24 Kasım 2012 Cumartesi

Öğretmenim...
















"Mektep genç dimağlara, insanlığa hürmeti, millet ve memlekete muhabbeti, istiklal şerefini öğretir. İstiklal tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takibi lazım gelen en doğru yolu belletir. Memleket ve milleti kurmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde birer namuslu mütehassis ve birer alim olmaları lazımdır. Bunu temin eden mekteptir." ATATÜRK

 Öğretmenim...

Mesleğimi büyük bir içtenlikle ve öylesine zevkle yapıyorum ki...

Çocuklara her baktığımda  masum olmalarının yanında  onların tertemiz  duygularıyla karşılaşıyorum. Onlardan birisini sevdiğimde bana bakan başka bir çift göz mutlaka oluyor... O vakit yürğim "cız" ediyor...


Hayatı anlatmak ve anlamak sevgiden geçiyor...


Yüreğinde Allah, vatan, bayrak, millet, insan sevgisi taşıyan nesiller yetiştirmek öncelikle biz öğretmenlerin birinci görevi.

Bu sorumluluğumun bilinciyle bana emanet edilen çocuklarıma karşı, görevimi ve toplumsal yükümlülüğümü keyifle ve yılmadan yürütebilmenin mutluluğuyla bizi kul'a kul'luktan birey ve tebaa'dan vatandaş konumuna getiren  Büyük Atatürk'e sonsuz minnet ve şükran duygularımla...


Bugün bu zor ve kanlı topraklar  üzerinde sürdürdüğümüz  varlığımızı borçlu olduğumuz ve kendisini "milletinin öğretmeni" olarak nitelendiren Büyük Önder Kurucu Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılığımız sonsuza kadar devam edecektir!


Bütün Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu olsun...


Sevgi ve saygılarmla!


Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (A.S.)

6 yorum:

  1. Öğretmenler günün kutlu olsun canım.

    YanıtlaSil
  2. HER ÖĞRENCİNİN FARKINDALIĞINI FARKETTİRDİĞİNE İNANDIĞIM. TÜLAY GÜRDAL ÖGRETMEN.. SİZİN VE SİZİN NEZLİNİZDE TÜM ÖĞRETMENLERİN ÖGRETMENLER GÜNÜ KUTLUYOR..SİZİ TANIDIM İÇİN ONU VE GURUR DUYYORUM..BANA İNANCIMI KAYBETTİRMEDİGİNİZ İÇİM... BENİM HALA UMUDUM VAR SİZİN SAYENİZDE....SAYGILAR...Demet deveci.

    YanıtlaSil
  3. Yazılarınızın en büyük takipçisi olarak buradan da kutlamam gerek :)
    Üzerimde emeğinin en çok onun olduğunu ve hayata bakışımı kendisinden aldığımı düşündüğüm canım öğretmenim sizi çok seviyorum tekrar öğretmenler gününüzü tüm içtenliğimle kutlarım.

    Sevgi ve saygılarımla...

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Tülay Öğretmenim,

    Şimdi burada öğretmenlerle ilgili ne yazsam, ne söylesem asla karşılığını bulmayacaktır. Ben öğretmenlerimizi eli öpülmeye layık, eşi ve benzeri olmayan çok değerli bir varlık olarak görüyor ve bloğunuz nezdinde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum.

    Cenab-ı Hakk, onların yar ve yardımcısı olsun inşallah.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  5. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.

    Sizlerin yetiştirdiği öğrenciler, Ülkemizin geleceğidir. Zerre kadar kuşkumuz yok.

    YanıtlaSil
  6. Ben öğretmenim sizin kadar özel bir insan görmedim.Sizi çok seviyorum.Öğretmenler günün kutlu olsun♥
    Fadime ilter

    YanıtlaSil