2 Şubat 2018 Cuma

"Namus Günüdür"




"Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın."

Josip Broz Tito, ölümünden 2 yıl önce, 12 Mart 1978’de, Yugoslavya’nın kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmasında,

"Ülkemiz kristal bir küredir. Ben Joseph Broz Tito, bu küreyi ellerimle tutarak değil, alttan nefesimle üfleyerek havada tutuyorum. Umarım benim nefesim tükendiğinde de birisi gelip bu görevi benden devralır. Yoksa kristal küremiz yere düşer ve tuzla buz olur. İşte o zaman dünyanın kaderinin korunması görevi başka bağlantısız ülkelere kalır. Dünyanın geleceğinin korunması Anadolu’ya düşerAnadolu’da Kemalistler tarafından kurulan devletin temel özelliği bağımsızlıktır. Bu yüzden Anadolu, dünyanın kaderini kurtarma görevini omuzlarına alır" demiştir.

"Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!"

2018 itibariyle, "Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir." diyen Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün askerleri ve bu ruhla mazlum milletlere örnek olmuş  Yüce Türk Ulusu, "dünyanın kaderini kurtarma görevini" bir kez daha yedi düvele karşı  kanı ve canı pahasına rağmen üstlenmiştir!

Dolayısıyla...

Emperyalizmin sömürüsü altında inim inim inleyen halkların örnek aldığı Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun  kurmuş olduğu  ve felsefesi tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dün olduğu gibi bugün de  emperyalist güçlerin hedefindedir...

Bu minvalde hedef alınan ülkemiz ve ulusumuz başta olmak üzere ezilen ulusları ve ülkelerini, etnik ve mezhepsel kökenler üzerinden kan gölüne çevirdiler.  Hal böyle olunca tarihe not düşen Tito'nun "Anadolu" ve "Kemalistler"  tespiti şu anda yaşadığımız savaşla bire bir örtüşmüyor mu?

Öte yandan...

"Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak."

 Vatan topraklarımıza -Kilis'e, Reyhanlı'ya- düşen bombalara rağmen; Yüce Türk ulusu vatanını canı pahasına koruyarak asla terk etmeyeceklerini tıpkı 1919'da  Kurtuluş Savaşı'nda, düşmana aman vermeyen Gaziantepliler, Şanlıurfalılar, Kahramanmaraşlılar...  gibi sahip çıkacaklarını, bir kez daha dünyaya gösteriyorlar.

"Karayılan der ki, harbe oturak  
Kilis yollarından kelle getirek  
Nerde düşman varsa orda bitirek  
Vurun Antepliler namus günüdür."

Bu şanlı ruhu  gururla yazmanın mutluluğunu yaşıyorum...

Hani Milli şairimiz Mehmet Akif'in  Milli Marş'ımız için yazdığı dizelerin hakkını veren Yüce Türk ulusumuzla ve onun bağrından çıkan Şanlı Türk ordumuzla ne kadar gurur duysak azdır!


Demem o ki...

"Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal."

Dolayısıyla İstiklal Marşımızın her bir dizesiyle Yüce Türk milletinin ruhunu yansıtan, karakterini harfiyen anlatan ve dünyada eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanı olduğunu, bir kez daha kanıtlamıştır...

Bu vesileyle,

Yedi düvele hatırlatılır... 


Ne mutlu Türk'üm diyene!




Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

4 yorum:

  1. Merhabalar.
    Necip Türk milletinin başından "Namus Günü" hiç eksik olmamaktadır. Her günümüz bizim için namus günü olmuştur. Ne yazık ki, bu bizim milletimizin kaderidir. Namusu koruma uğruna, bu toprakları aziz kanlarıyla sulayan şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun inşAllah!
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Türk ulusu her daim uyanık olmak zorunda... Zira en ufak bir boş vermişlik bize oldukça pahalıya patlayacağını tarih gösterdiği gibi bugün yaşadıklarımız da açıkça ortaya koymaktadır Recep Bey. İlginize teşekkür eder, saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
  3. Titonun,kendi kurtuluş mücadelesine aften Anadoludan ve Kemalistlerden bahsetmesi açısından sözleri çok etkileyici olmuş ve sizin de dediğiniz gibi şu anda yaşadığımız savaşla birebir örtüşüyor bu sözler,tespitiniz çok doğru Tülay hocam..bölgemiz de bir kürt devletinin kurulması ve sonrasında da büyük israilin kurulması kaçınılmaz gibi..çünkü abd bunun için uğraşıyor..ve rusya büyük ihtimalle abd,nin yanında yer alması da olası bir tehlike arzediyor..

    işte bu tehlikeler yüzünden umarım bu harekatın sonrasında neler yaşanabileceği konusunda titizlikle çalışmalar yapılmıştır ve tam temizlik yapılmadan ve herşeyi kontrol altına alınmadan geri dönülmez,aksi taktirde işimiz zor demektir..herşeyi garanti altına almadan geri dönmek demek bu harekatla onların ekmeklerine yağ çalmışızdır demektir..umarım bu üzücü hadiseler yaşanmaz..güzel bir konuydu emeklerinize sağlık Tülay hocam..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Ertuğrul Bey,

    Bölgemiz, coğrafyamız dolayısıyla dünya büyük tehdit ve tehlike altında. Ancak bölgemizdeki gelişmeler bir tek bizim vatanımızın bölünmesi ile sınırlı değil. Coğrafyamızdaki komşu ülkelerle birlikte Asya ülkeleri de bu tehlike ile karşı karşıya.. O sebeple durum öyle gösterilmeye çalışıldığı gibi değil, değindiğiniz üzere ciddi... İlginize teşekkür eder saygılar sunarım.

    YanıtlaSil