24 Mart 2016 Perşembe

Sevgili Federica...






Sevgili Federica Mogherini,

Basından öğrendiğimize göre, Belçika'daki tedhiş saldırılarına ilişkin değerlendirme yaparken, gözyaşlarınıza hakim olamayıp ağlamışsınız. Lütfen o kıymetli gözyaşlarınızı boşa akıtmayınız! Zira bu anlamda bütün küresel güçler bir oldunuz  "Arap Baharı" diye adlandırdığınız "kara kış" senaryosunu hep birlikte YAZDINIZ. Birlikte tedhiş örgütlerini eğitip, birlikte ağır silahlara varana kadar tedhişçileri donattınız. Dolayısıyla... bu gözyaşlarınıza kıyamadığımız için, topunuza teessüflermizi iletirim.


Bölgemizi cehenneme çevirdiniz. Gizli gizli çeşitli tedhiş örgütlerini ince ince planlayarak, dünyanın dört bir yanından nerede cani varsa bulup bu bölgeye doldurdunuz. Sonra ellerinizi ovarak olacakları "kristal fanus" olarak gördüğünüz Avrupa'daki "sırça köşk"lerinizden izlemeye başladınız.

İpler elinizde istediğiniz gibi dünyayı şekillendirmek üzere "kristal fanus"unuz dışında her yeri kan gölüne çevirdiniz. Yetmedi milletleri tarihin en büyük "kavimler göçü"ne zorladınız, tarihin en  cani cinayetlerine çanak tuttunuz.

Zira Ege, Ege olalı böyle bir zulme tanıklık etmemiştir. O güzelim denizi kanlı cinayetlerinize alet ettiniz. Hiç şüpheniz olmasın ki gelecekte Akdeniz'e açılan "Ege Denizi" korku ve dehşet film ve romanlarına birinci derecede senaryo olmaya aday. Güzelim Ege'yi kum'u ve güneş'i ile anmak yerine dibinde balıklara yem olan "cesetler"iyle anılacak hale getirdiniz.




E, bu da sizin "şan"ınızı artttıracaktır... Vallahi "Drakula" oldunuz, haberiniz olsun!

Dolayısıyla bölgenin cehenneme çevrilmesi ile hakikaten "her yer demokrasi", "her yer özgürlük" oldu, ellerinize sağlık, "müteşekkiriz"... 

Haa, bu arada bölgede ateş büyüdükçe sizin "kristal fanus"unuz da  kotrolünüzden çıkarak, bir anda  tuz buz oldu. Vallahi kendi vatandaşlarınızı da uyuşturdunuz! Eh... artık onların da uyanma vakti geldi...  Gerçi koskoca  AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi olarak sizin o kıymetli gözyaşlarınız karşısında uyanmaları biraz gecikse de, inanınız bana, sayın masum ahaliniz er geç gerçeği yakından göreceklerdir.



Hani sizin  o yürekli ünlü düşünür Stéphane HESSEL'in dediği gibi...

"İnsanı kızdıracak nedenler, bugün o kadar açıktan görülecek gibi değiller -dünya çok karmaşık bir yer haline geldi. Kim emrediyor, kim karar veriyor? Karşı karşıya kaldığımız etkiler arasında ayrım yapmak artık o kadar kolay değil. Yapıp ettiklerini hemen anlayabileceğimiz küçük bir üst tabakayla karşı karşıya değiliz. Dünya büyük. Karşılıklı bağımlılıkları ve hayatın aykırı bağlarını, hiç olmadığı kadar hissediyoruz. Bu dünyanın dayanılmaz hale geldiğini anlamak için dikkatli bakmak ve aramak gerekiyor." Stéphane HESSEL



Evet, Sevgili Federica vallahi benden söylemesi. Zira bizde bir söz var:

"Takke düştü kel göründü"


Dolayısıyla...

Hadi kolay gelsin...

Sevgilerimle. TÜRK vatandaşı, Tülay


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

8 yorum:

  1. Yüreğinize sağlık Tülay hocam...

    YanıtlaSil
  2. Takkesi düşen emperyalistlere tokat gibi bir yazı. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. DÜNYA YAŞAMAK İÇİN TEHLİKELİ BİR YER,KÖTÜLÜK YAPANLAR YÜZÜNDEN DEĞİL,DURUP SEYREDEN VE ONLARA SES ÇIKARMAYANLAR YÜZÜNDEN.
    ALBERT EINSTEIN

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Kendilerinden başkalarını ezilecek bir böcek gibi gören, M.Akif Ersoy'un da dediği gibi: ‘Medeniyet!’ dediğin tek dişi kalmış canavar"dan bir farkları yoktur.
    "Keser döner, sap döner;gün gelir, hesap döner" diye işte biz buna deriz.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  5. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bazı i sanlar bilmem kaçıncı sınıf gözlerinde bu yüzden sadece kendileri ne üzülüyorlar

    YanıtlaSil
  6. ''SAYIN FEDERİCA MOGHERİNİ ''
    NEREDE KALDI '' ARAP BAHARINIZ ILIMLI İSLAM ANLAYIŞINIZ'' - ORTADOĞUYU DA ÜLKELERİNİZİ DE KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİNİZ BOŞUNA AĞLAMAYIN IZ
    _BİZ 30 YILDIR AĞLIYORUZ SAYENİZDE..,
    _ TERÖRE EN BÜYÜK DESTEĞİ SİZ AVRUPA VERDİNİZ....
    30 YILDA 40.000 ASKER POLİS ŞEHİT VERDİK HANGİ GÜN ACIMIZI PAYLAŞTINIZ.? NATO MÜTTEFİKİ OLARAK.!!
    GEÇMİŞ OLSUN BELÇİKA..., FRANSA....
    _ EGE DENİZİNDE Kİ SAHİLLERİMİZE VURAN ÖLEN SURİYELİLERİN..,
    _ AKDENİZ DE Kİ AVRUPA SAHİLİ KIYILARINA VURAN LİBYALILARIN ÖLÜMÜNDEN SİZLER SORUMLUSUNUZ..,
    BİZLER DEĞİL...

    YanıtlaSil
  7. Bölgeyi cehenneme çevirdiler. evet maalesef bu doğru değildir diyemeyiz. Lakin, bölgede yaşayanların yaşadıkları bölgeyi cehenneme çevirenlerle işbirliği yapmasına ne demeli?

    YanıtlaSil
  8. Diyecek kelime bulamıyorum artık:(

    YanıtlaSil