20 Ağustos 2019 Salı

Mario Monti Kayyum Değil Mi?


                                    


"Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Servisi’nden yapılan açıklamada, Türkiye’nin güneydoğusunda üç büyükşehir belediye başkanının görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasının, seçimlerin demokratik sonuçlarına saygı konusunda şüphe uyandırdığı için ciddi endişelere neden olduğu belirtildi."

 İtalya'da Parlamento feshedildi!

Mario Monti,  İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin istifası sonrasında yeni bir hükümet kurması istenmiştir. Kasım 2011'de Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından hayat boyu senatör ilan edildi.

Açıkcası, ömür boyu senatör ve  başbakan olarak atanan zat. Dolayısıyla hani kağıt üstünde demoktratik bir rejimle yönetilmekte olan İtalya'da atamayla yani kayyumla başbakan olan zevat.


"'İtalya çökerse Euro biter'

Alman ve Fransız liderler İtalya'nın teknokrat hükümetine durumun ciddiyetini bu sözlerle anlattı."  25 Kasım 2011

Fransa ve Almanya tarafından İtalya'nın başına sömürge valisi gibi atanan bu zevat, hiç şüphe yok ki İtalyan halkının çıkarlarını gözetmek için değil,  kendi çıkarları doğrultusunda oraya oturtuldu. 

Hal böyle olunca...

Ulusal çıkarlarımız doğrultusunda, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birliğine kasteden ve de Batılı güçlerin kontrolündeki tedhiş örgütleriyle işbirliği içinde olan belediye başkanlarına yönelik Cumhuriyet savcılarının yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında anayasal süreçteki müdahaleye tepki veren Avrupa Parlamentosu raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri hanıma sorum çok açık:

Başta İtalya olmak üzere, İspanya, Yunanistan, Portekiz'de finansal kaygılarınız (Rabobank'tan döviz stratejisti Jane Foley de, "İtalya'nın teknokrat başbakanının istifası eski siyaset sahnesine dönüş korkularını depreştirdi, bu da euro üzerinde yeni bir baskı yarattı") nedeniyle işinize gelmediği için seçilmiş hükümetleri istifaya zorlayarak tıpkı Mario Monti gibi kayyum  atanırken,  "seçimlerin demokratik  sonuçları"na niçin saygı duymadınız?


Dolayısıyla...

Amacınız  halkı düşünmek mi? Yoksa Atatürk'ün kurmuş olduğu çağdaş, laik, sosyal, hukuk Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni parçalayıp, yutmak mı?




Sevgi ve saygılarımla!



NOT: 14 Şubat 2012 tarihli "Kayyum" başlıklı,  konuya ilişkin yazımı buradan okuyabilirsiniz... T.G.


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder