10 Haziran 2016 Cuma

Muhammed Ali...



"Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde yaşayan 76 yaşındaki Emel Hadduroğlu Ozan, 40 yıl önce çocuklarını tedavi ettiren Muhammed Ali için gözyaşı döktü. "

Ve

"Muhammed Ali büyük insan, güzel insan Allah seni cennete kavuştursun. Sen bana yardım ettin, elimden tuttun, bana kucak açtın. Bana yaşama gücü verdin. Yavrularıma ilham verdin. Nur içinde yat" diye dua etti." cnnturk.com, 9 Haziran 2016


CNN Muhabiri Mc. Oneil: 
"Sn. Muhammed Ali, bu dehşetin meydana gelmesine sebep olan teröristlerle aynı dinin bir mensubu olarak neler hissediyorsunuz?"

Muhammed Ali: 
"Siz..! Hitler ile aynı dini paylaşan bir mensup olarak neler hissediyorsanız aynısını."

Vietnam Savaşı için orduya katılması istendi, ama Muhammed Ali, "Vietkonglular (Kuzey Vietnamlılar) bana hiçbir kötülük yapmadılar ki onlarla savaşayım." diyerek askere gitmeyi reddetti. O sebeple 5 yıl hapis cezası ve 10 bin dolar para cezasına çarptırıldı. 

Ve devamında şöyle diyor:

"Louisville’de (doğduğu şehir) insanlar hâlâ "pis zenci" diye çağrılıp köpek muamelesi görüyorken ve en basit haklarından bile mahrumken benden üzerime bir üniforma geçirip 10.000 mil ötedeki bir ülkede bomba atıp kurşun sıkmamı nasıl beklerler? Hayır, 10.000 mil öteye gidip beyaz köle efendilerinin beyaz olmayan başka bir millet üzerine baskı kurmalarına, onları öldürmelerine, evlerini yakmalarına yardımcı olmayacağım. Gün böyle kötü işlerin sona ermesinin günüdür. Böyle bir tavır içinde bulunmanın bana milyonlarca dolara mal olacağını söylediler. Daha önce de söyledim ve yine söylüyorum: Benim halkımın gerçek düşmanı burada, Amerika’da. Kendi özgürlüğü, kendi adaleti ve eşitlik için savaşan o insanları köleleştirmede kullanılan bir maşa olmayacağım. Dinimi, halkımı ve kendimi küçük düşüremem. Eğer bu savaşın benim 22 milyonluk halkıma özgürlük getireceğini düşünseydim kendim gidip orduya katılırdım. Kendi inandığım değerler için direniyorum. Kaybedecek hiçbir şeyim yok. Beni hapse atacaklarmış, ne olmuş sanki? Zaten 400 yıldır hapisteyiz."



Tıklayarak izeyebilirisiniz...

Yüz yıllardır zenciler aşağılanıp küçümsenerek ırkçılık yapılan Amerika'da kendisine, "en büyük Muhammed Ali" dedirten mağdurların ve mazlumların sesi  olmuş efsane isim Muhammed Ali,  hayatını kaybetti...

Güle güle güzel insan, 

Ruhun şad, mekanın cennet olsun...


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

1 yorum:

  1. Allah rahmet eylesin, çocukluğumda maçlarını canlı yayında seyretmek için gece 3-4'de uyanırdım.

    YanıtlaSil