20 Temmuz 2017 Perşembe

3 Rum, 33 El Ateş...


3 Rum, 33 el ateş...

1 kadın, 3 çocuk...

Kör kurşunlara karşı "10 aylık bebeğini korumak isterken kendi vücudu altında boğularak ölmesi"ne sebep olan o vahşet dolu gün...

Bu kanlı günü bilmeden, "Ya... Türk askeri neden Kıbrıs'ta, nedir bu işin aslı?" sorusuna karşılık en net cevapla, "Kanlı Noel" vahşeti diye adlandırdığımız meseledir, konunun özü. Dahası Harekatın önemini o dönem binbaşı rütbesindeki Dr. Nihat İLHAN’nın Kumsal’daki evine saldıran Rumlar, küvette saklanan İLHAN’nın karısı ve 3 oğlunu vahşice katlederek içerdiği vahşet tablosu nedeniyle şimdi, "Barbarlık Müzesi"  olarak anılan ancak 3 çocuklu bir ailenin, mezarı olan bu evden anlaşılacaktır!

Dolayısıyla, "Vallahi bu vahşete kadar Türkler, neredeydi? Neden Türk ordusu bu kadar geç kalmış ki" dedirtecek gündür, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı.


Bugün, harekatın başlangıcının 43. yıl dönümü... 

Millî birlik ve bütünlüğümüzün temeline dayalı bir  kararlılıkla Kıbrıs Barış Harekatı'nı başlatan sayın devlet yetkililerimizi, Kahraman Türk Ordumuzu ve bu uğurda can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi ve de Büyük Türk milletini minnet, şükran, sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Ne mutlu Türk'üm diyene!




Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

3 yorum:

  1. Mekanları cennet ruhları şad olsun.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Tülay Öğretmenim.
    Bu vahşeti şiddetle ve nefretle kınıyor, hayatını kaybeden masum soydaşlarımızı rahmetle ve saygıyla anıyorum. Cenab-ı Allah'tan rahmetiyle, merhametiyle ve cennetiyle muamele eylemesini niyaz ediyorum.

    Bu vahşeti uygulayan Rum kesiminin bir nebze olsun ne yüzleri kızarıyor, ne de vicdanları sızlıyor... Utanmaz, yüzsüzler...

    Binlerce vatan evladının kanları ile sulanan Kıbrıs'ta elde edilen hakların korunması için, hem Yavruvatan Kıbrıs'ın, hem de Anavatan Türkiye'nin asla taviz vermeden gerektiği şekilde davranmaları gerekiyor. Aksi halde bırakın aziz şehitlerimizin kemiklerini, hayattaki Türk milletinin kemiklerini sızlatırlar.
    Selam ve dualarımla birlikte tüm şehitlerimize rahmetler diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Kıbrıs ve halkı kurtarıldı ama şimdi neredeyse elden çıkmak üzere..Kıbrıs üzerinde öyle oyunlar oynanıyor ki,korkarım ki Kıbrıs'ı yakın vakitte kaynetme ihtimalimiz çok yüksek gibi..Umarım öyle bir şey olmaz..tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin..Mekanları cennet olsun..

    YanıtlaSil