Öğretmenim.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Tülay Öğretmenim.

    Tüm bu olan bitenler karşısında göz yaşlarımı tutamıyorum. "Biz nasıl bir millet olduk?.." Diye de mütemadiyen kendimizi sorgulamadan edemiyorum.

    Kandilimize yağ damlar mı diye birilerine yalakalık yapmak için, kişiliğimizi ve onurumuzu ayaklar altına alacak kadar küçülmek ve basitleşmek hiç bizlere yaraşan bir davranış değil. Çıkarı için yağcılık ve yalakalık yapmaktansa, şerefiyle, haysiyetiyle ve namusuyla ölmeyi yeğleyen bir ecdadın torunları olduğumuza inanamıyorum.

    Sonra İslam alemi üzerine oynanan oyunlar neticesinde güya Allah yolunda Allah için müslüman kardeşinin canına kıyan şu cahillere ne demeli?..

    Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim, hangi hallerde insan canına kastedileceğini bu kadar açık ve net bir şekilde açıkladığı halde, bu cani ve kendini bilmez ve kendilerini müslüman görerek Allah yolunda Allah için öldürdüğünü düşünen zavallı ahmaklara ne demeli?..

    Bir insanın makamı, mevkisi ve ünvanı ne olursa olsun, karşısına aldığı insanın da durumu ne olursa olsun, ona hakaret etme yetkisini vermez.

    Dini konularda fetva veren ve müslümanların din işlerine bakan bir görevli olarak müftünün de Belediye başkanına destek olmak babından böyle densizleşmesi de hiç affedilebilir gibi değil.

    Vatandaşına zulmeden zalimlerin helakını istemekten başka bir yol bırakmayan bu densizleri Allah'a havale ediyorum.

    Her zaman ki duyarlılığınızı yazılarınızla dile getiren kaleminizi ve yüreğinizi kutlar, güçlü ve daim olmalarını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. Katılıyorum...

    YanıtlaSil