29 Temmuz 2021 Perşembe

Cayır Cayır Yanan Hayvanların Ahı...




 "Acı ve üzüntü, engin bir bilinç ve derin bir yürek için her zaman zorunludur... bence, gerçekten büyük insanlar, büyük acılar çekmek zorundadırlar." Suç ve Ceza, Dostoyevski

Yok olan ağaçlar,

Yok olan börtü böcekler,

Çığlık çığlığa yanan, boğulan masum hayvanlara karşı, 

 Kendilerini bu dünyanın tek hakimi olarak gören ve kendilerinden başka kimseyi önemsemeyen  mahlûkatların doymak bilmeyen bir güç hırsıyla mavi dünyamız cehenneme çevriliyor...

...

MANAVGAT ve Akdeniz'den yükselen yangını derin bir acıyla, hiçbir şey yapamadan çaresizce izliyoruz...


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

4 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Öğretmenim.
    Bu güzelim ülkemizin bu kadar sahipsiz kalışına ben daha fazla dayanamıyorum. Her yerde kasıtlı çıkarılan orman yangınları, diğer taraftan ülkenin demografik yapısını bozarak ülkeyi göçmen ve mülteci istilasına zorlayan Batılı güçlerin oyunlarına alet olan iktidarın tutumu akıl alır gibi değil.

    İş işten geçmeden bu ülkenin bir evladı olarak üzerimize düşeni yapmadığımız takdirde, karşılaşacağımız acı sonuçlarına da katlanmak zorunda kalacağız.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Recep Bey,

    Öncelikle bu dünyanın tek sahibi biz insanlar değil! Tolstoy'un dile getirdiği üzere, "Acı duyabiliyorsan, canlısın. Başkalarının acısını duyabiliyorsan, insansın." Dolayısıyla, yanan hayvanlara, ağaçlara... gerçekten canım çok yanıyor. Ve ülkemin içine düştüğü durum son derece içler acısı... değerli yorumunuza içtenlikle teşekkür eder, saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
  3. Sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında orman yangınları var ve bu yangınlar doğal olarak ortaya çıkan yangınlar değil,kasıtlı olarak ormanların yakıldığına dair bilgiler ve görüntüler var,Türkiyedeki onlarca noktada AYNI ANDA ormanlarımızda yangınlar çıkması pek mantıklı değil,bunları iklim değişikliğine ve küresel ısınmaya bağlayanlar var ama işin aslı öyle değil gibi gözüküyor,örneğin kaliforniadaki orman yangınlarındaki görüntülerde uzunlamasına giden ateş çizgileri var,yani bu durum aslında uzaydaki uydulardan laser teknolojisi kullanılarak bilinçli yakılmış olduğu anlaşılabiliyor.Bu konuda çok iddia var,bunların asıl amaçlarının küresel ısınmayı daha da azdırarark,Türkiye gibi ulus devletlerini kontrol altına almak ve ülkeleri uyduruk çevre kanunlarıyla eyaletlere ayırmak olduğu vs vs söleniyor..Yani aslında işin ucunda kirli politik manevralar var ve insnalığı yok etme planıda buna dahil..İnsan nüfusunu covid,aşi ve küreel ısınma vb gibi uyduruk planlarla azaltmaya çalışıyorlar,bunu artık herkes anlamış durumda..Neyse çok fazla konuştum,kusura bakmayın,Allah sonumuzu hayr eylesin..Emeğinize sağlık Tülay hocam..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Ertuğrul Bey, yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum... Ancak özetle derim ki, yapanın yanına kâr kalmaz, bu bir! "Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner, bu da iki! Dolayısıyla bu "kirli hesaplar" hepimizi yakacak! Teşekkür eder, saygılar sunarım.

    YanıtlaSil