22 Şubat 2019 Cuma

Defalarca Okunmak Üzere...




Amerikan Müesseselerinin Desteklediği Rumlar

Mütareke'den sonra, bütün Rumlar, Yunanlılık milli emelleriyle her tarafta şımardığı gibi, Etniki Eterya Cemiyeti propagandacıları ve Merzifon Amerikan müesseseleri tarafından manen yetiştirilen ve yabancı hükümetlerin silahlarıyla maddeten takviye edilen ve cesaretlendirilen bu havalideki Rum kütlesi de, bağımsız bir Pontus hükümeti teşkil etmek emeline düştü. Bu maksatla genel bir ayaklanma hazırladılar. Dağlara çekildiler ve Amasya, Samsun ve Havalisi Rum Metropoliti Yermanos'un idaresinde, muntazam bir program altında faaliyet icrasına başladılar. Samsun'daki Rum komitacılarının reisi Reji Fabrikası Direktörü Tokomanidis bir taraftan da Merkezi Anadolu'yla haberleşme tesisine girişiyordu. Bazı yabancı hükümetler, Pontus teşkiline arka çıkacaklarını vaat ettiler ve Samsun ve havalisindeki Rumluk nüfusunu artırmak için de, Rusya'daki Rum ve Ermenileri Batum'da topladılar. Onları, Türk Kafkas ordularından alınıp, Batum'da depo olunan silahlarla silahlandırarak, sahillerimize çıkarılabilecek birkaç bin Rum'u Sohum'da, Haralambos isminde bir adamın başına topladılar. Batum'da toplananlar da Haralambos'un etrafında toplananlara iltihak ettiriliyordu. Memleketimiz dahilinde, Samsun'da bazı yabancı temsilcileri tarafından himaye ediliyor ve silahlandırılıyordu. Sahillerimize çıkan bu çeteler efradı, göçmen iaşesi maskesi altında, yabancı hükümetleri tarafından iaşe ediliyor ve giydiriliyordu. Yabancı Kızılhaçları arasında gelen subay heyetlerinin de, teşkilat yapmaya, talim ve askeri eğitimle meşgul olmaya, müstakbel Pontus hükümetinin temelini kurmaya memur oldukları anlaşılıyordu.

1919

Pontus Teşkilatı Hakkında

(Gazi Mustafa Kemal)

Atatürk'ün Kaleminden Emperyalizm ve Tam Bağımsızlık, sf: 45-46

Ve bugün...

Amerikan Müesseselerinin Desteklediği... YPG-PKK

Bugün de bölgemizde sözde "Kürdistan"  kurma hayalleriyle Irak, Suriye ile başlayıp ardından diğer komşu devletlerle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni  bölüp parçalamaya  giden bir plânla şu anda karşı karşıyayız.


 "İran ve Türkiye'nin bölgenin en güçlü iki ülkesi olduğunun altını çizen İgual'ın ifadesiyle, "İran, 5 bin yılı aşkın süredir bugün olduğu yerde duran köklü bir devlet ve medeniyet geleneğine sahip. Bu topraklarda emperyalist devletlerin nüfuzunun yetmeyeceği bazı güçler var, Türkiye ve İran ise bu güçlerin başında geliyor..." 22 Şubat 2019, Aydınlık

Dolayısıyla...

Coğrafyamıza kene gibi yapışan bu emperyalistler, bölge devletlerini önce  ayrıştıracaklar, bölecekler sonra da  sahiplenecekler (!)



Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

6 yorum:

  1. Tarafsız bir göz ile okudum

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Sibel Hanım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Tülay Hanım; Günaydın,Hayırlı sabahlar ve hafta sonu diliyorum.
    Elbette emperyalist güçlerin öteden beri yapmaya çalıştıkları Türkiyenin güney doğusund Kürdistan devleti kurup
    Özellikle Türkiye ve İranı bölgede etkisiz hala getirmek sonra parçalamak bölmek hayalleriyle yatıp kalkıyorlar.Amerika çekileçceğiz diyor ama çekilmediği gibi habire teröristlere silah yardımı yapıyor.Bunların her biri tek dişi kalmış canavar...
    Özellikle dış politikada çok etkili olmamız gerekir.Ben İrana fazla güvenmiyorum.Ama şu aşamada beraber olmakta yarar var.
    Selâm ve saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Ahmet Bey,

    Ne yazık ki tarihi bilmiyoruz, öğrenmeye de hiç niyetimiz yok. Zira yakın tarihimizi gözden geçirsek etrafımızda ve dünyada neler olduğunu ve nelerin bizi beklediğini çok net anlayacağız... İlginize çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. Geçmişi yani tarihimizigözden geçirleriğimiz gibi ilmî düşünceden de günden güne uzaklaşıyoruz.Benim gördüğüm kadarıyla milli kimliğimiz elden gidiyor,toplumsal doku bozulmakta devam ediyor.Çok üzülüyorum?
    Selâm ve saygılar.

    YanıtlaSil
  6. Köklü bir milletiz yeri ve zamanı gelince her şey yerini bulacaktır. Teşekkür ederim Ahmet Bey.

    YanıtlaSil