20 Ekim 2009 Salı

Karnımız Tok!
















"Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur." Mustafa Kemal ATATÜRK


Söz konusu uluslararası toplantılar olunca devletler, konuların içeriğiyle ilgili ciddi anlamda hazırlıklar yapar ve yine ciddi sunumlarla sürdürerek koordineli çalışmalar yürütülür diye tahmin ediyoruz. Ancak her nedense söz konusu Türkiye olunca, olayın rengi birden değişiyor. Zira zaman zaman çeşitli ülkelerce ülkemizin vatan topraklarını gösteren haritası bir şekilde değiştirilmiş olarak katılımcılara, takdim ediliyor. Oradan gazete manşetlerine düşüyor! Derken, "harita krizi" gündemde yerini almış oluyor.

Şimdi hemen Doğu ve Güney bölgemizi kapsayan bazı illerimizin elimizden alınmış olarak gösterilen haritalar, aklınıza gelecektir. Ama bu defa başka bir bölgemizden; yani batı bölgemiz olan vatan topraklarının, haritadan çıkartıldığına tanık oluyoruz! Edirne ve Kırklareli illerimiz bir anda Bulgaristan'a dahil edilmiş! Vallahi öyle!.. "EDİRNE'de düzenlenen Sınır Ötesi İşbirliği Programı tanıtım toplantısında katılımcılara dağıtılan kitapçıktaki haritadaki eyalet krizine neden olan ve Bulgaristan heyetinin hazırlamış olduğu kitapçıklarda Edirne ve Kırklareli illerimiz haritada "eyalet" olarak gösterilmiş..." (Vatan)


Peki; nasıl oluyorda bu yanlışlıklar ortaya çıkıyor? Bunlar, üzerinde özenle bezenle çalışarak uzun zaman alan hazırlıklar, değil midir? Öyle dil sürçmesi falan olsa, "neyse" deriz! Halbuki, bunlar matbaalarda hazırlanmış, denetimlerden geçerek sunumlara gelmiş çalışmalardır. Tıpkı yemek gibi. Mutfakta pişirilip, sofrada ikram edilmesi büyük bir itina ve hazırlık ister. Ne bileyim, pişen bir yemek için, "Aaa..! Affedersiniz, bir yanlışlık olmuş; aslında ben bu yemeği ikram etmeyecektim!" falan diyebilir misiniz? Tabii ki de hayır!!! Bu saygısızlığın pekâlâsıdır!..


O zaman demek oluyor ki birileri, bir şeylerin peşinde... Acaba, ince mesajlar verme gayretleri mi var? Kimbilir, belki de Türk halkının, nabzı tutularak üzerimizde psikolojik harekat sürdürüyorlar! Her ne düşünce olursa olsun, gerçek olan şudur ki; bu türden harita vs. gibi araçlar, öyle yanlışlıkla falan ortaya çıkamaz! Kimi kandırıyorlar?! Ardından bir de "özür" dilenerek olayı, örtbas etme peşine düşülüyor.


Tüm bu yapılanlar karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milleti ile herbir şeyin farkındadır! Ve bilinmelidir ki; her türlü fitne ve fesatlığa rağmen, topyekûn birlikteliğimizle bu vatanın, bölünmesine asla müsaade edilmeyecektir! Zira bu haritaları masa başında hazırlayan zihniyetlere, bir de uyarımız olacaktır: Vatan evlatlarımızın, şehit kanlarının daha üzeri örtülmeden bir yenisi ekleniyorsa, durumdan vazife çıkarmayı da ihmal etmesinler, diyoruz!

Sevgi ve saygılarımla!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder