27 Aralık 2014 Cumartesi

Tehlikeli Gidişat, "PEGİDA"



Yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı yaparak haftalardır eylem düzenleyen, Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGİDA) taraftarları sokaklara dökülerek eylem yapıyorlar.

Bu durumun hem sözde "İslam"cılara, hem de ırkçılara bir fırsat yaratacağını unutmadan, olayları iyi tahlil etmek gerekir. Zira küresel güçlerin istediği de bu...

Dolayısıyla son günlerde İslama yönelik yapılan ciddi saldırılar da bunu gösteriyor.

"İsveç’in başkenti Stockholm’ün Eskilstuna semtinde bir cami kundaklandı, 5 yaralı.."


"Avusturya'nın başkenti Viyana'da Avusturya Türk İslam Birliği'ne (ATİB) bağlı Kocatepe Camii'nin kapısına domuz organları konuldu."

Bir yandan İslam'a saldırırken, öbür  yandan İslam adına vahşet sergilemek..

Koy üst üste...

Aynı anda yapılan bu kabul edilemez olaylar, hiç şüphe yok ki bir yandan  Batılı halkları ürküterek Müslümanlığı  hem aşağılamak, hem aşağılatmak, bir yandan da gerçek Müslümanları canından bezdirmek (!) için tezgahlandığı aşikar

Öte yandan "PEGİDA" isimli oluşum yabancı düşmanı söylemlerle eylemler yapıyor oluşu, tehlikeli bir gidişatın göstergesi.  Dolayısıyla  bu olaya muhalif gözüyle değil, özeleştiriyle bakmak gerekiyor. Ve PEGİDA'nın eylemleri için, "İslam karşıtı yürüyüş yerine, İslam adı altında tedhişe karşı yürüyüş olması gerekliliği üzerinde konuşulmalı. Ve.. Işid, Taliban, Boko Haram gibi tedhiş örgütlerinin İslâm'ı ve Müslümanları temsil etmediklerini her ortamda anlatmak boynumuzun borcu olmalı.. Zira geçtiğimiz yıllarda Hollanda'da ve İngiltere'de boğazı kesilerek öldürülen insanlar oldu...Bunlar, bölgemizde aynı şekilde rol alanların yani  kafa kesen, ciğer yiyenlerin ta kendileri değil mi?

Hal böyle olunca da, insanların ister istemez tepkisine neden oluyor.. Bu yapılanları  İslâm'a "mâl etmek" kabul edilir gibi değil..

Öte yandan bu durumu fırsat bilen ırkçılara,  ırkçılığı tetiklemek için "şahane" bir ortam...

Kim yarattı bu ortamı? 

Nasıl çıkıyor bunca vahşet? Ve neticesi kimlere yarıyor?

Bu cani güruhlar nereden besleniyor? 

Bu vahşilere lojistik destek nereden akıyor? 

Bu örgütlere katılımı parasal anlamda sağlayanlar kimler?

Pekii.. O halde asıl mesele nedir?

Öncelikle vahşet nereden gelirse gelsin bunu desteklemek, sessiz kalmak veya görmezden gelmek, bu yapılanlara ortak olmak demektir, bu bir!

İslâm dini "vahşet" dini değildir, bu iki! 

İslâm, güzel ahlâkı, vicdanı, merhameti esas alan bir dindir, bu üç! 

Dolayısıyla "Allahu ekber" diyerek hunharca işlenen cinayetler,  kabul edilemez, savunulamaz, her ne olursa olsun, "ama" diyerek, satır arası bu canilere  "haklılık" payı çıkarılamaz, bu da dört!



Ve... PEGİDA'nın arkasında bulunan "ırkçı" yaklaşımcılarla birlikte İslam'ı yerle bir etme gayretindeki senaristlerin oyununu iyi okumalı! Tıpkı olaylara sağduyuyla yaklaşan  aklıbaşındaki  Hıristiyanlar  ve Almanlar gibi.

" "Bizim kültürümüz yanımızdaki kişiyi sevmek", "Irkçılığa ve fanatizme karşı" yazılı pankartlar taşınan gösteriye yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Bir süre Tiyatro Meydanı’nda eylemlerini sürdüren göstericiler, PEGİDA taraftarlarını protesto etti.
Münih kentinde de 12 bin kişilik PEGİDA karşıtı yürüyüş düzenlenirken, ismini vermeyen bir protestocu, Pediga’nın Almanya’nın imajına zarar verdiğini beliritp ”Almanya zengin bir ülke ve hiçbir mültecinin geri gönderilmesine gerek yok. Biz buraya daha fazla göçmen alınmasını savunuyoruz. Pegida Almanya için utançtır" dedi. "23 Aralık 2014, Sözcü

Diyeceğim o ki...

Bugün İslâm topraklarında tıpkı cahiliye döneminde olduğu  gibi bir süreç yaşamaktayız.. O karanlık yılları aydınlatan Yüce İslam'ı savunmaksa, aklı başında her mü'minin temel görevleri arasındadır..


Sevgi ve saygılarımla!

"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S)

1 yorum:

  1. avrupada giderek artan islam karşıtlığı,doğrusu bana hiç şaşırtıcı gelmedi..ortadoğudaki çıkarlarını korumak ve projelerini gerçekleştirebilmek için bölgedeki (özellikle de türkiyedeki) islamcılara,medeniyetler buluşması diyerek kucak açan ve olabildiğince onları kullanan avrupa,ne oldu da birden değişiverdi?.medeniyetler buluşmasına ,sevgi ve saygıya ne oldu? anlaşılan ortadoğudaki çıkarlarını korumak için başka senaryoların peşine düşmüş durumdalar..faydalı bilgiler olmuş..saygılar..

    YanıtlaSil