1 Mart 2016 Salı

"Kadın İnsan mıdır?"...




"500 yıl önce 4. Papa Innozenz Anno tarafından kurulan Engizisyon'un "Avrupa'da Aydınlanma" dönemine kadar yürüttüğü kanlı dönem, arşivlerin açılmasıyla tüm yanlarıyla gözler önüne serilecek. Tahminlere göre, bu insanlık dışı uygulamalar 10 milyon insanın ölümüne, hatta bazılarının canlı canlı toprağa gömülmesine yol açtı. Kötü bir tümör gibi asırlar boyunca Hristiyanlık aleminde Engizisyon uygulamaları yaygın hale geldi. Yine yapılan tahminlere göre 1450 ile 1750 yılları arasında 1 milyondan fazla kadın Tanrı adına infaz edildi. Alınan her karar Tanrı adına alındı, Tanrı adına uygulandı. Engizisyon uygulamalarında davalının hiçbir hakkı yoktu. Davacı, kilisenin görevlisi aynı zamanda hem savcı hem de hakimdi. İşkenceye sadece izin verilmemişti, bu aynı zamanda bir emirdi. Kilisenin kararları doğrultusunda yapılan kıyımlara karşı durabilecek, vazgeçirebilecek hiçbir kurum yoktu." Alman Der Spiegel Dergisi, Kadinlaricin.net sitesinden


Dolayısıyla...



Bugün Suudi Arabistan'da sözde "İslâm" adına dünyayı "Orta Çağ" anlayışında gördüklerini gösteren o haber:

"Suudi Arabistan'da düzenlenen bir seminerde, "Kadın insan mıdır" tartışmasının konu edildiği öğrenildi."

Hani CUMHURİYET KADINI olarak Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ümüze sonsuz minnet ve şükran duygularımla, 

"Orta Çağ" zihinyetinden uzak aydınlık yarınlara...



Sevgi ve saygılarımla!




"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

3 yorum:

  1. Kadınların değerini Ulu Önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK daha o zaman ki yıllarda görmüş ve kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiş fakat günümüzde bunu halen görmek istemeyen beyinsizler var.

    Kadın insan mıdır? Evet insandır hemde çok ama çok değerlidir. Gelişmiş toplumlara baktığımızda kadınlara verilen değeri görebiliriz, ama bizim ülkemiz gibi gelişmekte olan veya gelişmemiş ülkelerde kadının değeri ne yazık ki bilinemiyor. Bazı kişiler bunu İslamiyete bağlıyor. Fakat hiç alakası yok aksine İslamiyette: Cennet Annelerin Ayağının altındadır. Her kadın bir anne adayıdır, annedir.

    Umarım bir gün bizim ülkemizde'de kadınlara gereken değer verilir. Artık haberlerde kadınlara yapılan şiddetleri, tecavüzleri, tacizleri, dayak haberlerini görmek istemiyorum.
    Bilgilendirici yazınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Araştırdıkça öyle şeyler buluyorum ki bende son günlerde , erkeklerden nefret edeceğim bu gidişle , çok değerlisin derler hadi git şimdi sofrayı kur derler nasıl zihniyet ...

    YanıtlaSil
  3. Asıl kadınlardan bu kadar nefret edenler insan mıdır? Üstüne üstlük o beğenmedikleri kadınlar tarafından doğuruluyorlar.

    YanıtlaSil