22 Mayıs 2016 Pazar

Piknikteyiz... :)














Yıl sonu yaklaşıyor... 

Dolayısıyla 4 yıldır beraber olduğumuz kuzucuklarımla birlikte doğanın doyumsuz güzellikleri arasında bir gün geçirmek üzere "Mihraplı Park"ına gittik.. Hep birlikte yeşil alanlarda, evden getirilen malzemelerimizle  günün keyfini çıkarmaya başladık.

 O da ne!...

Yeşil alanları sulamak üzere döner fıskiyeler çalışmaya başladı... Birkaç dakikaya kalmadan her yer su deryasına döndü..

İnanılır gibi değil... 



Park alanı içerisinde çok sayıda insan piknik yapıyor, ama kimse de oralı bile değiller. Çocuklar "öğretmenim her yer su oldu, ne yapacağız? Bu işi neden gece yapmıyorlar..." 

Gidecek kuru bir yer de olmadığı için çocuklarıma ve velilerime,  "ahlanıp vahlanma" yerine ilgili kişiye ulaşmamızın en doğru iş olacağını söyledim.

Önce park içindeki ilgili kişinin yanına gittik... güvenlik görevlisi, "duyarlılığınıza teşekkür ederiz, ben şimdi telefon açacağım" dedi. Döndüğümüzde sulamanın tam hızıyla devam ettiğini ne yazık ki gözlemledik. Üstelik etrafta basacak kuru bir yer kalmamış durumda.. Hal böyle olunca bu defa ilgili yerleri telefonla aramaya başladık...   Ve nihayetinde ulaştık.

Telefondaki ilgili arkadaş, bize bu işlemin mutlaka yapılması gerektiğini anlatıyor... Kendilerine şu anda buradaki insanlar dinlenmek, eğlenmek  için buraya geldiklerini, ancak zamansız yapılan ve uygulanan fıskiyeler sayesinde bu parkın işlevini yitirdiğini söylediğimde görevli arkadaş, "Haklısınız. Ancak bu bir görev. Ve bu görevi yaptığımız her zaman diliminde aynı şikayetler karşımıza çıkıyor." dedi.

Bu defa, "Böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Zira sulama hiç şüphe yok ki bu parkın hayat damarı...  Ancak günün her saatinde şikayet var diyerek sulama işleminin  insanların -dinlenme, eğlenme-ihtiyaçlarını karşıladıkları bu saatlere denk getirilmesi, insan aklıyla alay etmekle eşdeğerdir. O sebeple diyeceğim,  gece saatlerinde piknik yapılmaz değil mi?" dediğimde, "Haklısınız öğretmenim, şimdi gereğini yapacağım..." 

Telefonu kapadıktan 2-3 dakika içerisinde fıskiyeler durdu, biz de 1 saat gecikmeyle kaldığımız yerden devam ettik... :))














Tabii görevli arkadaş kısa bir süre sonra "her şey yolunda mı?" nezaketlerini içeren telefon konuşmasıyla kendilerine teşekkür etme fırsatını vermiş oldu.  Sağ olsunlar...

Diyeceğim şu ki... 

O kadar insan orada bu durumla karşılaşmalarına rağmen, kimseden tek bir tepki gelmediğini hayretler içerisinde minik öğrencilerimle birlikte gözlemledik. Tabii ki kendi aralarında şikâyetlenmeler var.. Ama ciddi anlamda sorgulama yok!

Dolayısıyla.. eğlenmek için gittiğimiz mekanda yaşadıklarımız ve küçük de olsa karşılaştığımız bir krizi sorgulayarak çözümlediğimizi yerinde uygulamalı olarak gördük.

Ayrıca bir şeye daha tanıklık etmiş olduk, ki, o da  bulunduğumuz mevkiilerde bize düşen  görevlerimizi elbette yerine getireceğiz... Ancak bu görevleri yerine getirirken, akıl ve mantık çerçevesinde inisiyatif kullanmayı da çok iyi bileceğiz.

Hiçbir sorgulama yapmadan her şeyi harfiyen verilen emirler doğrultusunda yerine getirmek, yani tam anlamıyla "görev adamı" olmak,  kendini sağlama almak demektir. Dolayısıyla bu durumla,   "inisiyatif" kullanmak arasındaki o ince çizgiyi çok iyi ayırt etmek gerekiyor. 

Kısaca sorunlara çözüm üretmek, gerekeni yapmak için inisiyatif alan kimse, işini doğru ve mantıklı ilkeler doğrultusunda yapan kimse demektir. 



Bu anlamda bizlere yardımcı olan Mihraplı Park çalışanlarına ve ilgililere her şey için teşekkür ederiz...


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

1 yorum:

  1. Merhabalar.
    İnsana nefes bile aldırmayan bir ülkeye döndük. Neyse ki, mahallinde yaptığınız ciddi anlamdaki sorgulamanın amacına ulaştığını görmüş bulunuyoruz. Çocuklar hem eğlenmiş, hem de öğrenmiş oldu. Tabi sizin sayenizde.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil