8 Aralık 2015 Salı

Vallahi Her Ülkeye Lâzım!




Iraklı din adamı: Bize Iraklı bir Atatürk lazım.

"Irak'ta bir dönem milletvekilliği yapan liberal Şii din adamı İyad Cemaleddin Irak'ı ancak "Iraklı bir Atatürk"ün kurtarabileceğini söyledi."  Hürriyet, 7 Aralık 2015



"Gazi'nin vizyonunda Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyinin ötesine taşımak asıl hedefti. Sadece vatanın işgalden kurtarılması ona göre yeterli olamazdı. Asıl olan, yüzyıllardır ihmal edilmiş bu halkın beyinlerindeki kelepçeleri söküp atmak, yapılacak olan devrim nitelikli reformlarla bilgi düzeyini olması gereken çağdaş düzeye çıkarmaktı.

Artık uluslar süngüyle değil, kalemle, bilgiyle ayakta durabiliyor, güvende olabiliyorlardı. Çünkü kalem süngüden daha güçlü silahlar üretebiliyordu. Eğer Türk Ulusu bunu başaramaz da "bilgi toplumu" olamazsa, kısa bir süre sonra yeniden emperyalistlerin sömürgesi durumuna düşebilirdi. Zira ülkenin jeopolitik konumu dünya durdukça önemini hep koruyacak, birilerinin gözü hep bu topraklarda olacaktı." Orhan ÇEKİÇ,  1938 Son Yıl sf: 36

Dolayısıyla... 

Büyük Atatürk'ün o büyük öngörüsü, ileri görüşlülüğü ne yazık ki bugün aynen yaşanıyor..

Ve bölge, emperyalistlerin sömürgesi halinde.. 

Hal böyle olunca... 

"Iraklı bir ATATÜRK lazım" söylemi, Atatürk'ün düşüncelerinin, devrimlerinin bölge ülkelerinin ve milletlerinin olmazsa olmazları olarak  yaşamsal bir zorunluluk olduğunun bir itirafı ve göstergesidir.

Demem o ki...

Iraklı din adamının söylediği gibi,  Atatürk gibi bir lider,

Sadece bir Irak'a ve Iraklılara lazım değil,

Ya?..

Her millete, her ülkeye bir Atatürk ŞART!



Sevgi ve saygılarımla!

"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)


1 yorum:

  1. Merhabalar.

    Her ülkeye (biz de dahil) Atatürk gibi bir lider ve devlet adamı lazım. Bunun tüm dünya farkında. Ancak, zamanımızda artık Atatürk gibi adamları yaşatmazlar. İzin vermezler.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil