26 Aralık 2017 Salı

Saygıyla Anıyoruz...


Devrim şehidimiz ilkokul öğretmeni Mustafa Fehmi Kubilay, Menemen'de tarikat önderlerinden Derviş Mehmet'in çevresinde örgütlenen gericilerin ayaklanmasını önlemek isterken önce yaralanır, sonra kafası kesilerek vahşice  katledilir.  Olayı duyan  Atatürk'ün TÜRK Ordusuna gönderdiği telgraf ta; "Cumhuriyet'in değerli uzvu Kubilay Bey, temiz kanıyla, Cumhuriyet'in hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiş olacaktır." demiştir.

Dolayısıyla...

23 Aralık 1930 yılında şehit edilen ŞEHİT KUBİLAY'ı minnetle anıyoruz... 



Öte yandan,

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhubaşkanı, Batı Cephesi Komutanı ve M. Kemal Atatürk'ün "Bu antlaşma Türk milletine karşı, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşmasıyla tamamlandığı zannedilmiş büyük bir suikastın, sonunda neticesiz bırakıldığının belgesidir" dediği Lozan'ın, Baş Delegesi, İstiklal Madalyası sahibi asker ve siyasetçi  Mustafa İsmet İNÖNÜ'nün aramızdan ayrılışın (25 Aralık 1973) 47. ölüm yıldönümü...



Saygıyla anıyoruz...


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

4 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Öğretmenim.
    23 Aralık 1930 tarihinde kendini bilmez bir avuç yobaz tarafından şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile birlikte olaya müdahale eden diğer şehitleri rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.

    1930 yılındaki aynı zihniyeti taşıyan yobazların kökü kurutulamadı. Eğer ellerine fırsat geçsin, aynı haltı yemekten geri durmayacakları bir aşikardır.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Recep Bey, ne yazık ki yazdıklarınız doğru... İlginize teşekkür ederim.

      Sil
  2. Menemen Olayı /Kubilay Olayı, 23.12.1930 tarihinde İzmir'in Menemen ilçesinde, askerliğini yedek subay olarak yapan öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın ve yardımına koşan bekçiler Hasan ve Şevki'nin şeriat isteyen bir grup tarafından şehit edilmesini halen bile istismar eden zihniyetler olabiliyor maaelsef..sizin gibi çok az blog yazarı bu gibi konulara duyarlı davranabilmektedir,emeğinize sağlık Tülay hocam..İsmet paşamızın ölüm yıldönümü ile birlikte diğer tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz..saygılarımla..E.Y.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ertuğrul Bey,

      Bu cumhuriyeti canları pahasına koruyan milli kahramanlarımıza ve ŞEHİTlerimize ne yapsak azdır! Ruhları şad, mekanları cennet olsun... Teşekkür ederim.

      Sil