17 Mayıs 2019 Cuma

"Sehven" Öyle Mi!




Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi adlı bir kuruluş güya "Pontus Soykırı’mının 100’üncü Yılı" konulu bir etkinlik düzenlemek isteyenler,

* Marmaris'te İzmir marşını söylemek isteyen gençlerin boğazını sıkanlar,

* Ve Bursa. Atatürk'ün olmadığı, Atatürk'süz bayram  afişlerini  astıran Bursa Büyükşehir Belediyesi.
Nasıl Yani!..


Kim oluyorsun da Türk milletinin büyük bir hayranlık besleyerek sonsuz sevgiyle  kalbine yazdığı  milli değerimiz, kurucumuz ATATÜRK'ümüzün adını silmeye kalkıyorsun! 

Sen ki, Atatürk Cumhuriyeti'nin yasalarıyla, kanunlarıyla kimselerin ulaşamayacağı o şerefli  makamlarda oturmanın yolunu açan büyük ATATÜRK'e fütursuzca saygısızlık etmeye kalkıyorsun, yuh artık!

Sen ki, bu devletin imkanlarıyla, bu milletin alınteri ekmeğini yiyerek oralara kadar gelmişsin, sonra da hadsizce kalkmış ekmeğini yediğin  devletinin milli değerine el uzatıyorsun, öyle mi! 

Öte yandan...
Marmaris’te, 19 Mayıs 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gençlik Yürüyüşü boyunca 15 Temmuz Marşı çalınmasına öğrenciler tepki gösterdi. İzmir Marşı söyleyen öğrencilere, susmaları konusunda uyarı yapıldı. Bir öğrenci, "19 Mayıs’ta 15 Temmuz Marşı ne arıyor? Adam gelmiş boğazımı sıkıyor, burada İzmir Marşı'nı söylediğim için" feryadı basına yansıdı.


Nasıl oluyor da İzmir marşı yasaklanıyor? 

 Mehter Marşı, Genç Osman Marşı, 15 Temmuz Marşı, Gençlik Marşı... Hepsi bizim! Bu ayrıştırmalar da ne oluyor?

O "boğaz sıkan" eller nerede kalem tuttu? 

Hangi okullarda okudu?

Kimin ekmeğini yedi?

Kimden maaş alıyor?

Hangi topraklarda yaşıyor?

Arkadaş bizim başka vatanımız yok, anlamıyor musunuz! 

Yarın bir Irak, bir Suriye, bir Libya, bir Afganistan  olursak, nerelere sığınacağız? 

O makamları bulabilecek misiniz?

19 Mayıs 1919,

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı gün.

100. yılını kutladığımız bu şanlı güne ihanet etmenin anlamı ne? 

Yoksa işgal altındayız da haberimiz mi yok!


Amerika'da birileri çıksa mesela... 

4 Temmuz Amerika'nın Bağımsızlık gününde, Düşünceye Özgürlük Girişimi adlı bir kuruluş güya 'Kızılderililere soykırım' konulu bir etkinlik düzenlemek isteseler,

Washington Belediye Başkanı, Bağımsızlık günlerini kutlarken kurucuları Washington'un resmini kaldırsa ya da  unutturmaya kalksa,

Amerikalı öğrencilerin  milli değerlerini anlatan marşlarını söylediler diye, boğazını sıkmaya çalışan yetkililer olsa,

Amerika halkı ve  Amerikalı yetkililer buna asla ama, asla izin vermezler! Zira bu davranışlar bir milletin parçalanması demektir, NOKTA.

Dolayısıyla...

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölüp parçalayamayacaksınız! Zira ATATÜRKmilli birliğimizin  ve bölünmez vatanımızın ÇİMENTOSUDUR! Onun adını çıkartmaya, görmezden gelmeye, yok saymaya senin ne gücün, ne de haddin  yetmez, bu bir!

İzmir marşı, Mehter Marşı... milli duygularımızı kabartan TÜRK'lüğümüzle, atalarımızla övündüğümüz değerlerimizdir, bu iki!

İçte ve dışta hain ve düşman  güçler birleşmiş, "düşünceye özgürlük" filan diyerek kurulan bu sözde dernekler, tee (Kürt İslam teali cemiyeti, İngiliz muhipler Cemiyeti gibi) 100 yıl önce de vardı, bugün de var!..

Onun içindir ki Atatürk'ün "Gençliğe Hitabe"si, "İstiklal Marşı" boşa yazılmadı. Dolayısıyla tarih boyu denediniz, yine deniyorsunuz ama biliniz ki asla başaramayacaksınız, bu da üç!

Ne mutlu TÜRK'üm diyene!



Sevgi ve saygılarımla!



"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

2 yorum:

  1. Sayın hocam, yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Atatürk zamanında ve sonraki yıllarda olduğu gibi, "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünü yeniden içtenlikle söylemeyi bilmeli ve değerlerimiz her zaman olduğu gibi sahip çıkmalıyız.

    YanıtlaSil
  2. Evet Hüseyin Bey her şeyimizi "içtenlikle" yapmalıyız. Başka türlü olmaz! İlginize çok teşekkür eder, saygılar sunarım.

    YanıtlaSil