30 Ekim 2009 Cuma

Vatan Sağolsun!
















"Bu memleket tarihte Türk'tü bugün de Türk'tür ve ebediyen de Türk olarak yaşayacaktır." Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK


Dün NEFES filmine gittim. Gerçekten görülmeye değer harika bir film... Bu filmi izledikten sonra canlarını ortaya koyarak sınırlarımızın güvenliğini koruyan ve vatanları için bir nefeslik zamanda dahi gözlerini, kırpamayacak kadar büyük disiplin anlayışı içerisinde mevzilerde bekleyen yiğitlerimizi, gözbebeklerimizi kısaca kendi canlarımızın, oralarda sürdürdükleri yaşamlarının aslında gerçek hayatın, ta kendisi olduğunu anladım... Zira film sonrası salondan "çıt" çıkmadan, sessiz sedasız dağılmayı gördüm. Herkesin, aynı duygu ve düşüncelere kitlendiği çok belliydi!..


Evet; duygusal bir yaklaşım değil aslında yaşadıklarım; hayatın gerçek yüzü. Tüm acımasızlıkların yiğitlerimizin üzerinde seyrediyor olması beni ve filmi izleyenlerin, yüreklerini burkması duygularımızı harekete geçirdi. Onların, tek amacı sadece ve sadece vatanlarını korumak, bayrağını dalgalandırmak. Ama bu amacı gerçekleştirmek ise, öyle sıradan bir şey olmadığını işte bu filmde hissederek gördüm; bu filmin izlenmesini acizane herkese de tavsiye ederim.


Buraya kadarı filmden hissettiklerimdir. Şimdi bir de anladıklarımı izninizle ifade etmek isterim; filmin başında giriş, askerin bir anlık uyumasıyla korkunç denecek gelişmelerin yaşanmasına neden olunabileceği uyarısıyla başlamış. Bu sıradan bir uyarı değil! Bu, düşmanlarımızın nefeslerini her an ensemizde hissetmenin bir gerçeğidir... Zira Türk askeri, her an ve her şartta uyanık olmak durumunda!.. Başka türlü askerlerimize, dolayısıyla bizlere yaşama hakkı yok!..


Diğer taraftan bu filmi izlerken gördüğüm ve her fırsatta dile getirmeye çalıştığım nokta ise yiğitlerimiz, şehit edilirken bizlerin televizyon başlarında magazinlerle eğlenip, avutulmaya çalışılmamız gerçeğidir. Filmde konu edilmeye çalışılan bir gerçekte oralarda şehit olduklarında, "geride sadece 45 saniyelik bir haber" olarak geçeceklerinin acı gerçeğini bile bile, o mukaddes bedenlerini hiç çekinmeden toprağa vermekte bir an bile tereddüt yaşamamalarıdır!


Kısaca "NEFES" filmi için diyebileceğimiz; yaşamın bir gerçeğini anlatan ve Kahraman Türk ordusunun, sevdiği her şeyini bir tarafa bırakarak tek yürek halinde bir hedefe kitlenmelerinin, duygu yoğunluğu içerisinde izleneceğidir. Bu filmde; magazin, kirli ilşkiler ve kişisel menfaat çatışmaları yok! Bu film hakikaten Türk Silahlı Kuvvetlerinin, ne denli zorlu bir savaş içerisinde olduğunun resmidir! Bu film; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl büyük tehdit ve tehlike altında oluşunun anlatımıdır! Bu film; Türk askerinin ve Türk halkının daima uyanık olması gerekliliğinin kanıtıdır! Bu film; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve milletinin bölünmez bütünlüğüne karşı yürütülen organize bir savaşın gerçeğidir!..

Ve bu film, bütün zorluklara rağmen "VATAN SAĞOLSUN!" diyebilecek kadar yüce ruha sahip, ASİL bir milletin, cümle aleme ibretlik dersidir!..


Sevgi ve saygılarımla!


NOT: Filmden en etkili olan içtima sahnesini, aşağıdaki linki tıklayarak izleyebilirsiniz:

3 yorum:

  1. En kısa sürede filmi izlemeye gideceğim. Yazınız için teşekkürler. Serkan Alpaslan

    YanıtlaSil
  2. Toprak uğrunda ölcek varsa vatandır! Türk askerine sonsuz saygılar. Bu yüzdendir ki Türk askeri gittiği her yere barış ve sevgi götürmüştür. Diğer bazı ülkelerin askerleri gibi insanlık dışı davranışlarda bulunmuyorlar! Türk askeri görevini para için değil, vatanını sevdiği için yapmaktadır. ELİF

    YanıtlaSil
  3. RABBİM SENİ KORUSUN...

    YanıtlaSil