9 Eylül 2014 Salı

Çatışma...










Zavallı ve talihli iç içe, yan yana, kucak kucağa... Dolayısıyla yaşam böyle bir şey... Burada toplumun çukurunu dolduran yoksullar ve zayıflar  çatışmanın bir yanı, diğer bir tarafı ise, gözü aç doymazlar, vurguncular ve fırsatçılar...  Doğal olarak toplum vicdanı dediğimiz olgu da tam bu noktada kendini hissettirir.

Pekii..

İçimiz yandı.. 

İstanbul Mecidiyeköy’de çok katlı inşaat yapımında meydana gelen asansör faciasında, 10 işçimiz can verdi.. Bu işçilerin hepsi bir lokma ekmek için, ağır koşullarda canları pahasına  çalışmayı göze alan yoksul  vatandaşlarımız..

Öte yandan.. 

"Düğünde Misafirlere Pasta Üzerinde Altın İkramı" 8 Eylül 2014

Artık adını siz koyun, ayıptır söylemesi düğününde misafirlerine "pasta üzerinde altın ikramı"nda bulunan Ankara’nın tanınmış işadamlarından... oğlunun düğünü için Suudi Arap şeyhinden  "Türkiye fiyatlarıyla yaklaşık 20 bin lira değerinde olan yenilebilen altın gönderdikleri"ni ve davetlilerce de, "altınlı pastanın tadının çok güzel olduğunun"nun altı çiziliyor...


Vay be... demek  altınlı pastanın tadı "çok güzel"miş.. 

Ne diyelim.. bir lokma ekmeğin tadını alamadan canlarından olanlar, sefaletten ezilenler... 

Sahi.. 

Duydunuz mu?

"Arabistan’da önemli etkinliklerde konukların yiyeceklerine altın karıştırmak onlara verilen önemin göstergesi olarak görülüyor."muş..

Vallahi ne diyelim,.. 

Böylesi bir görgüsüzlüğe... "komşuda pişer, bize de düşer"

Arap, "Müslüman" din "kardeş"lerimizle belli ki oldukça dayanışmaya girmişiz herhalde..

Diyeceğim... 

Yoksunluktan kazanmanın, yoksulluğu kendi zenginliğine  dönüştürmenin açgözlü girişimcileri... Dolayısıyla zavallılar ile başlarına talih kuşu konmuş  talihlileri bir toplum işte böyle  buluşturuyor. Bir toplumda bir intizam hüküm sürmesi mühim bir meseledir. Toplumda.. olmayınca intizam olmaz!.. Dolayısıyla bu çatışmadan sonuçta çıkacak olan:

Hiç şüphesiz ki, insanlığın kaybetmesi olacaktır.















9 Eylül Zaferi'miz Kutlu ve Mutlu Olsun... 

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!


Sevgi ve saygılarımla!

"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

2 yorum:

  1. evet o 10 işçinin asansör faciasında trajik bir şekilde ölmesi,301 işçinin madende ölmesinden farksız değil..dünya genelinde iş kazalarında 3.sıradayız.Avrupada 1. Tüm bunlar,denetimsizliğin sonucu.Birazda yargıdan kaynaklanıyor.Yargı,yeterince işleseydi,ne inşaatlarda ne kömür madenlerinde bu şekilde kazalar olmazdı.Olsa bile byle ölümcül kazaların çok sayıda olmasının önüne geçilirdi..Neden Almanyada olmuyor bu tür ölümcül iş kazaları? Oluyordur ama Türkiyedeki kadar değildir herhalde..Ben şimdiye kadar hiç duynadım..Anlaşılan bu konuda daha atılması gereken çok adım var..bu arada 9 eylül bayramımız kutlu olsun hepimize..

    YanıtlaSil
  2. Ne yazık ki, sınıfsal kimliğinin farkında olmayan Türk emekçisi her sene, her ay ya da her gün bu olayları yaşamaya devam etmesine rağmen israrla kendi düşmanı olan sermaye sınıfı partilerini desteklemeye devam ediyor.
    Sonuçta bizler gibi konum olarak küçük burjuva kimlikli insanlar onlar (ve genelinde ülkemiz için) üzülmeye devam ediyoruz.
    Tepkisiz işçi sınıfına vakşi kapitalizm acımasızca saldırmaya devam ediyor. Batı ülkelerinin sendikalı ve bilinçli işçileri bunları az da olsa savuşturuyor.
    Geleceğin uyanış getirmesi dileğiyle.

    YanıtlaSil