30 Temmuz 2015 Perşembe

Yanıyoruz!




Dahili ve harici hainler iş başında... 

Evlatlarımız şehit...

Ve..

Şehidimize "hakkınızı helâl ediyor musunuz?" sorularıyla şehit cenazeleri bir bir kalkıyor...

Dolayısıyla...

Şehidimiz bize hakkını helâl ediyor mu acaba?!



Sevgi ve saygılarımla!


Vatana

Ey zavallı vatanım
Neden böyle ağlıyor
Neden midir, çünkü ona
Evlatları bakmıyor

*
Oğul-- Bakmaz isem ben sana
Haram olsun Türklük bana
İşte ana gidiyoruz
Vatan için ölmeye
Gidiyorum öleceğim
Dönmeyeceğim geriye

*
Ana-- Git oğlum git
Vatanına hizmet et
Vatan için kanını
Her şeyini feda et
Nişanlına köyüne
Her şeyine veda et

*
Oğul-- Gidiyorum ben ana
Selam söyle babama
Yavukluma söyle ki
Ağlamasın hiç bana

Nazım Hikmet





"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

4 yorum:

  1. Merhabalar.

    Amerika yol ayrımına geldi. Türkiye ile PKK arasında bir tercih yapmak zorundaydı ve elbette tercihini çulsuz bir avuç PKK ile yapacak değildi ve tercihini Türkiye'den yana yaptı. Çünkü, Türkiye'nin her şeyi var. Askeri var, uçağı var, ölecek askeri var, polisi var, vatandaşı var. Birilerinin çıkar ve menfaati için ne güneşler batıyor...

    Bir hiç uğruna ölen askerimize ve polisimize rahmet dilemekten ve yakınlarına da sabır dilemekten başka bir şey yapamıyoruz. Ateş nereye düşerse, orayı yakıyor. "Ağlarsa anam ağlar, gayrısı yalan ağlar!"

    Aklı başında olan, ileriyi gören aydınlarımız, bürokratlarımız, ilim adamlarımız, gazetecilerimiz, yazarlarımız ve vatandaşlarımız, hepsi susturuldu. Milletten gerçekler gizleniyor. Şehitler, yıkılan ocaklar, yetim kalan çocuklar, dul kalan eşler, yüreği yanan analar, babalar, kardeşler, bacılar... Kimsenin umurunda değiller.

    Şehit haberleri artık o kadar olağanlaştı ki, günlük duymamız gereken haberler gibi oldu. Neden? Yürekler nasırlaştı, artık acı hissetmiyor galiba.

    Her zaman söylüyorum yine de söyleyeceğim. Şehitlerimiz beni gerçekten çok üzüyor. Onlara çok üzülüyorum. Ama bir vatandaş olarak, artık ne yapacağımı ve nasıl davranacağımı bilemiyorum. Eğer, bu vatan için ölmem gerekiyorsa, ben de ölmeye hazırım. Daha ne yapayım?

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.

    Hiçbir şehidimizin hakkını helal edeceğini sanmıyorum. Yalan da olsa, geçici de olsa,bu dünyada sevdikleri ve sevenleri ile birlikte mutlu ve güzel bir hayatları vardı. Yaşanılan acı sadece kendilerinin şehit olması değil ki, geride kalan onca seven ve yakınların yaşadıkları acılar ne olacak? Geride bırakılan hayatta olan ve şehit acısıyla yanan kavrulan gönüllerin ve yüreklerin hakları ne olacak? Onlarla nasıl helalleşilecek?

    Şehit olan, şehit olmakla birlikte emaneti Sahibine teslim ederek taşımaktan kurtuldu. Ya hayatta kalanlar. Her gün şehitlerinin acısıyla yanacak ve kavrulacaklar. Şehitler bir gün, ama onlar her gün ölecekler...

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.

    Bir koltuk uğruna bu kadar canı telef etmeyi göze alanlardan korkulur. Ama bizler korkmayacağız!.. Çünkü korku bizim kitabımızda yoktur! Korkunun ecele de faydası yoktur!..

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  4. Hepimiz bu kötü sistemin birer oyuncusuyuz..Olan ise şehitlere ve ailelerine oluyor.Maalesef..

    YanıtlaSil