9 Ocak 2019 Çarşamba

"Vururuz!"




Sevgili arkadaşım anlatıyor: 

"Babamın vefatı münasebetiyle, "Royale Air Moroc" -Fas Kraliyet Havayolları- ile İstanbul'dan Fas'a gitmek üzere uçağa bindik. Uçağımız, Yunanistan'a yakıt almak için acil iniş yapmak zorunda kaldı... Bir baktım ki, eli silahlı Yunan askerleri,  gözlerini bile kırpmadan elleri tetikte uçağımızı hedefe almış. Sanırsınız uçağımız düşman dolu... Oysa uçaktan bildiğim kadarıyla pilotlar ve uçuş ekibi dışında kimse dışarıya çıkmamıştı. 

Korku dolu tüyler ürpertici o anları hiç ama hiç unutamam. Zira uçağımız,  namluları bize yönelmiş Yunan askerleri tarafından kuşatılmıştı. Ne olduğunu anlayamadık bile... Yaşadığımız o rezilliğin tek mesajı vardı: 

Uçaktan bir yolcu  dahi dışarı çıkarsa,  

'Vu-ru-ruz!' "

Dolayısıyla... 

Hani şu sıralar  bizi, komşu Kürt kardeşlerimize  karşı, "katliamcı" diye suçlamaya kalkıyorlar ya...

İşte bu küstah suçlamaya  ortak olanlardan birisi de,  hani iki yüz yıldan bu yana  horlanan, aşağılanan mücadele ruhlarından asla vazgeçmeyen Afrikalılara gösterdikleri sevgi ve saygıyı en güzel (!) şekilde  kanıtlayan ve de  insan haklarına derinden bağlı (!) olan Yunanistan, iyi mi!

Gözlerim yaşardı...


Sevgi ve saygılarımla!



"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

9 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sibel Hanım. Sevgiler...

      Sil
  2. Merhabalar Tülay Öğretmenim.
    Ben Yunanistan'ı ne milletten, ne devletten sayıyorum. Yani Yunanistan'ı millet ve devlet yurduna koymuyorum bile. Şanlı Tarihimiz bize, onların çok affedersiniz ne b.k bir topluluk olduğunu çok açık ve bariz bir şekilde göstermektedir. Yunanistan, bence kocaman bir sıfır, bakın "hiç" demiyorum. Çünkü onlar "hiç"liğe asla yakışmazlar zaten.

    Biz, bizim evveliyatımız olan Osmanlıyı unuttuk, ama onlar hala Osmanlı hakimiyetinde yaşamışlığın ezikliğinden hala kurtulamadılar.

    Onların ne karakterde ve ne yapıda bir topluluk olduğunu da biliyoruz. Onlar, himayekar Batılı emperyalist devletlerin şımarttığı bir şımarık çocuktur. Yani Batı'nın şamar oğlanıdır.
    Bu manidar paylaşım için kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Yunanistan, sizin de vurguladığınız üzere emperyalist güçlerin maşalığını yapmış, 1919'da yediği tokattan ders almamış dolayısıyla da hâlâ yanlış yapmaya devam etmekte ısrar eden Avrupa'nın şımarık çocuğudur. En derin saygılarımla, esen kalınız Recep Bey

    YanıtlaSil
  4. abd yönetimi de az değil,onlar da "türkler,kürtleri katlediyo" diye propaganda yapıyolamış..anlaşılan abd,ortadoğudan ayrılmayı pek düşünmüyo yada ortalığı kan gölüne çevirip öyle gitmek istiyo gibi bir durum var ortada..aman dikkatli olmamız lazım..elinize sağlık Tülay hocam..✔😊

    YanıtlaSil
  5. Evet aynen söylediğiniz gibi düşünüyorum Ertuğrul Bey. Bize de birlik olmak düşüyor... En derin saygılarımla...

    YanıtlaSil
  6. Yunan' dan sadece vahşet beklenir.Bursa ve İzmir deki zulüm ve işkenceleri belgeleriyle ortada.Akifimizin dediği gibi tek dişi kalmış canavar yaptıkları zulüm ve işkence.Buna o kadar yatkınlar ki her dönemde tekrar ediyorlar.Yolculara şeker ikram edemezlerdi...
    Ayıdan dost Yunan'dan post olmaz.

    YanıtlaSil
  7. İnsanlar arası dostluklar bozulduğu gibi uluslararası dostluklar da bozuldu.Tıkı ABD nin yaptığı gibi.
    Türkün türk ten başka dostu yoktur.

    YanıtlaSil
  8. İlginize ve yorumlarınıza çok teşekkür ederim Ahmet Bey. Saygılarımla...

    YanıtlaSil