14 Ekim 2020 Çarşamba

Arşiv'e Bir Bakalım...


NOT:

Ceviz Kabuğu'nu, sayısız kere  e-posta ile  dahası canlı yayına telefonla bile katılarak görüşlerimi bildirdiğim dolayısıyla da seyircisiyle birebir buluşan, kalite düzeyini özetle tanımlamak gerekirse,  "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" olgusuna yakışan bir tartışma programı olarak TARİHE geçtiğini görüyorum.

Dolayısıyla... 

Kanaldan kanala geçiş yapan Sayın Hulki CEVİZOĞLU'nu twitter üzerinde de takipteyim...  Görüyorum ki bir şekilde Hulki CEVİZOĞLU'na olumlu görüşlerin yanında bence -"kovulduğu" yönünde ve duruşu hakkında- haksız olarak gördüğüm eleştirilere de maruz kalıyor. Bu durumda haksızlığa tahammül gösterilir mi? Bana göre, gösterilmez. O sebeple yıllar önce yazmış olduğum bir yazıyı izninizle buradan yayınlamanın tam zamanı olarak görüyorum... 

İlgi ve bilgilerinize saygı ve sevgilerimle... 


Hulki CEVİZOĞLU'nun Suçu Ne?

15 Ağustos 2014 Cuma





"Hulki CEVİZOĞLU kovuldu!

H. Cevizoğlu, Yurt gazetesi ve Sokak TV'deki görevinden alındı" Habervaktim.com. 14 Ağustos 2014

Araştırmacı Gazeteci Yazar M. Hulki CEVİZOĞLU...

Yazdığı kitaplarıyla ve özellikle çeşitli televizyon kanallarında yapmış olduğu  "Ceviz Kabuğu" programı ile Türk halkının kendisini yakından tanıdığı aydın bilim insanı. 

Ne yazık ki biraz önce okuduğum bir habere göre, Hulki CEVİZOĞLU'nun  çalıştığı televizyon kanalından ve yazılarını yazdığı gazeteden "kovulmuş" olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş oldum.

İnanılır gibi değil! 

Nasıl yani? 

Bir yazarın düşüncelerini ve bilgilerini -ki araştırmaya, belgeye yönelik bilgiler- okuyucu ve izleyicileriyle paylaşması ne zamandan beri "suç" oluyor? Hani her şey bir tarafa... Düşünce özgürlüğü ve dolayısıyla haber alma hakkı anayasal değil mi?!.. Hulki CEVİZOĞLU'nun yapmış olduğu programlar, kaliteli yayıncılık adına tüm televizyon kanallarına tam bir örnek, bu bir!

Dolayısıyla...

Onun işinden kovulması Hulki CEVİZOĞLU'na ONUR, kovduranlara da KARA  LEKE olarak tarihe not düşmüştür, bu iki! 

Bu bağlamda...

İlkeli olmak, kişiliğinden ve duruşuından ödün vermemek, kimseye boyun eğmemek, doğru bildiklerini söylemek

BAYRAĞI, VATANI, MİLLÎ DEĞERLERİ, TÜRK MİLLETİNİN MENFAATLERİNİ  dolayısıyla ATATÜRK CUMHURİYETİ'ni  sevmek, savunmak  ne zamandan beri "suç" oldu? Bu da üç!

Bu sorunun cevabını öğrenmek ve bilmek hepimizin hakkı!


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 



2 yorum:

  1. Halk tvden mi kovulmuş Tülay hocam,tam bilmiyorum Hulki Cevizoğlu aslında dürüst gazetecilerden biri..Muhalefetin böle birşey yapması çok üzücü aslında ama işte burası Türkiye dedirtecek bir durum..Az önce twitter hesabına baktım,CNN'de yayına çıkmış,twitterda problem çıkmış vs olmuş..Onun programlarına telefonla katılamnız da çok iyimiş Tülay hocam,emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Ertuğrul bey,
    CEVİZ KABUĞU bir klasik... Gerçekten bu programı heyecanla bekleyip, zevkle izliyorum. Yazımda da belirttiğim üzere kanaldan kanala geçiyor. Şimdi "BBN TÜRK"de... İlginize ve değerlendirmelerinize çok teşekkür ederim. Sağıkla kalın.

    YanıtlaSil