6 Mayıs 2018 Pazar

En Büyük Asker Bizim Asker







"Türk askeri!
Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği senden daha temiz ve sağlam askere rast gelinmemiştir!" Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu yıl 2. sınıfları okutmaktayım...

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, çocuklara bir büyük bayram armağan etti. O sebeple Cumhuriyet'imizi ve vatanımızı koruma ve kollama bilincini vermeyi, askerimize de minnet duygularımızı iletmeyi, Afrin'de vatan savaşı veren kahraman mehmetçiklerimizi de hatırlamayı, Cumhuriyet öğretmeni olarak birinci vazifem sayıyorum. Dolayısıyla Mehmetçiğimize duyduğumuz derin sevgimizle birlikte bir selam göndermek şüphesiz ki her Türk çocuğunun önceliğidir.



Türk ordusunun çocuğa verdiği değeri, ona bakışı eşi benzeri olmayan merhametiyle mehmetçiğin olduğu yerde çocukların gülümsüyor olması,  dolayısıyla  askerimiz  her zaman için bizim gözbebeğimiz olmuştur. Hal böyle olunca biz de bu asil ordunun duruşunu yakından  görmek üzere;

26 Nisan 2018 günü Bursa İl Jandarma Komutanlığına ziyarete gittik.




Ordumuzun o inanılmaz disiplinini anbean yaşadık...

Komutanlığa yaklaşırken telefonum yeniden çaldı, "Tülay Hanım, komutanımız sizi kapıda karşılayacak, lütfen yaklaştığınızda haber veriniz.". Çocuklarımın ellerinde bayrak, "En büyük asker bizim asker", "Ne mutlu Türk'üm diyene!" tezahüratlarıyla kapıda durduk.. Yoldan geçen vatandaşların sevgileri arasında  iki genç, benden izin isteyerek bu gurur tablosunu telefonuna kayıt etti.


Ah ne muhteşem bir görüntü!..

Ve...

En üst seviyede Tuğgeneral Sayın Ahmet HACIOĞLU  komutanımız tarafından resmî karşılama töreni ile  karşılandık. Gururlandık.




Büyük  milletimizin ordusu, milletinin "yarının büyükleri" çocuklarına  sevgisini, saygısını en üst düzeyde  büyük bir coşku ve heyecanla gösterdi.

Dolayısıyla  masumiyeti, vicdanı, merhamete dair pekçok şeyi bünyesinde barındıran  asil ordumuzun  asil komutanlarının komutasındaki muhteşem mehmetçiklerimizi, öğrencilerimiz de saygı ve sevgiyle selamladılar.


Ve çocuklarımızın mehmetçiklerimize olan duygularını ifade eden mektuplarını Afrin'e gönderilmek üzere Sayın Komutanımıza teslim ettik.

Yüce Türk ordusunun "Peygamber Ocağı" dediği yerdeyiz... Bu sayede gurur ve heyecanla birlikte vatan sevgisini derinden hissettiğimiz  güzel bir gün geçirdik..





Dolayısıyla...

Çocuklarla tek tek ilgilenen mehmetçiklerimiz, kadın subaylarımız,  inanılmaz güzel askerlerimiz, sizinle ne kadar gurur duysak azdır! Karargahı tek tek gezdirip, çeşitli ikramlarıyla ve sürprizleriyle minik öğrencilerimizin gönlünü fetheden yüce ordumuzun sevgili  komutanları,  sizleri çok seviyoruz!..





Babalarımızın, ağabeylerimizin, amcalarımızın, dayılarımızın, dedelerimizin, evlatlarımızın ve de Nene hatunların, Şerife bacıların, Gördesli Makbulelerin, Tayyar Rahmiyelerin ve daha nice kadın kahramanlarımızın devamı yiğit kadın subaylarımızın oluşturduğu, 2500 yıllık tarihiyle Büyük Türk milletinin ve  Kurucu Önderimiz ATATÜRK'ümüzün yiğit kahraman askerleri, vatan size minnettardır!

Mehmetçiğimizin olduğu yerde ne sevgi biter, ne saygı...

Ne mutlu Türk'üm diyene!


Sevgi ve saygılarımla!


NOT: Mektuplarımızın yerine ulaştığının resimleriyle birlikte kısa bir video çeken Kilis Jandarma Komutanlığına  selam olsun... T.G.




"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

4 yorum:

  1. Sizin gibi idealist öğretmenler maalesef azaldı. Bursa'da olmanız ayrı bir güzel. Peygamber ocağını çocuklarımıza gezdirmeniz harika olmuş. Tebrikler...

    YanıtlaSil
  2. Teveccühünüze çok teşekkür ederim Recep bey. Görevim çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek. Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  3. Sizi gönülden tebrik ediyorum.takdir ediyorum. Imreniyorum. Sizi tanidigimiz icin çok sansli hissediyorum kendimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel övgülerinize layık olmak benim için başlı başına bir onurdur. İlginize çok teşekkür ederim. Sevgilerimle

      Sil