7 Eylül 2015 Pazartesi

Her Köşesi Ağlayan, Gözü Yaşlı "Ana'dolu"...







Dağlıca, bir kez daha hepimizi toptan dağladı...

Mehmetçiklerimizi emperyalist destekli PKK'nın alçakça ve de haince kurdukları pusuya şehit veriyoruz!

O evlatlarımızın acısını derinden hissediyor ve yaşıyorum...

Bu bağlamda kınalı yiğitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum... 



Büyük Milletimiz sağ olsun...




NOT:

Sahi... bu arada Milli Takım Teknik Direktörü Fatih TERİM: "Hollanda galibiyetini hayatını vatanı için kaybetmiş şehitlerimize ve geride kalan yakınlarına adıyoruz." demiş, iyi mi!!!

Valla çok iyi ya... Bundan böyle şehit evlatlarımız, gözü arkada kalmadan rahat rahat uyurlar artık...

Eh... İmparator olmak böyle bir şey'miş...

"Ne senden önce ne senden sonra
Yalnız sensin varsa yoksa
Ne tadı var ne tuzu var hayatın sen olmayınca..."


Dolayısıyla... 

Sorum "Bu galibiyeti şehitlerimize adıyoruz" diyen "İmparator" Fatih TERİM'e:

Bu sözünüzle, "savaşan bir ordunun temel gücünü oluşturan, ordunun birlik ve bütünlüğünü sağlayan, "maneviyat" dediğimiz o gizemli bağ"a saygısızlık ettiğinizi ve olayı sulandırdığınızı hiç düşündünüz mü?


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

4 yorum:

  1. Merhabalar.
    Ne kadar kolay ve ne kadar basit değil mi? Her bir kınalı kuzunun hayallerini ümitlerini kim yaşatacak? Onları bağrına kim nasıl basacak? Kim bilir hangi yürekler nasıl bir yangın yerine dönecek? Yakınlarını kim ve nasıl teselli edecek? Ailelerin acılarını kim hafifletecek? Artık vatan sağ olsun demeyecekler! Artık, evlatlar sağ olsun diyecekler!.. Artık yeter diyecekler!..

    Anadolu hep ağladı, hep ağlayacak! Dinmeyecek bu gözyaşı, dinmeyecek bu acı!.. Kimsenin acıdığı yok, Ey Allah'ım Sen bari acı!..
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Bu şirinlikler,, pozlar hep öne çıkma gayreti. Hiç kimse ocaklarına ateş düşen evlerdeki duyguları anlayamaz, destek olamaz, paylaşamaz.
    Onlar arık bitmeyen acılara sahipler, ömürlerinin sonuna kadar bir yerleri hep sızlamaya devam edecek.
    30 yılda, sayısını hatırlayamadım kadar şehidimiz var. Düşünün bakalım kaçının ismini hatırlayabilirsiniz. eğer yakınınızdan birisi değil ise belki de hiç yok.
    İşte bu kadar basit.
    Ne demiş büyük şair;

    bir tanem!
    son mektubunda:
    "başım sızlıyor
    yüreğim sersem!"
    diyorsun.

    "seni asarlarsa
    seni kaybedersem;"
    diyorsun;
    "yaşayamam!"

    yaşarsın karıcığım,
    kara bir duman gibi dağılır hatıram rüzgârda;
    yaşarsın, kalbimin kızıl saçlı bacısı
    en fazla bir yıl sürer
    yirminci asırlarda
    ölüm acısı.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar Mehmet Bilgehan Merki Kardeşim.

    Sonun bir şiirle bağladığınız değerli yorumunuzu okudum. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Evet, ancak yakınınızdan biriyse hatırlayabilirsiniz şehidin adını, aksi halde mümkün değil. Bu öyle bir acı ki, gerçekten ne paylaşabilirsin, ne destek olabilirsin, ne de anlayabilirsin. İlla ki aynı acıyı yaşayacaksın (inşAllah hiç bir kuluna yaşatmaz) Şair, yirminci asırdaki ölüm acısının en fazla bir yıl süreceğini vurgularken aslında çok doğru bir tespiti dile getirmiş. Ama bu şehit acıları ne kadar sürer bilemem. Ben de bu ölüm acısı karşısındaki çaresizliğimizi (kendime ait) şu dizelerle vurgulamak istiyorum: Acıyan yer ayrı, acıkan yer ayrı, başka çaren var mı unutmaktan gayrı?

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  4. Dün de 12 polisimiz şehit oldu..Geçen gün 16 asker,dün 12 polis..Aslında toplum olarak sayılara kafayı takmışız..Bir asker ölür,iki polis ölür kimse de tık yok..Sayı 10,u aştığında,hemen üzülür,(şehitler ölmez,vatan bölünmez) demeye başlarız..Çok tuhaf bir toplumuz..1 ay içerisinde 40/50,den fazla asker ve polis şehidimiz var..Artık ne diyeceğimizi bilemiyoruz..Artık ne desek boş..O yüzden,artık asker ve polis şehitleriyle ilgili yayınlar yapmıyorum..Çünkü bu tür yayınlar halkın tamamen pısırık kalmasını ve teröre destek veren siyasilerin bu tür yayınlardan faydalanarak daha da güçlendiklerini fark ettim..Çünkü,onlarda aynı (şehitler ölmez,vatan bölünmez) yayınları yapıyorlar..Maalesef..Allah rahmet eylesin şehitlerimize...İyi dileklerimle..

    YanıtlaSil