4 Ekim 2009 Pazar

Bu Açıklamalar "Dut Gibi Silkelenecek" Sözler!















Kişi salt bir öğrenci olarak kalırsa, öğretmenine borcunu ödememiş sayılır. NIETZSCHE


Elhamdülillâh Müslümanım! Ve Türküm!

Evet, "AVRUPA Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg, Türkiye’de “azınlıklar” ile ilgili yayınladığı raporunda okullarda öğrencilerin söylediği “Ne Mutlu Türküm diyene” sözünü eleştirdi ve bununla “etnik ayrımcılık” yapıldığını öne sürdü."


İşte gazete manşetlerine düşen haber böyle diyor! Yani "Hz. Muhammed Allah'ın kulu ve elçisidir." şehadetini bırakın deme cüretinden sonra, şimdi de "Ne Mutlu Türküm" ifadesinin peşine düştüler! Zira bu düşünce kendilerini, rahatsız hissetmelerine neden oluyor; söylemlerine bir de kılıf bulmuşlar! Neymiş o muhteşem (!) gerekçe; bunun bir "etnik kökenin yüceltildiği" gibi saçma sapan bir zırva! Oysa tek sıkıntıları bir an evvel ülkemizin paramparça edilerek, lokma lokma yutma peşinde olduklarını açıkça söyleyememeleri. İşte bu şekilde bizi, etnik ve mezhepsel anlamda birbirimize düşürme gayretlerini, perdeleme içerisinde oldukları ise, artık bir sır olmaktan çıkmıştır.


Hâl böyle olunca da batı menşeli, hepimizin bildiği üzere "Kırmızı başlıklı kız" masalı hemen aklıma geliyor. Masaldaki maskelenmiş kurt, masum ve bir şeyden habersiz kızın sorularına nasıl karşılık veriyordu; "Seni daha iyi duyabilmek, daha iyi görebilmek ..." gibi aldatmacalarla. İşte şimdi bu maskeli kurt, koskoca Türk miletini yeme-yutma peşinde; ve bizleri, kandırmak için bu türden "dut gibi silkelenecek" gerekçeler sıralıyor!.. "Sen Kürtsün! Sen Lazsın! Sen Alevisin!" falan... Ama biz, o masalı çocukluğumuzda dinledik! Yani kandıracaklarını düşündükleri kişiler, bir büyük ulus! Ve o ulus, bu badireleri çoktan atlattı! Hem de ağır bir bedelle! Üstelik o bedelin altında kalanlar da yine kendileri oldu!..


Aslında Batı, diye tanımladığımız kavram; İstiklâl Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi "Tek dişi kalmış canavar!" Evet o canavar; çocukluktan beri iyi tanıdığımız "Kırmızı başlıklı" kızı kandırarak yemeye çalışan aynı maskeli KURT! Onu hepimiz, çok iyi tanıyoruz! O halde bu aldatmacalara kanmıyoruz, kanmayacağız! Büyük Atatürk, bu sözü işte bu kurtların, emellerini iyi bildiği için söylemiş; ve bizi, birbirimize kenetleyen genel bir üst kimliğin adı olarak ortaya koymuştur! Zira ne diyor Atatürk; "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına TÜRK milleti denir" diye bir ortak tanımlama getiriyor. Bu aynı zamanda bizim kuruluş felsefemizdir!


O zaman da büyük bir gururla diyorum ki; Evet Batılılar, istese de istemese de "Ben Müslümanım!" ve Hz. Muhammed Allah'ın kulu ve elçisidir! Bu bağlamda tüm değerlerimi de özgürce yaşamak için ulusumuzun simgesi haline gelen; "Ne Mutlu Türküm diyene!" ifadesini de söylemekten onur duyacağız. Zira Batı, kendisinden olmayana yaşama hakkı tanımayacak kadar da tıpkı Mehmet Akif ERSOY'un ifade ettiği üzere, "Tek dişi kalmış canavar!"


Sevgi ve saygılarımla!


1 yorum:

  1. Tülay hanım merhabalar; Fadime gürsu ben. Çok eskiden gazeteport'ta yazmış olduüunuz bir yazınıza yaptığım yoruma tesadüfen google da rastlayınca buldum sizi. Bende içimdeki yazma aşkına dur diyemedim ve bir kaç blog çalışması yaptım. Bunlardan birisi anayolcikmazi.blogcu.com; birisi de memleketmeselesi.blogspot.com
    Beklerim. Bundan böyle görüşmek dileği ile diyorum.

    Sevgiler, selamlar

    YanıtlaSil