5 Şubat 2017 Pazar

Teşekkürlerimiz Diyanet'e...



Sözde evlendirme(!) programlarını arada bir kısa süreliğine de olsa göz gezdirdiğim oluyor.. Dolayısıyla rezaletin daniskası diyebileceğim bu programları, anlık bile izlemeye tahammül gösteremediğim gibi, izlerken yüzümün kızardığını, utanç içinde kaldığımı söylemek istiyorum.

Allah aşkına bu türden programların, toplumu kirletmekten ve insanların duygularını zehirlemekten başka  kime ne faydası var? Dahası milletimize, Türk halkına nasıl bir hizmet(!) sunuyor? Bilen varsa lütfen bir izah etsin, öğrenelim...

Bu konulara müdahale edecek RTÜK diye bir kurumumuz var. Dolayısıyla RTÜK deyince konuya uygun olduğunu düşündüğüm ve yaşadığım  bir olayı izninizle paylaşmak isterim:

2007 yılı olabilir... 

Televizyonlarda ve reklam panolarında, Mustafa SANDAL'ın dedesi Hüseyin İLERİ ile çektiği reklam filmi... Hatırlayacaksınız, "muhabbet kart reklamı" vardı. Bu reklamda yaşlı dedenin genç kızlarla birlikte, sululuk içinde geçen görüntüleri... Hani sözde komiklik yapıldığı zannedilen, ama esasında rezilliğin dik alası olan vıcık vıcık seviyesizliğini, dede olmanın  o güzel duygularını kirleterek, torunu yaşındaki genç kızlarla  hiç utanmadan sıkılmadan  seviyesiz ilişkilere dayatılan görüntüleri RTÜK Başkanlığına yazdım. 

Dönemin RTÜK Başkanı Zahid AKMAN, bu anlamda gerçekten üstün bir duyarlılık ve sorumluluk göstererek beni telefonumdan aradılar. Yazdıklarıma dolayısıyla konuya gösterdiğim ilgiye  teşekkür ederek ilgili reklamı inceleyeceklerini ifade ettiler.


Daha sonra o reklamın yayından kalktığını biliyorum...

Hal böyleyken...

Aradan geçen 10 yıl zarfında bırakınız reklamı, televizyon kanallarında, değişik isimlerle üstelik yayınların her kesime hitap ettiği saatlerde, rezalet denilecek boyuta varan seviyesizlikleri, şakır şakır milyonlara yayın yapan programlar gırla gidiyor... Genç kadınlar, yaşlı erkekler, yaşlı kadınlar, genç kızlar, delikanlılar... birbirlerine talip olan olana.. Ardından kavgalar, küfürler, inanılmaz şarlatanlıklar, inanılmaz görüntüler...

Ne yazık ki RTÜK'ten çıt çıkmıyor!!!

Birkaç gün önce,  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu rezalet programlar konusunda bir hutbe yayınlandı...

"Aile kurumunun günümüzde nice tehlikelere maruz kaldığı bir gerçektir. Bazı yayınlarda aile mahremiyetinin çiğnenmesi ve nikahsız birlikteliklerin özendirilmesi, aile anlayışı ve yaşantımızda büyük tahriplere yol açmaktadır.
Evlendirme adı altında yapılan programlarda ise aileye yönelik değerlerin istismar edilmesi ve ayaklar altına alınmasıyla aile müessesesi itibarsızlaştırılmaktadır."


Vallahi doğru söze ne denir!

Teşekkürlerimiz Diyanet'e...




Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

2 yorum:

  1. Ben kendimi bildim bileli şu kadın hep ekranlarda hanifemidir nedir, ekranlarda koca arıyor. Ağlanacak duruma gelmişiz ama insanlar gülüp geçiyor. Rtük'e defalarca şikayet olmuş bu progamlar ile ilgili fakat Rtük her nedense o kadar şikayete bu programları yasaklayamıyor. Bu tür programlar toplumda bölünmelere neden oluyor. Millet olarak, toplum olarak çok değil 1 hafta izlemesek şu programları eminim ki hemen kapanırlar ama biz millet olarak bunu da başaramıyoruz. Bakalım önümüzdeki günlerde daha neler olacak. Güzel yazınız için can-ı gönülden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık Tülay hocam,iyi bir gözlem ve çalışma olmuş..

    YanıtlaSil