2 Aralık 2013 Pazartesi

Yuhh Artık! "TÜRK Yok"






















"Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir." ATATÜRK


 1272-1333 yılları arasında yaşayan Âşık Paşa, "Türkçenin küçümsendiği ve Fars şovenizminin etkisinde kalınarak halkın konuştuğu dil olan Türkçenin sarayda konuşulmadığı bir dönemde Garibname adlı eserini yazarak Türkçenin önemini vurgulamış ve saray’ da Türkçe konuşulması gerektiğini vurgulamıştır. Arapça ve Farsça’ nın resmi dil olarak kullanılmasına ilk tepki Karamanoğlu Mehmet bey tarafından gösterilmiştir. Karamanoğlu Mehmet Bey’in öncülüğünü ettiği "Türkçeci hareketine" Mevlana Celaleddin-i Rûmi’nin oğlu Sultan Veled ve ünlü düşünür Yunus Emre de destek vermiştir. Ancak en ateşli destek Aşık Paşa tarafından verilmiştir. 12.000 beyitten oluşan Garibname adlı eserinde büyük ölçüde Türkçe dilini kullanmış ve Türklükle alakalı tasavvufi şiirler yazmıştır. Garibname adlı eseri "Türkiye Türkçesi İle Yazılmış İlk Edebi Eser" olarak tarihte yerini almıştır." Alıntıdır.

"Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok" Prof. Dr. Yasin AKTAY

* Kimyada kimyasal sentez, birden fazla maddenin bir olayda kendi özelliklerini kaybedip, yeni özellikte bir madde meydana getirmeleri özelliğine denir.

* TDK'ya göre sentez: Ayrı ayrı parçaları veya ögeleri bir araya getirerek bir bütün oluşturma.


Evet sonunda bunu da duyduk... Hem de "profesör" unvanlı "bizim" kendi insanımızdan...

İnanılır gibi değil...

"Türk yok" öyle mi?

Pekii o zaman;

Ermeni var, İngiliz var, Fransız var, İtalyan var, İspanyol var, Alman var, Japon var... Ama "Türk yok"...

Vallahi kendimi bildim bileli "Ben Türk’üm" dedim.. Soyumun uzantılarını derin derin  araştırmayacak kadar da "kafatası"ından uzak ulus anlayışıyla,  "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir" felsefesine sahip bir Türk olarak! Son tahlilde ulusumuzun yüzde 99’unun da aynı duygularla Türklük bilincine sahip oldukları kesin...

O vakit, tarihin yazdığı, Allah'ın bildiği bu gerçeği nasıl inkar edeceksiniz?!

Bu bağlamda Türkçeyi de mi, "yok" sayacaksınız?

Ya, Türk şair Âşık Paşa? 

Onu da "yok" mu sayacaksınız?

Tarihi inkar eden Sayın "Hoca"ya Büyük Atatürk'ün sözüyle karşılık verelim:


"Taş kırılır, tunç erir; ama Türklük ebedidir!" 


Sevgi ve saygılarımla!


Image"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

1 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Gürdal.

    Kendisinin Türklükle alakası olmadığı gibi, bir soy problemi de olan bu zavallı'nın bu talihsiz ve mesnetsiz iddiasını esefle kınıyorum.

    10 asırdan fazla bir süredir İslamın sancaktarlığını yapmış büyük Türk milletinin bir Türk ferdi olarak Türklüğümle ve Türkiyemle gurur duyuyorum. Kendini Türk görmeyip bu ülkede yaşamaktan utanan ve sıkılananlar varsa, Türkiye'yi kadrini ve kıymetini bilenlere terk etsin ve kendine yakışan ve uygun gördüğü başka bir ülkeye cehendem olsun gitsin!

    Belli ki bu mesnetsiz iddiası ile birilerinin gözüne girmeye ya da yaranmaya çalışıyor. Boyundan büyük konuştuğu bu lafından dolayı akademik kariyerinden utanmalıdır.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil