20 Temmuz 2018 Cuma

Kıbrıs Barış Harekatı



"Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıs'a indirme ve çıkarma harekâtına başlamış bulunuyor. Allah milletimize, bütün Kıbrıslılara ve insanlığa hayırlı etsin. Bu şekilde insanlığa ve barışa büyük hizmette bulunmuş olacağımıza inanıyoruz. Öyle umarım ki, kuvvetlerimize ateş açılmaz ve kanlı bir çatışmaya yol açılmaz. Biz aslında savaş için değil, barış için; yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için Ada'ya gidiyoruz.

(...)

Tekrar bu harekâtın insanlığa, milletimize ve bütün Kıbrıslılara hayırlı olmasını dilerim.

Allah'ın milletimizi ve insanlığı felaketlerden korumasını dilerim." 20 Temmuz 1974 Başbakan Bülent ECEVİT

Tam 44 yıldır barış ve huzurun hakim olduğu Ada'da o günden  bugüne kadar  kimsenin burnu bile kanamadı!

Gerçek anlamda barışın tesis edildiği bu önemli  tarihi gün,

 Dolayısıyla da TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ dünyaya bir kez daha örnek olmuştur.

Sahi...

Hani, "demokrasi", "barış"  getiriyoruz söylemleriyle coğrafyamızı cehenneme çevirenleri de bu sayede hatırlatmak boynumuzun borcu olarak düşünüyorum.

Dünyaya BARIŞ'ın nasıl getirildiğini canlarıyla bedel ödeyerek öğreten aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken,

Kıbrıs Barış Harekatının 44. yılı kutlu olsun... 


Ne mutlu Türk'üm diyene!


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

4 yorum:

  1. Kıbrıs denince aklıma hep rahmetli Ecevit gelir..Allah mekanını cennet eylesin..Aynen Kıbrıs Barış Harekatının 44. yılı kutlu olsun dileğiyle..elinize emeğinize sağlık Tülay hocam..

    YanıtlaSil
  2. Nice 44 yıllara inşallah... Saygılarımla teşekkür ederim Ertuğrul Bey.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Demek Kıbrıs Barış harekatının ardından 44 yıl gibi bir süre geçmiş. Ben bu günü çok iyi hatırlarım. Batı Almanya'da işçi olarak çalışmakta iken araba ile Türkiye'ye izne gelmiştik. 20 Temmuz sabahı televizyondan rahmetli Bülent Ecevit'in Kıbrıs Barış Harekatı duyurusunu duyduğum da NASIL HEYECANLANMIŞ VE DUYGULANMIŞTIM. En çok da bir Türk olarak gururlanmıştım. İznimiz bitti Almanya'ya dönmek üzere yola çıkmıştık. Bir taraftan da inşAllah Bulgaristan sınırından bizi geri çevirirler de Türkiye'de kalırız diye de dua ediyordum. Ancak sınırdan bizi geri çevirmediler ve biz Almanya'ya doğru yola devam ettik. İkinci harekatın başladığında da Almanya idim. Almanlara karşı söz konusu harekatı hep savunma durumunda kalmıştım. Çünkü onlar asla bizim haklılığımızı bilmiyorlardı. Kıbrıs Barış harekatı ile ilgili bir de Almanya'da harita üzerinde bir maket çalışmam olmuştu. Hatta bu çalışmamın bir fotoğrafını çekerek kalıcı olmasını sağlamıştım. Kıbrıs Barış harekatında kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle muamele eylemesini niyaz ederim. Bu anlamlı ve tarihi paylaşım için kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Recep Bey,

    Türk tarihi ve dünya tarihine tanıklık eden anılarınızla renk kattığınız değerli paylaşımınıza çok teşekkür eder saygılar sunarım. Esen kalınız...

    YanıtlaSil