26 Eylül 2012 Çarşamba

"Bozkırın Tezenesi" Aramızdan Ayrıldı




Büyük halk sanatçımızın o etkileyici sesinden, sazından, yorumundan bir tükü:
http://www.youtube.com/watch?v=p_TYdVuAIVY&feature=related


Ünlü halk ozanımız, değerli sanatçımız Neşet ERTAŞ'ı ne yazık ki bugün kaybettik!

Neşet ERTAŞ, halkının gönlünde taht kurmayı başarmış gerçek bir halk sanatçımızdı... Bu münasebetle, "devlet sanatçısı" olmayı reddederken, "Halkın sanatçısı olmak benim için en büyük şereftir" diyebilmenin asaletiyle halkından kopuk, ayrı bir sınıf içerisinde  yaşamamıştır!


Anadolu'nun bağrından çıkan merhum Muharrem ERTAŞ'ın oğlu olan Neşet ERTAŞ, benim de en çok sevdiğim sanatçılarımızdan birisiydi. Rahmetli babamın dilinden düşürmediği, sazıyla, sesiyle  kulaklarımıza yerleştirdiği müziğiyle Neşet ERTAŞ'ı hiç unutmadım... Her frsatta onu dinlemekten büyük keyif aldım... Hatta daha da ileri giderek öğrenci servislerinde Neşet ERTAŞ'ın müziklerini çalmaları için ricacı oldum... Çocuklarımızı kendi müziğimizle besleyememenin acısını yaşayan ve yakından hisseden bir eğitimci olarak Neşet ERTAŞ'ın vefatını duyduğumda, inanılmaz bir acı duydum. Gerçekten büyük bir ustayı, büyük bir değerimizi kaybettik...


Sazıyla, sözüyle, sesiyle, tarzıyla, Anadolu'nun derinliğinden gelen  mütevazı yaşamıyla onu her daim saygıyla anacağız...


Üretken, gerçek anlamda kültür hazinemizi her daim güçlü kılan Neşet ERTAŞ'a Allah'tan rahmet diliyorum...


Büyük halk ozanımızı kaybetmenin üzüntüsünü, eksikliğini derinden hissediyorum...


Sevgi ve saygılarımla!


Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (A.S.) 

2 yorum:

  1. Merhabalar,

    Bu büyük Halk Ozanı'nı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Emir büyük yerden gelmiştir. Cenab-ı Hakk'tan bu Büyük Usta'ya rahmetiyle, merhametiyle ve lütfuyla muamale eylemesini ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil ihsan etmesini niyaz ederim.

    Türkülerin ve türkü severlerin başı sağolsun!

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar hocam,

    Bize türkü dinlemeyi ve Neşet ERTAŞ'ı tavsiye etmeniz üzerinden tam 12 sene geçti şimdi ise servislerde de çalınmasını tavsiye ettiğinizi okuyunca çok duygulandım çünkü kulakların pası ancak böyle güzel bir sesle silinebilirdi oysa şimdi türkülerimiz öksüz kaldı, tüm sevenlerinin başı sağolsun.

    Sevgi ve saygılarımla...

    YanıtlaSil