5 Aralık 2017 Salı

Yıl Dönümümüz Kutlu Olsun!



Bugün 5 Aralık Kadın Hakları Günü... 

Bugün, Atatürk Devrimleri'nin en önemlilerinden birisinin, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 83. yıl dönümü. "5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı." Dolayısıyla Fransa’nın 1944 yılında, İtalya’nın 1945 yılında, Yunanistan’nın 1952 yılında, Belçika’nın 1960 yılında ve İsviçre’nin de 1971 yılında elde ettikleri hakları Türk kadını  Büyük Önder Atatürk'ün sayesinde 1934 yılında, onlardan önce elde etti. Bu anlamlı gün, Türk kadınına  kutlu ve mutlu olsun...

Ne mutlu Türk'üm diyene!

Öte yandan,

"Malatya Doğanyol’da, Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenevinde düzenlenen törende Türk Bayrağı başka yer yokmuş gibi kadınlar tuvaletinin kapısına asıldı." 5 Aralık 2017

Bugün okuduğum bu rezil haberle canım çok yandı...



Zira, eğitimci kimliği olan sözde öğretmen bu zevatlar, bu devletin ve milletin bayrağını aşağılamakla kalmayıp, önünde poz verecek kadar da alçaklaşmışlar! 

Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir azim ve kararlılıkla  en büyük emperyal mücadelesini vermiş bir milletin bağımsızlığını temsil eden şanlı bayrağımıza, nasıl olur da böyle bir hainlik yapılır? Dilini, dinini, özgürlüğünü, onurunu borçlu olduğun o şahane bayrağımıza nasıl olur da bu denli bir öfke kusması olur?

Allah aşkına, bu bayrağın altında, bu vatan size ekmek verdi, aş verdi. Dahası Atatürk Cumhuriyeti ve devrimleri sayesinde kutsal mesleğinizi yapabiliyorsunuz.. En önemlisi de öğretmenlik mesleğini kutsal yapan ve de olmazsa olmazı, gelecek nesillere  vatan-bayrak sevgisi aşılamak iken, "bu kepazelik  neyin nesi oluyor?" diye sormak ayrıca bugünün anlam ve önemine şart olmuştur!

Demem o ki, 

Yüce Atatürk'ün 83 yıl önce kadınlara vermiş olduğu hakların kıymetini bilmeyen bu zevatlar, onurlu bir yaşam için verilen mücadeleyi ve bu uğurda ödenen bedellerden ne anlayacaklar ki, öğrencilerine de  bayrak sevgisi aşılasınlar!

Yazıklar olsun! Hem de ne nasıl yazıklar olsun!




Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

1 yorum:

  1. Kadınlara hak ettikleri değeri veren Mustafa kemal Atatürk'ü saygıyla anıyorum.

    YanıtlaSil