7 Ocak 2021 Perşembe

Düşmez Kalkmaz Bir Allah




"Demokrasi" ve "insan hakları" adı altında oraya buraya müdahale ederek, mazlum milletlerin tepesine çullanıp ortalığı kana bulayan Amerika,  

Bu defa kendi ülkesine "demokrasi" getiriyor. Hem de o korku salan görüntüler eşliğinde, üstelik de  kendi meclisinde...

Zira işgal ettiği ülkelerde, masum insanların evlerini tekme tokat bastığı, ellerinde ağır silahlarla etrafa korku salan görüntülerin bir benzeri, dün itibariyle kendi ülkesinden dünyaya resmedildi!

Dolayısıyla bu görüntülerle,

"Düşmez kalkmaz bir Allah" sözü tam yerine oturdu!

Öte yandan, konuya ilişkin bugün okuduğum gazete başlığıyla bağlantılı olarak bir anımı izninizle paylaşmak isterim:

Sicil amirimiz olarak okul müdürü, öğretmenlerine her yıl puanlamayla not veriyor... 

Ben de o sıralar da okul müdürünü şikayetimden dolayı, okulca geniş çaplı bir soruşturma geçiriyoruz...

Hal böyle olunca da okul müdürümüzün benim sicilimi sağlıklı değerlendiremeyeceğini ifade eden bir dilekçeyle İlçe Milli Eğitim müdürünün yanına gittim. 

Müdür bey, eline dilekçemi alır almaz önce, 

"Yasalara göre en az 6 ay birlikte çalıştığın en son amir sicil notu verebilir. Dolayısıyla da burada yapacak bir şey yok. Mecburen okul md. sicilini dolduracak."

İşte o vakit bir cevabım oldu:

"Sayın hocam böyle bir şey doğru olabilir mi? Zira var sayalım ki okul amirinin akli dengesi bozuk... o halde yine de ısrarla "akıl hastası" birinin değerlendirmelerine mi maruz bırakılacağız?!.."

Demek ki neymiş? 

Aklın yolu birmiş, 

Ve de,

Davranış ve eylemlerle ortaya çıkan fiiller karşısında akıl ve mantık ön plana çıkmak zorunda!


Sevgi ve saygılarımla!

"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

2 yorum:

  1. Merhabalar.
    Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Daha bunlar iyi günler. İlahi adaletin tecelli edeceği günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

    Aradan yıllar geçti çok net hatırlamıyorum ama, birinci sicil amiri ile ikinci sicil amirinin notları arasındaki farkın çok yüksek olması durumunda sicil evrakı, üçüncü amire falan gidiyordu. Siz bu konuyu daha iyi bilirsiniz. Hiç de üzülmeyin öğretmenim. Eğer şikayetinizden ötürü size husumet besleyip, sicil notunuzda hak ettiğiniz değerin altında kanaat kullanırsa, o da onun bileceği bir şey. O düşük notu size değil, aslında kendine takdir edilmiş bir not olarak görmesi gerekir. Gerçek bir sicil amiri böyle durumlarda duygularıyla değil aklıyla ve vicdanıyla davranması gerekir. Ama ne yazık ki, böyle gerçek sicil amirlerini görmek pek mümkün olmamıştır.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Şiarım, "haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." Saygılarımla ilginize çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil