26 Mayıs 2016 Perşembe

Ey Gafiller...




Karen Fogg,
"Tarihinizle yüzleşin."
"Resmi dairelerden ATATÜRK resimlerini indirin."
"Ermeni soykırımını tanıyın"

Almanya Parlamentosu; "Ermeni soykırımı tasarısı"ıyla bizleri "soykırım"cılıkla suçlamaya hazırlanıyor.

Öte yandan, Cumhuriyetimize, tarihimize, vatanımıza, bağımsızlığımıza, Cumhuriyetimizin bize kazandırdığı devrimlerimize ve milletiyle birlikte vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kastedenlere karşı  her gün 5'er 10'ar şehit vermiyor muyuz?

Veriyoruz!

Pekii,



İstanbul Kartal Anadolu Lisesi, düne kadar "Ulu Önder Atatürk'ün resmi ve Türk Bayrağı bulunan lisenin logosu değiştirildi. Yeni logonun üzerinde kartal çizimi, kepli öğrenci figürü, ve "K" harfinin yer aldığı "Kartal Anadolu Lisesi 1985" yazısı yer aldı." 25 Mayıs 2016

Hal böyleyken...

Amerika'da, "... iyi eğitime erişim giderek artan bir şekilde ebeveynlerin gelir, servet ve eğitimine dayanmaktadır ve bunun böyle olmasının iyi bir nedeni vardır: Özellikle de eyaletler eğitime olan desteklerini azalttığı ve en iyi üniversitelere girmek için en iyi liselere, ilk, orta ve anaokullarına gitmiş olmak gerektiği için üniversite eğitimi almanın maliyeti giderek artmaktadır. Yoksulların ne yüksek kaliteli özel ilk ve ortaokullar için ne de yüksek kaliteli devlet okullarının bulunduğu zengin mahallelerde yaşamak için yeterli parası vardır. Yoksulların önemli bir bölümü geleneksel olarak zenginlere oldukça yakın yerlerde yaşarlardı kısmen onlara hizmet vermekte oldukları için. " Joseph E. STIGLITZ, Eşitsizliğin Bedeli sf:136

Dolayısıyla... 

Ey gafiller, siz Atatürk'ün resmini çıkarıp yerine koyduğunuz "kep"le, yani taklit etmeye çalıştığınız Amerika'nın eğitim sistemiyle varmak istediğiniz HEDEF bu mu?

O burun kıvırdığınız ATATÜRK Cumhuriyeti'nin okullarından yetişen, sınıf ayrımı gözetmeksizin yoksulun, zenginin bir arada aynı şartlarda okutulan eğitim programıyla taa Mardin'in Savur'undan çıkarak, bugün göğsümüzü kabartan varlığıyla gurur duyduğumuz, Cumhuriyet'in yüzakı Prof. Dr. Aziz SANCAR'ın insanlığa yapmış olduğu  hizmetlerini,

Ve yine, aynı Cumhuriyet okullarından yetişen Prof. Dr. Oktay SİNANOĞLU'nun 26 yaşında dünyanın en genç profesörlük ünvanını almasını nereye koyacaksınız?



Diğer taraftan, bayrak uğruna her gün sıra sıra şehit cenazeleri yüreğimizi dağlarken, şanlı bayrağımızı kaldırmak da neyin nesi oluyor?




Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

2 yorum:

  1. Yapılanları görüp okudukça, daha nelerle karşılaşacağız bakalım diye düşünüyoruz. Atatürk'ü yok saymanın kimseye bir faydası olmaz. Bugünlerde geçer. Olan bitenlere seyirci kalanların okumadıkları , okuyup yorumlamadıkları açık.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Almanya'ya ne oldu da birden Ermenistan'ın hamiliğine soyundu bir anlam veremedim. Bürokrasimizin en güçlü olduğu ve 4 milyona yakın Türk'ün yaşadığı bir ülkede!..

    Prof. Dr. Aziz Sancar'ın aldığı ödülü Anıtkabir'de Atatürk'e sunması, her türlü övgü ve takdirin üzerinde bir davranıştır. Aziz Sancar bizim gururumuzdur. Onun bu yaptığı kimilerini mutlu ederken, kimilerini de mutsuz etmiştir.

    Atatürk düşmanlığı adım adım hedefine doğru yol almaktadır. Bu millet Atasına sahip çıkmalıdır. Kimsenin oyununa gelmemelidir.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil