7 Nisan 2015 Salı

Herkes Vali Olabilir...















"Yalova Valisi'nin azarladığı öğretmen Halil Serkan Öz protestoda kalpten öldü."


Okulumuzu ziyarete gelen vali yardımcısının tesadüf olduğunu düşündüğüm bir seçimle sınıfıma girdiği o heyecanlı günü, bu üzücü haberle birlikte buradan paylaşmak istiyorum:

Coşku ile sınıfıma giren Vali Bey, öğrencilerimle merhabalaştıktan sonra büyük bir sevecenlik ve ilgi dolu söylemleriyle sınıfı bir yandan geziyor, bir yandan benimle konuşuyor, bir yandan da  çok ince bir şekilde çocukların defterlerine göz atarak onlara sorular soruyor..

Hiç şüphe yok ki tüm bu davranışları sergileyen Vali Beyin yumuşak ve bir o kadar da nezaketle karışık saygı dolu o cümleleri, bizlere devletimizin şefkatini ve disiplinini bu şekilde varlık olarak hissettirmesidir. Dahası  yanında bulunan okul müdürümüze,

"Müdür bey, bu hoca hanıma iyi bakın, çok değerli" cümlesiyle şahsımı hem onurlandırdı, hem de  kalbimize bıraktığı sımsıcak bir duyguyla aramızdan ayrıldı.

Çocuklarım bu cümlenin ne kadarını anladı, ne kadarını zihnine yazdı.. Orasını şimdilik bilemeyeceğim ama, bildiğim o ki, hiçbir şey bana bu kadar moral, güç, destek ve mutluluk veremezdi...

Dolayısıyla...

Öğrencilerin önünde sarfedilen o birkaç cümle...


Yalova'da yaşanan bu kabul edilemez olayı şiddetle reddediyor, yaşamını kaybeden değerli meslektaşıma Allah'tan rahmet diliyorum...


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S)

3 yorum:

  1. Aslında "Herkes Vali olamaz" olmamalıdır. Anlattığınız anınız gerçekten bu makamı hak edenleri gösteriyor ama hak etmeyenler o denli çok ki. Ne yazık ki genel imajları son derece bozulmuş vaziyette.
    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Mehmet Bey,

    Herkes makam sahibi olabilir ama, söylediğiniz üzere herkes o makamın hakkını veremez.

    Dolayısıyla bu vesileyle aynı zamanda yayınlamadığım bir yoruma cevabımdır bu. Zira beni rencide eden yorumunu yayınlamadığım değerli yorumcu arkadaşıma, yazımı birkaç kez daha okuyup üzerinde düşünmesini rica ederim.

    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.

    Makamlar, ehliyet ve liyakat sahibi kişilere tahsis edilmiş olsaydı bunların hiç biri yaşanmazdı.

    Gerçekten o öğretmenin kıyafetinde bir kusur bulduysa, bunu öğretmenin öğrencilerinin önünde değil, idare odasına çağırtıp orada usulüne uygun bir şekilde izah edebilirdi.

    Ama adam vali olmuş ve bunu da gösterecek ya, usulüne uygun söylemek onun valiliğini göstermez!

    Evet bu valinin davranışını şiddetle kınıyor ve esefle karşılıyorum. Mevcut düzenden ne beklenebilir ki?..

    Hayatın kaybeden bu değerli öğretmenimize Allah'tan rahmetiyle muamele eylemesini, ailesinin acılarını hafifletmesini ve yine ailesine sabr-ı cemil ihsan eylemesini niyaz ediyorum.

    Bunlar daha böyle kaç kişinin kanına girerler bilmiyorum.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil