11 Ekim 2018 Perşembe

Kapımızın Önünü Süpürmek Zorundayız!


Yaklaşık bir yıldır okulumuzun hemen yanı başında -utanç tablosu olarak- bulunan korsan yazının nihayet son bulması ruhumu derinden rahatlattı.

Peki neydi o yazı; "Bizim semtte sabrın sonu cinayettir." Yani "sabır" ve "cinayet" yan yana, iyi mi! Dolayısıyla okulumuzdaki ana sınıfı öğrencilerinden başlayarak, 8. sınıf öğrencilerine uzanan yaş gurubu içindeki bütün  öğrencilerin beynine kazınan bu akıl almaz kelimelerin zihinlerine yerleşmesi ve çocuklarımızın bu anlamda görecekleri zararları, varın siz düşünün.

Hal böyleyken... sene başı seminerinde "güvenlik" konusu üzerinde tartışıyoruz. Rehber öğretmenimiz, "şiddet" ve "darp" üzerinde anlatım yaparken söz alıp, "burnumuzun dibinde kocaman kocaman yazılarla "bizim semtte sabrın sonu cinayettir" gibi korkunç bir yazı   öylece duruyor, kimseden tık yok!..." Aldığım cevap, "hocam siz de ilgilenebilirsiniz" oldu.

Elbette ilgilenirim...

Dolayısıyla seminer bitiminden hemen sonra önce 155'i ardından da ilgili birimleri telefonla aradım. Ve konuyu aynen aktardım... Konunun vahametini algılayan sayın yetkililer ilk fırsatta okulumuzun önüne gelerek gerekil girişimde bulundular. Aynı anda da telefonla bilgilendirildim. Bu hassasiyeti gösteren sayın yetkililere ve yazının silinmesinde emeği geçen belediye çalışanlarına çocuklarımla birlikte yerinde sonsuz teşekkürlerimizi ileterek, bu ayıplı yazının silinmiş olmasından dolayı duyduğumuz memnuniyeti buradan paylaşmayı, bir görev ve sorumluluk olarak görüyorum.


Demem o ki, çocuklarımızı sorumluluk sahibi, iyi bir vatandaş yapmanın en temel kuralı, herkesin kendi üstüne düşeni tam olarak yerine getirmesi anlayışını kavratmaktan geçer. Yani "Herkes kendi kapısının önünü süpürürse her taraf tertemiz olur", dolayısıyla da ortada sorun morun kalmaz kardeşim!




Sevgi ve saygılarımla! 


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

10 yorum:

  1. Sorumluluk duygusu olmalı insanlarda Tülay Hanım. Sizi kutlarım ki,girişiminizde başarılı olmuşsunuz.Acaba düzelir miyiz diye umutlanıyorum bazen. Ama en büyük görevin ailelere düştüğünü, çocuklarını yetiştirirken bir şey atlamamaları gerektiğine inanıyorum. Kendileri de eğitimsiz ve sorumsuzsa diyecek yok tabii. Vatanım adına çok üzgünüm :(

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Ece Hanım,

    Ne yazık ki insanlar gözlerinin önündeki tehlikeyi bile fark edemeyecek durumdalar. Dolayısıyla bir eğitimci olarak söyleyebileceğim tek şey EĞİTİM, EĞİTİM, EĞİTİM! İlginize teşekkür ederim. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  3. Herkes akıllı! Herkes birilerine akıl veriyor! Kimse istişareye gelmiyor! Kimse alttan almak istemiyor! ("Siz de ilgilenebilirsiniz" cevaplarına karşı bunları yazıyorum!) Cidden çok saygısız, empati duygusundan mahrum bireyler olduk artık!

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Recep Bey,

    Evet inanılmaz bir olmayan "özgüven" içerisinde herkes her şeyi biliyor...

    Bir insan vardır bilir bildiğini de bilir, onu takip et.
    Bir insan vardır bilmez bilmediğini bilir, ona yardım et.
    Bir insan vardır bilmez bilmediğini bilmez, ondan uzak dur.

    Dolayısıyla "herkes akıllı!..." sözünüz üzerine
    bu söz aklıma geldi. İlginize teşekkür eder saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
  5. Siz de yapabilirsiniz diyen adına ben de teşekkür ediyorum.Nasıl olsa o etmemiştir.Örnek olduğunuz için kendi adıma da kutluyorum.iyiki eğitimcisiniz...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Feyzullah Bey.

    İlginize, anlamlı yorumunuz ve anlamlı desteğinize ve de gösterdiğiniz teveccühe çok teşekkür eder, saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
  7. Çok anlamlı bir davranış Tülay hocam..✔ Keşke her birey sizin gibi duyarlı olabilse..Elinize emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Ertuğrul Bey, duyarlı olmak her bilinçli vatandaşın öncelikli görevi olduğunu düşünüyorum. İlginize çok teşekkür ederim. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  9. Duyarlı davranışınız içic öncelikle tebrik ederim. Maalesef toplum olarak çok duyarsız bir dönem yaşıyoruz. Eğitime çok küçük yaşlarda ailede başlamalıyız, değişim ancak böyle başlar.

    YanıtlaSil
  10. Ben de sizin nazik duyarlılığınıza en içten duygularımla teşekkür eder saygılar sunarım.

    YanıtlaSil