30 Ağustos 2020 Pazar

30 Ağustos...




30 Ağustos Zafer Bayramımızı küçümseyenlerin uzantıları, o tarihi günde de  kendilerini göstermişler. Bakınız, Falih Rıfkı Atay’ın büyük zaferin yaşandığı o tarihteki anısı, sanki bize bugünü anlatıyor:

"Muhiddin Baha’nın Ankara hikayesi, Meclis’te bir aralık ellerini yıkamaya gitmiş. Asık suratlı bir milletvekili  görmüş. Mustafa Kemal’in muhaliflerinden biri:

-Yahu nedir bu halin? diye sormuş. Öteki dudaklarını ısırarak:

- Ne var sanki? Nasıl olsa İzmir’i bize vereceklerdi. Nesini büyütüp duruyorsunuz? diye çıkışmış da!

Sonra da:

-Yunanlılardan kurtulduk. Bakalım Mustafa Kemal’den nasıl kurtulacağız? demiş.

Evet, muhalifleri ve rakipleri sapsarı idiler. Ah! Bir kurşun, son Yunan kurşunu  Mustafa Kemal'in göğsüne saplanamaz mıydı?

O gün sapsarı kesilenler veya onların kinini güdenler, şimdi bile o günün hatırasını söndürmeye uğraşmakta değil midirler? " Falih Rıfkı Atay, Çankaya sf: 364


Dolayısıyla...

"Nemiz varsa, bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaş olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu Batı'nın, vicdanımızı ve kafamızı Doğu'nun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcağını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini, her şeyi 30 Ağustos Zaferi'ne borçluyuz." ÇANKAYA, sf: 363  Falih Rıfkı ATAY

30 Ağustos Zafer Bayramı Yüce Türk ulusuna kutlu olsun! 

Ne mutlu Türk'üm diyene!

Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

4 yorum:

  1. Merhabalar.
    Kurtuluş Savaşı'mızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Büyük Taarruz Zaferinin 98. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Değerli düşüncelerinizi ve duygularınızı bir kez daha içtenlikle paylaşmaktan gurur duyarım. İlginize teşekkür eder, saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
  3. Falih Rıfkı ATAYI'ın bu konuda çok iyi denemeleri vardı,eskiden Türkçe ve edebiyat derslerinde çok işlerdik..30 ağustos yazınız da çok iyi Tülay hocam,zafer bayramınız kutlu olsun..🙂

    YanıtlaSil