28 Kasım 2016 Pazartesi

Fidel Castro



Mazlum milletlere önderlik eden Fidel Castro hayatını kaybetti.

"Bugün dünya, kendi halkına yaklaşık 60 yıl baskı uygulamış zalim bir diktatörün ölümüne şahit oldu." 27 Kasım 2016, ABD'nin yeni Başkanı Trump

Dolayısıyla,  Fidel Castro "Zalim bir diktatör"müş, iyi mi!
Bakınız o "zalim" CASTRO, güzel ülkeme göz diken emperyalistlere -Amerikan ve Batılı güçlere- maşalık yapan PKK'lılar için 1994 yılında ne demiş:

"Türkiye’deki olayları yakından izliyorum. Umarım ve dilerim ki, sizin oradaki Kürt Hareketi, Yankee’nin (ABD’nin) petrol bekçisi olmaz."

Dahası bir Atatürk hayranı olan CASTRO,  Atatürk’ü kastederek,

"O’nun yaptıklarını ben başaramazdım. Asıl devrimci Atatürk’tür diyor ve şöyle devam ediyor: "Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk’ün yaptıklarını başaramazdım." diyor!


Hal böyle olunca...

Bugün ülkemizde ve coğrafyamızda emperyalizme karşı bir savaş sürüyor. Ve ne yazık ki Fidel CASTRO'nun sözleri bugün aynen gerçekleşmiş durumda. Dolayısıyla  coğrafyamız adeta kan gölü... Hem de Amerika'nın ve AB'nin elinde oyuncak olmuş PKK gibi -emperyalizmin emrindeki- kanlı tedhiş örgütlerin eliyle...

Öte yandan...

Bölgemizin yer altı ve yer üstü zenginliklerini sömürenlere "bekçilik" yapmanın adı ne zamandan beri, "özgürlük savaşçıları" oluyor, eyy AB!..

Demem o ki, bugün mazlum milletlerin onurlu yaşam mücadelesi, bağımsızlık mücadelesi vermek isteyenlerin; ve emperyalizme karşı dik duruş sergilemede  sembol isim olarak tarihe geçen CASTRO’ya Allah'tan rahmet diliyorum...




Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

3 yorum:

  1. Trump'ı okuyunca "Kedi uzanamadığı ciğere pis dermiş" atasözümüz aklıma geldi. Büyük devrimci unutulmayacak.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Önce bu büyük devrimci Fidel Castro'ya Cenab-ı Allah'tan rahmetiyle muamele eylemesini niyaz ederim. Ben de her zaman bu büyük devrimciyi takdir ettim. Hele de ABD'ye baş kaldırışıyla adeta beni büyüleyen bir devlet adamıydı.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. Küba'da Atatürk'ü görmek ne kadar güzel, ne kadar gurur verici... Harika! :)

    YanıtlaSil